НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

Н О Т И УКРАЇНСЬКИХ КОМПОЗИТОРІВ


УМОВИ ПРИДБАННЯ, ОПЛАТА, ЗВ'ЯЗОК



ДЛЯ ЗАМОВЛЕННЯ ТЕЛЕФОНУЙТЕ:


 
+38(097) 426 3035 моб.

(044) 410-07-82(факс)


ПИШІТЬ НАМ:

E-mail: 

grono99@meta.ua




ВИДАВНИЦТВО “ГРОНО”

пропонує нотну літературу, книги
та навчально-методичні посібники
для дитячих шкіл мистецтв, музичних шкіл,
вищих навчальних закладів культури та мистецтв
І-ІУ рівнів акредитації

(за цінами виробника, без торгової націнки)





Михайло СТЕПАНЕНКО. СОЛОСПІВИ для голосу та фортепіано. / К.; Гроно, 2017. - Формат 60х84/8. - 56 стор. - Ціна 60 грн.  


  

 До  збірки вокальних творів «Солоспіви» для голосу та фортепіано відомого українського  композитора, піаніста, педагога Михайла Борисовича Степаненка (нар. у 1942 році) увійшов творчий  доробок композитора різних років. Це солоспіви на вірші українських поетів Тараса Шевченка, Лесі Українки, Бориса Грінченка, Василя Чумака, а також  обробки українських народних пісень. 

     Окремий розділ присвячений автором видатним поетам Срібного віку – А.Ахматовій, Б.Пастернаку, М.Цвєтаєвій, О.Мандельштаму, І.Аннєнському, поезії яких стали літературною основою вокальної лірики М.Степаненка. 

 

     Видання розраховане на солістів-вокалістів, студентів мистецьких закладів різних рівнів акредитації, співаків-аматорів, а також всіх, хто цікавиться  вокальним мистецтвом  України і надбаннями української музичної культури. 

 

 

 


Ігор ШАМО. ОСІННЄ ЗОЛОТО. Вибрані пісні. / К.; Гроно, 2017. - Формат 60х84/8. - 88 стор. - Ціна 75 грн.  
  


До збірника  «Осіннє золото» увійшли найпопулярніші  пісні видатного українського композитора, улюбленого автора багатьох поколінь, істинно народного артиста України Ігоря Наумовича ШАМО (1925-1982). 

Багато з його пісень,такі як «Не шуми, калинонька», «ой вербиченько» , «Розляглись тумани» ще за життя композитора вважалися народними. Дужеи полюбилися шанувальникам пісенного жанру пісні І.Шамо з численних кінофільмів Серед них. Наприклад, пісня-вальс «Місто спить», «Товариш Песня» та ін., які вийшли далеко за межі екрану. Особлива частина української пісенної скарбниці на всі часи стали пісні, присвячені Україні та Києву («Україно, любов моя2, «Зорі яснії над Дніпром2, «Дніпровський вальс», «Тільки в Києві»). А славнозвісна пісня «Києве мій» на вірші Дмитра Луценка, якій нині виповнилося  вже 55 років, визнана офіційним гімном нашої столиці. Лірика неповторного пісняра – «Три поради», Проводжала мати», «Впали дві зірниці» – назавжди полонила серця виконавців і слухачів. Завершує збірку прекрасне творіння І.Шамо і Дм.Луценка пісня «Осіннє золото», що є символом безцінного скарбу, який заповів композитор своїй Україні. 

Видання адресоване виконавцям – солістамвокалістам, ансамблям,  хоровим колективам, широкому колу аматорів, а також  всім, хто любить і шанує сучасну українську пісню. 




Михайло СТЕПАНЕНКО. СТАТТІ, ДОСЛІДЖЕННЯ, СПОГАДИ. / К.; Гроно, 2016. - Формат 60х84/16. - Оправа. - 216 стор. - Ціна 80 грн.

До  нової авторської  збірки відомого українського піаніста, композитора, педагога і вченого-історика Михайла Борисовича Степаненка (нар. у 1942 році) увійшли багатоманітні за жанрами матеріали різних років, що охоплюють історичний період від ІХ  до ХХ століття. 

        В колі зацікавлень дослідника, здебільшого, все, що стосується розвитку вітчизняної музики та пов’язаних з нею непересічних особистостей українського мистецтва – як широко знаних, так і  невідомих або незаслужено забутих. Крім того, автор розширює ареал своїх досліджень, звертаючись до поворотних подій української загальної історії та до ключових її постатей. Автор також робить свій внесок у вивчення літературної спадщини та маловідомих фактів біографії видатного поета ХХ ст. Анни Ахматової (Горенко).  

        

        Видання розраховане на фахівців, студентську аудиторію, а також всіх, хто цікавиться  історією України та її національною культурою.  





Леся ДИЧКО. ЧЕРВОНА КАЛИНА.  Кантата на тексти старовинних українських пісень ХІУ - ХУІІ ст. для солістів, мішаного хору та інструментального ансамблю. Партитура
/ К.; Гроно, 2016. - Формат 60х84/8. - 48 стор. - Ціна 60 грн.

 Кантата «Червона калина» на тексти старовинних українських пісень ХІУ –ХУІІ ст. для солістів, мішаного хору та інструментального ансамблю (два фортепіано, арфа та ударні інструменти) створена Лесею Дичко у 1968 році. Твір складається з 5-ти частин.

      На ІІІ Всесоюзному огляді творчості молодих композиторів кантата «Червона калина» отримала І премію (1969р.). Вона багаторазово  виконувалася різними хоровими колективами в Україні і за кордоном, стала популярною у слухачів та виконавців.

      Кантата композитора Лесі Дичко «Червона калина» на тексти старовинних українських пісень ХІУ –ХУІІ ст. стала символом яскравого втілення у музиці патріотичної національної ідеї.

      Друкується 2-га редакція твору.В художньому оформленні видання використано фрагмент картини «Іван Сірко» (1969) народного художника України Миколи Стороженка (1928-2015).  

      Розраховано на диригентів хорових колективів – від  аматорських до професійних хорів, викладачів і студентів навчальних закладів різних рівнів акредитації та шанувальників хорового мистецтва України. 





Михайло Степаненко. ВИБРАНІ ХОРОВІ ТВОРИ для мішаного хору a cappella. / К.; Гроно, 2015. - Формат 60х84/8. - 32 стор. - Ціна 30 грн.

До пропонованої збірки вибраних хорових творів відомого українського композитора, професора Михайла Степаненка увійшли два цикли хорів - "Відлуння Літургії" та "Три пісні Срібного віку" на вірші О.Блока та В.Маяковського.

Зручна хорова фактура, цікаві інтонаційно-гармонічні рішення творів, глибоке і щире відчуття духовності, опора на традиції української класичної духовної музики приваблюють слухачів і виконавців від аматорських колективів до професійних академічних хорів, студентів навчальних закладів різних рівнів акредитації та любителів хорового мистецтва України.











Михайло Степаненко. ЕЛЕГІЇ для скрипки та фортепіано (Клавір і партія скрипки). / Київ,; Гроно, 2014 -Формат 60х84/8. - 16 стор. - Ціна 22 грн.

До видання включено дві Елегії М.Степаненка, присвячені пам"яті Ігоря Стравинського та Анатолія Солов"яненка, які користуються популярністю у виконавців.

Видання розраховане на виконавців, студентів музичних навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації, учнів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв, а також на широке коло шанувальників сучасної української музики.













Ігор Шамо. Концерт для баяна та струнного оркестру. Клавір /К.: Гроно, 2014. - Формат 60х84\8. - 52 стор. - Ціна 45 грн.

Один з найвідоміших та популярних творів видатного українського композитора Ігоря Шамо (1925 - 1982), що виник в результаті тісної співдружності автора і блискучого українського баяніста Володимира Безфамільнова, якому і присвячено Концерт. 

Композитор з особливим пієтетом поставився до сольного інструмента, максимально використав багаті можливості виборного баяна, глибину та насиченість звуку. Майстерне відтворення тільки струнними звучання великого симфонічного оркестру, зважена темброва драматургія твору, точний баланс співвідношення солюючого інструмента та оркестра  - характерні риси цієї партитури.

Концерт для баяна та струнного оркестру став "лебединою піснею" композитора, його останнім завершеним твором...

Видання розраховано на концертуючих виконавців, студентів та викладачів музичних навчальних закладів  І - ІV рівнів акредитації, бібліотеки камерних оркестрів, а також на широке коло шанувальників сучасної української музики.







Геннадій Сасько. ФАНТАЗІЯ для фортепіано / К.: Гроно, 2014. – Формат 60х84/8. – 8 стор. – Ціна 20 грн.

Фортепіанна ФАНТАЗІЯ українського композитора Геннадія Саська була написана на замовлення німецького видавництва Breitkopf&Hartel. Вперше видана одночасно в Німеччині та Україні 1979 року у збірці "Києво-Лейпцігський фортепіанний зошит".  Музична мова твору органічно переплавляє архаїку древніх слов'янських піснеспівів та новітні прийоми музичної виразності, примхливі особливості та фактурне багатство інструментального музикування. 

Видання розраховане на виконавців, студентів музичних навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації, учнів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв, а також на широке коло шанувальників сучасної української музики.










Ігор Шамо. Концерт для баяна та струнного оркестру. Партитура /К.: Гроно, 2014. - Формат 60х84\8. - 60 стор. - Ціна 45 грн.

Один з найвідоміших та популярних творів видатного українського композитора Ігоря Шамо (1925 - 1982), що виник в результаті тісної співдружності автора і блискучого українського баяніста Володимира Безфамільного, якому і присвячено Концерт. 

Композитор з особливим пієтетом поставився до сольного інструмента, максимально використав багаті можливості виборного баяна, глибину та насиченість звуку. Майстерне відтворення тільки струнними звучання великого симфонічного оркестру, зважена темброва драматургія твору, точний баланс співвідношення солюючого інструмента та оркестра  - характерні риси цієї партитури.

Концерт для баяна та струнного оркестру став "лебединою піснею" композитора, його останнім завершеним твором...

До партитури Концерта можна замовити комплект оркестрових партій (1+1+1+1+1) вартістю 60 грн. Клавір Концерта готується до видання.

Видання розраховано на виконавців, студентів та викладачів музичних навчальних закладів  І - ІV рівнів акредитації, бібліотеки камерних оркестрів, а також на широке коло шанувальників сучасної української музики.




МУЗИЧНА СКАРБНИЧКА. 2 клас. ФОРТЕПІАНО. Навчальний репертуар дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв.  / К.: Гроно, 2014. – Формат 84х108/16. – 48 с. – З іл. - Ціна 40 грн.

„Музична скарбничка” 2-й клас – збірка навчально-педагогічного репертуару для фортепіано, що продовжує серію сучасних методичних розробок для маленьких піаністів і розрахована на учнів другого класу дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв.

У це видання включено велику кількість творів композиторів-класиків, обробок народних мелодій, п”єс та етюдів сучасних вітчизняних та зарубіжних композиторів, що являють собой підгрунтя початкового музичного виховання та широко використовуються в педагогічній практиці.

Матеріал в кожному розділі розміщено з поступовим ускладненням музично-виконавських завдань: від простеньких мелодій, розрахованих на гру та спів зі словами, до більш складних, розгорнутих творів.

Паралельно з нотним текстом подаються елементарні основи музичної грамоти та методичні поради до виконання. В більшості творів редактори-упорядники пропонують свою аплікатуру, зручну для малюка.

Додаткову образність та ігровий настрій ваших занять підтримає казковий персонаж Гронік, якого, до речі, можна і розфарбовувати. Він стане справжнім другом і помічником дитини в процесі навчання.

Упорядники „Музичної скарбнички” – Олена Віталіївна Іванова та Ілона Юріївна Корпан, педагоги ДМШ №27 м.Києва – укладали цю збірку, спираючись на власний досвід та з врахуванням численних побажань і думок колег-викладачів музичних шкіл Києва.





Михайло СТЕПАНЕНКО. Музично-історичні етюди.
/ К.; Гроно, 2012. -   Формат 60х84/16. - Оправа 7БЦ.– 160 стор.+ 16 стор.іл. – Ціна45 грн.

До  музикознавчої авторської  збірки відомого українського піаніста, композитора, педагога і вченого-історика Михайла Борисовича Степаненка (нар. у 1942 році) увійшли багатоманітні за жанрами матеріали різних років, що охоплюють музично-історичний період від ХУ до ХХ століття. (Напр. Клавір в історії музичної культури України XVI-XVIІ ст.; Український дудар на німецькій гравюрі кінця XV ст.; Коло Марусі Чурай; Орган, клавесин, клавікорд, фортепіано в Україні XVIII ст.; Невідомий лист Миколи Лисенка; Асистент Г.Нейгауза Всеволод Топілін та інш.).
В колі зацікавлень дослідника, здебільшого, все, що стосується розвитку вітчизняної інструментальної музики та пов”язаних з нею непересічних особистостей українського мистецтва – як широко знаних, так і  невідомих або незаслужено забутих.
        
Видання розраховане на фахівців, студентську аудиторію, а також всіх, хто цікавиться  історією України і національної культури






КОЛЯДКИ ТА ЩЕДРІВКИ. Нотне видання. / К.; Гроно, 2013. - Формат 84х108/16. - Папір крейд. - Кольор.іл. - 8 стор. -25 грн.

До видання включено ноти і тексти найбільш популярних народних пісень різдв"яно-новорічного циклу. Яскраве кольорове оформлення, якісне поліграфічне виконання роблять цю збірку чудовим подарунком до Різдв"яних та Новорічних свят.

Розраховано на дитячу і дорослу аудиторію шанувальників та пропагандистів вікових традицій української народної культури.












 

Ігор ШАМО. "Києве мій!". Для голосу та фортепіано. Вірші Дмитра ЛУЦЕНКА.
\ Київ: Гроно, 2012.- Формат 84х108\32. - 12 стор. - 20 грн.



З нагоди 50-річчя створення пісні  "Києве мій" видавництво "Гроно" разом з родиною композитора випустило унікальне видання цього твору.

Вперше надруковано авторський оригінал рукопису композитора з присвятою першому виконавцю, видатному українському співаку, народному артисту України Костянтину Огнєвому. Про історію створення пісні розповіла на сторінках видання донька композитора Тамара Шамо, тут же вміщено раритетні фото з архіву родини поета Дмитра Луценка. На них ми бачимо моменти творчої роботи славетного тандему - Ігор Шамо-Дмитро Луценко. Передмова, як і слова пісні подані трьома мовами - українською, російською та англійською. Англійський переклад спеціально для цього видання здійснив талановитий філолог і літератор Сергій Сингаївський.

Поряд з факсимільним оригіналом подано зручний для виконання варіант клавіру пісні.

Цей нотний раритет - данина пам"яті видатного композитора Ігоря Шамо і музичний дарунок всім, хто назавжди полюбив його чудові пісні.







Віктор ГРИЦИШИН. Вибрані твори для чоловічого хору.
/ К.: Гроно, 2011. - Формат 84х108\32. - 64 стор. - Ціна 22 грн. Нема в продажу

До збірки вибраних творів для чоловічого хору включено найкраще з  багаторічного та різноманітного творчого доробку артиста Державної Академічної чоловічої хорової капели України ім. Л.М.Ревуцького Віктора Грицишина. 
Глибоке і щире відчуття духовності, опора на фольклорні джерела української музики, вміле використання тембрової палітри чоловічих голосів і цікаве поєднання їх з солюючим сопрано, зручна хорова фактура, вдалі інтонаційно-гармонічні рішення зробили  ці твори В.Грицишина популярними серед слухачів та виконавців.

Розраховано на диригентів хорових колективів - від  аматорських до хорів музичних академій,  викладачів і студентів навчальних закладів різних рівнів акредитації та любителів хорового мистецтва України.








Національна Спілка композиторів України: Довідник / К.: Гроно, 2011. – Формат 84х108/32. – 140 стор. – Ціна 15 грн.

Довідник вміщує короткі дані про всіх композиторів та музикознавців, що є членами Національної Спілки композиторів України, керівні органи Спілки та всіх 14 обласних організацій, їх телефони та електронні адреси, а також контактні телефони установ та організацій Спілки, Міністерства культури і туризму, Фондів, творчих спілок та основних культурологічних установ та концертних колективів України.

Розраховано на бібліотеки, установи культури, студентів та викладачів музичних навчальних закладів.






Михайло СТЕПАНЕНКО. ДУХОВНИЙ ТРИПТИХ для мішаного хору a cappella. /Київ,; Гроно, 2011. - Формат 60х90\8. - 16 стор. - Ціна 15 грн.
До пропонованої збірки духовних хорових творів відомого українського композитора Михайла Степаненка під загальною назвою "Духовний триптих" увійшли три хори a cappella на канонічні тексти: "Благослови, душе моя, Господа", "Вірую" та "Отче наш".

Зручна хорова фактура, цікаві інтонаційно-гармонічні рішення творів, глибоке і щире відчуття духовності, опора на традиції української класичної духовної музики зробили хоровий цикл М.Степаненка популярним серед слухачів та виконавців - від аматорських колективів до хорів музичних академій, студентів навчальних закладів різних рівнів акредитації та любителів хорового мистецтва України.









Юрій ШАМО. ВИБРАНІ ТВОРИ ДЛЯ ФОРТЕПІАНО. / Київ,; Гроно, 2010 - Формат 60х90/8. - 64 стор. - Ціна 30 грн.


До пропонованої збірки творів Юрія Шамо включені найпопулярніші п"єси автора, що репрезентують широку палітру творчих інтересів композитора. Різноманітні за жанрами (джаз, фольк, постмодерн), фортепіанною фактурою, твори викличуть безперечний інтерес виконавців - від дитячих музичних шкіл до музичних академій, а також педагогів та музикантів-аматорів.


Видання розраховане на виконавців, студентів музичних навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації, учнів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв, а також на широке коло шанувальників сучасної української музики.











Михайло Степаненко. ФОРТЕПІАННА МУЗИКА.
/ Київ,; Гроно, 2010 -
Формат 69х90/8. - 52 стор. - Ціна 25 грн. Нема в продажу
 
До збірки творів відомого українського піаніста і композитора, професора Національної музичної академії, народного артиста України Михайла Степаненка ввійшли найбільш популярні фортепіанні твори, що користуються великою популярністю серед учнів та студентів музичних училищ і ВНЗ - Образи, Музичні моменти та Соната-балада пам"яті Ференца Ліста.

Видання розраховане на виконавців, студентів музичних навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації, учнів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв, а також на широке коло шанувальників сучасної української музики.









Я З ВАМИ БУВ І БУДУ КОЖНУ МИТЬ... :
Спогади, статті, матеріали про композитора Ігоря Шамо/ К.: Гроно,2006. – Формат 60х90/16. – Оправа 7БЦ.– 256 стр.+ 48 стр.ил. – Ціна 30 грн.

Пропоноване видання присвячене творчій постаті видатного українського композитора другої половини ХХ століття Ігоря Шамо.Спогади, статті, інтерв’ю, вірші, документальні фотоматеріали, малюнки і шаржі висвітлюють постать композитора як митця, музиканта, людини на широкому тлі музичного і культурного життя України. Упрорядкування та загальна редакція Т. І. Шамо.

Видання розраховане на широке коло любителів музичного мистецтва, студентів, викладачів мистецьких навчальних закладів, дослідників української сучасної музики, а також всіх шанувальників вітчизняної музичної культури.







МУЗИЧНА СКАРБНИЧКА. 1 клас. ФОРТЕПІАНО. Навчальний репертуар дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв.
 / К.: Гроно, 2011. – Формат 84х108/16. – 48 с. – З іл. - Ціна 40 грн. Нема в продажу

„Музична скарбничка” – збірка навчально-педагогічного репертуару для фортепіано, що розпочинає серію сучасних методичних розробок для маленьких піаністів і розрахована на учнів першого (або підготовчого) класу дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв.
У це видання включено велику кількість творів композиторів-класиків, обробок народних мелодій, п”єс та етюдів сучасних вітчизняних та зарубіжних композиторів, що являють собой підгрунтя початкового музичного виховання та широко використовуються в педагогічній практиці.
Матеріал в кожному розділі розміщено з поступовим ускладненням музично-виконавських завдань: від простеньких мелодій, розрахованих на гру та спів зі словами, до більш складних, розгорнутих творів.
Паралельно з нотним текстом подаються елементарні основи музичної грамоти та методичні поради до виконання. В більшості творів редактори-упорядники пропонують свою аплікатуру, зручну для малюка.
Додаткову образність та ігровий настрій ваших занять підтримає казковий персонаж Гронік, якого, до речі, можна і розфарбовувати. Він стане справжнім другом і помічником дитини в процесі навчання.

Упорядники „Музичної скарбнички” – Олена Віталіївна Іванова та Ілона Юріївна Корпан, педагоги ДМШ №27 м.Києва – укладали цю збірку, спираючись на власний досвід та з врахуванням численних побажань і думок колег-викладачів музичних шкіл Києва.







Валерій Ронжин. Фортепіанні твори для дітей.
/ К.: Гроно, 2004. – Формат 60х90/8. – 64 стор. – Ціна 20 грн.

До збірки творів відомого українського композитора В.Ронжина ввійшли популярні п”єси та ансамблі для 3-7 кл. ДМШ та ДШМ – Автомобілі, Футбол, Елегія, Basso ostinato, Марш, Лісове озеро, Вогні міста та інш.

Видання розраховано на учнів музичних шкіл, шкіл мистецтв, курси загального фортепіано музичних училищ та консерваторій, музичні бібліотеки та широкий загал шанувальників української музики.











Українські народні пісні в записах П.Г.Тичини.

Для фортепіано в 2 та 4 руки обробив Геннадій Сасько. / К.:Гроно, 2010. - Формат 60х90/8. - 16 стор. - Ціна 20 грн.

До збірки увійшли українські народні пісні з фонду-архіву Музею-квартири П.Г.Тичини, що були записані ним під час подорожей Україною. Легкі обробки для фортепіано в 2 руки та ансамблі в 4 руки, зроблені композитором Геннадієм Саськом, стануть в нагоді для поповнення педагогічного та концертного репертуару маленьких піаністів.

Видання розраховано на учнів музичних шкіл, шкіл мистецтв, курси загального фортепіано музичних училищ та консерваторій, музичні бібліотеки та широкий загал шанувальників української музики.








Геннадій Сасько. Відгомін століть (Стародавній Київ):
Цикл п”єс для фортепіано / К.: Гроно, 2007. – Формат 60х84/8. – 48 стор. – Ціна 30 грн.

Фортепіанний цикл “ВIДГОМIН СТОЛIТЬ (СТАРОДАВНIЙ КИIВ)” відомого українського композитора Геннадія Саська був написаний та виданий у 1982 році до знаменної дати – 1500-річчя заснування Києва. У цьому творі автор звертається до образів і тем, тісно пов'язаних з давньою історією нашої землі. Цикл, що складається з восьми п'єс, має програмне спрямування, в його основі - події древньої історії Києва, відголоски поганських народних дійств, яскраві асоціації від стародавніх архітектурних пам'ятників (Софія Київська, Печерська Лавра, Аскольдова могила та ін.), від літописних першоджерел ("Повесть временных лет", "Киево-Печерский патерик", "Житие Феодосия Печерского" тощо). Жива поетична мова твору органічно вбирає і своєрідно переплавляє архаїку древніх слов'янських піснеспівів та новітні прийоми музичної виразності, примхливі особливості та фактурне багатство інструментального музикування. У 2007 році, зважаючи на численні побажання педагогів, виконавців, шанувальників творчості композитора та з нагоди 1525-ліття Києва, підготовлено друге видання циклу в новій авторській редакції.


Видання розраховане на виконавців, студентів музичних навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації, учнів дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв, а також на широке коло шанувальників сучасної української музики.




Ігор Шамо. Вибрані твори для фортепіано
. /К.: Гроно, 2008. - Формат 60х84\8. - 104 стор. - Ціна 30 грн.

До збірки вибраних фортепіанних творів видатного українського композитора 
Ігоря Шамо (1925 - 1982) увійшли п"єси з різних сюїт та циклів, що створювалися протягом
 усього творчого життя автора - це "Картини російських живописців", "Українська сюїта", "Гуцульські акварелі", "Тарасові думи". Відкриває збірку широко відома серед виконавців "Гумореска", що вже майже 50 років прикрашає концертні і конкурсні програми в різних країнах світу.
 
Образна яскравість, виразна мелодика, багатий гармонічний колорит, глибоке відчуття національної природи інтонації, блиск і розмаїття фортепіанної фактури, - мабуть, саме через ці стилістичні властивості музика Ігоря Шамо набула такої величезної популярності у різних поколінь піаністів. 

 Видання розраховано на студентів-виконавців та викладачів музичних навчальних закладів І - ІV рівнів акредитації, а також на широке коло шанувальників сучасної фортепіанної музики.







Геннадій Сасько. МОЗАЇКА.
Цикл дитячих п"єс для фортепіано / К.: Гроно, 2004. - Формат 60х90/8. - 52 стор. - Ціна 30 грн.  Нема в продажу

Цикл складається з 18 п"єс, в яких постають різноманітні образи. характери, жанри, музичні стилі, специфічні технічні прийоми фортепіанної гри. Це своєрідна стисла енциклопедія дитячого піанізму. Всі мініатюри мають програмні назви, що сприяє розвиненню художньої фантазії виконавця, виробленню у нього точного образного мислення ("Льдовий палац Снігової королеви", "Синички за вікном", "Перший пролісок", "Метелики над квітами" та інш.). Діапазон музичних жанрів та стилей дуже широкий - від старовинних і академічних ("Арія", "Поліфонічна фантазія", "Токката") до фольклорних ("Веснянка", "Народне сказання"), від орієнталізму ("Східний мотив") до джазу (Сюїта з трьох п"єс "Граю джаз!"). Цикл побудований за класичним принципом - від нескладних мініатюр для початківців до віртуозних п"єс для старшокласників.

Видання розраховано на учнів музичних шкіл, шкіл мистецтв, курси загального фортепіано музичних училищ та консерваторій, музичні бібліотеки та широкий загал шанувальників української музики.





Геннадій Сасько. ГРАЮ ДЖАЗ!  Дитячі п"єси для фортепіано / К.: Гроно, 2002. - Формат 84х108/16. - 8 стор. - Ціна20 грн.


Три нескладні п"єси - "Блюз", "Джаз-вальс", "Регтайм" - знайомлять маленьких виконавців з основними джазовими "стандартами", на яких будується світова джазова класика. Нескладна фактура, яскраві ритмічні фігури, що імітують подекуди вільну імпровізацію, класична джазова гармонія зробили цей цикл популярним серед учнів музичних шкіл та студентів музичних училищ.

Видання розраховано на учнів музичних шкіл, шкіл мистецтв, курси загального фортепіано музичних училищ та консерваторій, музичні бібліотеки та широкий загал шанувальників української музики.








Геннадій Сасько. ГРАЮ ДЖАЗ-2!
 Цикл п"єс для фортепіано / К.: Гроно, 2008. - Формат 84х108/16. - 10 стор. - Ціна 20 грн.

Своєрідне продовження ідеї знайомства молодих піаністів з основами джазового виконання та імпровізаціі на прикладах популярних джазових "стандартів" - "Балада", "Боса нова", "Бугі-вугі" - розраховано на більш дорослих виконавців - старші класи ДШМ та ДМШ, музичні училища і т.п. Більш складні фактурні прийоми, "свінгові" виклади мелодичної лінії, ускладнені ритми, досить віртуозна фактура роблять ці п"єси цікавим концертним та педагогічним матеріалом для сучасної піаністичної молоді. Цикл присвячено онуці композитора - Поліні Сасько.

Видання розраховано на учнів музичних шкіл, шкіл мистецтв, курси загального фортепіано музичних училищ та консерваторій, музичні бібліотеки та широкий загал шанувальників української музики.




ДЛЯ ЗАМОВЛЕННЯ ТЕЛЕФОНУЙТЕ:


+38(097) 426 3035 моб. 

(8-044) 410-07-82(факс)


E-mails: grono99@svitonline.com

Увага! З 01.05.2011 нова адреса: