НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

ЮРІНА ЛЮДМИЛА ЄГОРІВНА

Композитор

 

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Народилась 16 січня 1962 року в Узині, Київська область (Україна).

Закінчила Київське музичне училище ім. Р.М.Глієра за фахом "фортепіано" (1981), Київську державну консерваторію ім. П.І.Чайковського (нині Національна музична академія України) за фахом "композиція" (1990) та асистентуру-стажування (1998) у проф. Є.Ф.Станковича.

Відвідувала майстер-курси таких провідних музикантів сучасності, як П.-Г.Діттріх, І.Ардітті, Г.Цапф, Ґ.Штеблер, Ж.Дюран (Райнсберґ, Німеччина) та Г.Ляхенман і В.Рім (Дрезден, Німеччина).

У 1990-1992 роках завідувала музичною частиною театрів-студій "Коло" та "Арс" у Києві. З 1993 року є членом Оргкомітету та координатором проектів "Міжнародного Форуму молодих композиторів" (Київ, Україна).
У 1997 році була артистичним директором фестивалю сучасного українського мистецтва "Мета-Арт" (Київ, Україна). З 1995 року викладає на кафедрі композиції у Національній музичній академії України (композиція, оркестрування). У 1999 році була композитором-гостем флейтового майстер-курсу в Райнсберзькій музичній академії (Німеччина).

Отримувала стипендії для творчих перебувань: Шраян-стипендію (Шраян, Німеччина, 1998); перебування в Експериментальній електронній студії Південно-Східного Радіо Німеччини від Фундації Гайнріха Штробеля (Фрайбурґ, 1999); та стипендію Міністерства науки і мистецтв Баден-Вюртемберґу (Баден-Баден, Німеччина, 2001). У 1999 році її ім'я було внесено до довідника "Життя славетних" Американського біографічного інституту (Делавар, США).

Брала участь у багатьох українських та міжнародних фестивалях; її твори виконуються в Україні, Італії, Молдові, Монголії, Німеччині, Польщі, Фінляндії та ін. Активно співпрацює з відомими німецькими виконавцями, серед яких піаніст В.Баро, віолончеліст Ф.Гауверкі, ансамбль Timbre Actuel та ін.

Записи її музики випущено на компакт-диску "Два дні й дві ночі нової музики: Фестивалі 1998-2000" та записано на радіо "Deutsche Welle" (Німеччина), Канадським радіо та Українською Національною Телерадіокомпанією. Має друком низку творів у видавництвах "Музична Україна" та "Frederick Harris Publishing Music" (Канада).

Лауреат Премії ім.Б.М.Лятошинського (2008)


Членкиня Національної спілки композиторів України, Асоціації Нова Музика (Української секції Міжнародного товариства сучасної музики/ISCM) та асоціації Музика Феміна Мюнхен (Німеччина).

 

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія 





Контакти:

ЮРІНА
Людмила Єгорівна

вул. Метрологічна, 8, кв.35
Київ-143
Україна

Тел.: +38 (044) 522-59-43

E-mail: ludmyur@public.icyb.kiev.ua;

            yurina4@hotmail.com


http://www.ludmilayurina.com