НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

08.05.2013



В Одесі з успіхом пройшов, як завжди - цікаво та різноманітно, - ХІХ Міжнародний  фестиваль "Два дні - дві ночі нової музики". Прозвучали твори композиторів з 27  країн світу. Географія фестивалю цього року була розширена новими країнами-учасниками - Кореєю, Туреччиною та Бразилією.
Буклет фестивалю
Музика України цього разу була представлена, як ніколи, широко: у виконанні  відомих українських та зарубіжних виконавців слухачі мали можливість почути твори  українських композиторів різних поколінь - від живого класика сучасної музики  Є.Станковича – до наймолодших шукачів „нової реальності” О. Шмурака, І.Пахоти,  А.Чібалашвілі, від вже маститих К.Цепколенко, І.Щербакова, Г.Гаврилець, І.Алексійчук, Ю.Гомельської – до З.Алмаші, Б.Кривопуста, які ще молоді за віком,  але зрілі за творчими надбаннями.

З першими відгуками у пресі Ви можете познайомитися за посиланням:
http://day.kiev.ua/uk/article/kultura/2-dni-2-nochi-novoyi-muziki - (стаття Світлани  АГРЕСТ-КОРОТКОВОЇ та Лесі ОЛІЙНИК).

Докладне висвітлення подій фестивалю "2Д2Н нової музики" - в газеті "Українська  культура" та часописі "Музика".

Пропонуємо Вам поринути в творчу атмосферу фестивалю у ФОТОРЕПОРТАЖІ  "2Д2Н-2013" фотомайстрів Олександра ВОРОПАЄВА та Віталія ПІНКА.


Інф. НСКУ