НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ТВОРЧІ ЗАХОДИ НСКУ 2007 - 2008




2007 рік


23 січня
Авторський вечір Олега Киви (до 60-річчя від дня народження).
Виконувалися Камерні кантати № 2, 3, 4, 5, Камерна симфонія на вірші Тараса Шевченка та Три поеми на вірші Павла Тичини.Виконавці – “Київська камерата”, солісти - Н.Матвієнко, В.Буймістер та ін. Диригент – В.Матюхін.

24 січня
Врученна Премії імені Бориса Лятошинського Святославу Луньову у кабінеті-музеї Б.М.Лятошинського. Премію вручали заступник Міністра В.П.Стасевич та Голова журі М.М.Скорик.


30 січня
Авторський вечір Геннадія Ляшенка (на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка). Виконувалися твори: Концерт №2 для віолончелі з оркестром, “Музика” для фортепіано з оркестром, “Вітражі і пейзажі” для хору на вірші Б.-І.Антонича, “Містерія тиші” для хору на вірші Тараса Шевченка.

12 лютого
Виконання у концерті на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка (Олександр Жигун, Віктор Скоромний, Віктор Здоренко) творів композиторів А.Караманова (ораторія “Стабат Матер”) та Олександра Яковчука (УІ частина Симфонії-реквієма “Тридцять третій”).

18 лютого
Творчий вечір Володимира Рунчака “Щось на зразок музики” у Будинку вчених.

20 лютого
Вручення Премії імені Л.М.Ревуцького композиторам Любаві Сидоренко, Олександру Шимку та диригенту-хормейстеру Богдану Плішу. Премію вручав Голова журі Ігор Щербаков.

21 лютого
Презентація дисків Я.Цегляра у Будинку кіно.

24 лютого
Виконання творів В.Рунчака та З.Алмаші у проекті “Польська та українська сучасна музика” (Камерний ансамбль “Нова музика в Україні”).

17 березня
Авторський вечір Якова Цегляра у Колонному залі Національної філармонії України (до 95-річчя від дня народження). У концерті взяли участь провідні солісти Національної філармонії України.

22 березня
Вручення Премії імені М.В.Лисенка музикознавцю і композитору А.І.Мусі та Муніципальному хору “Хрещатик” і його керівнику Ларисі Бухонській. Церемонія відбулася у Меморіальному будинку-музеї ім. М.В.Лисенка. Премію вручав заступник Міністра культури В.П.Стасевич та Голова Журі Г.О.Гаврилець.

  
27 березня
Камерний концерт з творів українських композиторів у Софії (Болгарія).
У виконанні болгарських музикантів прозвучали твори Євгена Станковича, Кармели Цепколенко, Сергія Пілютикова, Володимира Рунчака.

5 – 16 квітня
ХУІІ Міжнародний фестиваль “Музичні прем”єри сезону” (до 75-річчя Національної Спілки композиторів України).
Відбулося 28 концертів симфонічної, камерної, хорової музики, окремий концерт, присвячений 70-річчю від дня народження В.Сильвестрова, міжнародна наукова конференція “Музика у просторі сучасності: друга половина ХХ-початок ХХІ століть”, презентація нових музичних видань, тощо.
Симфонічна творчість українських композиторів була представлена творами А.Бондаренка, В.Ларчикова, О.Родіна, , Є.Кравченка, Ю.Золотаренка, Ю.Іщенка, А.Загайкевич, О.Шимка, О.Костіна, В.Антонюка, Л.Колодуба, Ж.Колодуб, В.Степурка, О.Щетинського, І.Щербакова, Є.Станковича, І.Карабиця. У камерних концертах фестивалю прозвучали твори О.Яворика, К.Білої, О.Бебородька, Д.Щириці, Ю.Діброви, Л.Дичко, В.Кирейка, В.Польової, Д.Киценка, З.Алмаші, О.Киви, В.Загорцева, С.Зажитька, В.Годзяцького, А.Золкіна, Ю.Бабенка, М.Денисенко, Б.Кривопуста, С.Пілютикова, Л.Грабовського, А.Гаврилець, М.Скорика, М.Степаненка, Б.Фільц, О.Наконечного, Б.Стронька, В.Ронжина, І.Алексійчук, О.Козаренка, В.Теличка, В.Губи, Ю.Корженко, М.Шоренкова, В.Камінського, Є.Станковича, В.Сильвестрова, О.Скрипника, Н.Боєвої, Б.Фроляк, В.Журавицького. 
До програм хорових концертів увійшли композиції В.Дроб”згіної. С.Острової, В.Степурка, Ю.Іщенка, І.Зажитька, Д.Перцова, М.Шуха, Л.Дичко. І.Алексійчук, О.Некрасова, О.Яковчука, А.Гаврилець, Є.Іршаї, В.Теличка, Є.Льонка, О.Родіна, Б.Фільц, О.Шимка, Г.Ляшенка, І.Тараненка.


20 – 22 квітня
ХІІІ Міжнародний фестиваль “Два дні й дві ночі нової музики” в Одесі.
У Прелюдії до фестивалю О.Козаренко виступив з програмою фортепіанних творів М.В.Лисенка (до 165-річчя композитора). У концертах фестивалю прозвучали різноманітні за жанрами твори українських композиторів Ю.Гомельської, А.Томльонової, Є.Станковича, С.Луньова, В.Рунчака, З.Алмаші. А.Гаврилець, Б.Фроляк, Л.Самодаєвої, О.Козаренка, Є.Петриченка, В.Ларчікова, С.Пілютикова, В.Польової, Л.Юріної, Т.Оскоменко-Парулави, К.Цепколенко, М.Шведа.  

24 –26 квітня
Участь у Х Міжнародному фестивалі-конкурсі української та польської музики імені Ф.Шопена. У конкурсних виступах учасників прозвучали твори В.Косенка, В.Барвінського, І.Шамо, М.Кармінського, Ф.Надененка, М.Дремлюги, А.Коломійця, А.Кос-Анатольського, М.Колесси, О.Білаша, А.Штогаренка, М.Сільванського, М.Жербіна, Ю.Щуровського, В.Губаренка, І.Карабиця, Я.Верещагіна, В.Кліна, В.Кирейка, О.Костіна, М.Скорика, Г.Саська, Л.Шукайло, М.Степаненка, В.Скуратовського. Кращим виконавцям сучасної української музики були вручені дипломи та подарунки від Національної Спілки композиторів України.

27 – 30 квітня
Участь у ХІ Міжнародному фестивалі дитячої та юнацької хорової творчості “Співає Київ весняний”. Члени Оргкомітету фестивалю – Л.Дичко, Б.Фільц.
У програмах багатьох дитячих та юнацьких хорових колективів виконувалися твори сучасних українських композиторів А.Кос-Анатольського, І.Шамо, В.Волонтира , Л.Дичко, Г.Гаврилець, Т.Петриненка, В.Степурка, Б.Фільц, І.Щербакова .


30 квітня
Концерт камерної української музики в Єрусалимі (Ізраїль)
Прозвучали твори Д.Бортнянського, М.Лисенка, М.Дремлюги, Є.Станковича, В.Рунчака, К.Цепколенко, І.Тараненка, Р.Гриньківа. Диригент – В.Рунчак, соліст – Р.Гриньків (бандура).

4 травня
Творчий вечір Олександра Костіна в Національній філармонії України. Відбулася прем”єра сценічної ораторії “Йосиф Флавій. Пори року”.


11 – 27 травня
Х Міжнародний Форум “Музика молодих”.
В 11 концертах Форуму прозвучали понад 50 творів вітчизняних та зарубіжних композиторів. Участь взяли композитори і виконавці України, Швейцарії, Німеччини, Польщі, Росії, Сірії, Литви, Нідерландів, Канади, США. В рамках фестивалю відбувся концерт Ансамблю “Рикошет”, Сольний концерт О.Безбородька “Контрасти та константи української музики”, Концерт-марафон джазової, нової імпровізаційної та електонної музики, Проект Ем-Візія, Концерт Цюріхського ансамлю нової музики, концерт “Київької камерати”. Фестиваль очолював С.Пілютиков, серед інших організаторов – І. Небесний, А.Загайкевич, О.Войтенко, В.Гаврик, З.Алмаші, О.Сєрова та ін.

3 - 4 червня 
У концертах Національного Одеського філармонійного оркестру було виконано Симфонієту та Концерт №2 для скрипки з оркестром Євгена Станковича. Диригент – Х.Ерл, соліст – Д.Ткаченко.

7 – 10 червня
Участь у ХІ хор-фесті “Золотоверхий Київ”.
Фестиваль був присвячений 240-річчю від дня народження Артемія Веделя.
 Серед сучасних творів прозвучали “Літургійні славослів”я” М.Шуха, а також обробки київських розспівів А.Шнітке, В.Польової, В.Степурка.

9 червня
В рамках ІІІ Міжнародного свята духовної музики, присвяченого 240-річчю А.Веделя, відбулася прем”єра ораторії В.Степурка “Києво-Могилянська академія”.

9 липня
“Дні музики композиторів Криму”. Конкурс професійних композиторів Криму на кращий музичний твір (Пам”яті Алемдара Караманова) у Сімферополі. Виконувалися твори В.Бедрицької, В.Волошина, Е.Емір, О.Лебедєва, Б.Синчалова, К.Троценко, М.Устинова, М.Халітової, Чен Бао Хуа, А.Матвєєва, І.Клімової. 

23 вересня 
Відкриття Офіційного сайту Національної спілки композиторів України: www.composersukraine.org Керівник – Г.М.Сасько.

27 вересня – 7 жовтня
ХУІІІ Міжнародний фестиваль “Київ Музик Фест-2007”.
Розмаїта палітра фестивалю включала 31 концерт симфонічної, хорової, камерної музики, музики для оркестру народних інструментів, авторські ювілейні вечори ( до ювілеїв В.Сільвестрова. Є.Станковича, К.Шимановського), концерти-посвяти (пам”яті Володимира Симоненка), а також науково-теоретичну конференцію “Українська духовна музика: традиції і сучасність”.
Прозвучала музика понад 100 українських композиторів. Докладні відомості – на сайті НСКУ.

2 жовтня
Авторський концерт Євгена Станковича у Національній опері України (до 65-річчя від дня народження).
У програмі – Концерт №2 для альта з оркестром (соліст – Андрій Війтович), Концерт №2 для скрипки з оркестром (соліст – Дмитро Ткаченко) та Симфонія №3 “Я стверджуюсь” на вірші П.Тичини. Виконавці – Національний симфонічний оркестр України та Національна хорова капелп “Думка”. Диригент – Володимир Сіренко. Керівник проекту – Валерій Житинський.

17 жовтня
Авторський вечір Валентина Сільвестрова у Колонному залі ім.М.В.Лисенка Національної філармонії України (до 70-річчя від дня народження).
Прозвучали симфонічні твори композитора : “Метамузика” для фортепіано з оркестром, симфонічна поема “Мете-вальс” та Симфонія №7.
   
10, 28 жовтня
Концерти до 70-річчя заснування Одеської організації Національної Спілки композиторів України. До програми було включено твори В.Власова, Ю.Гомельської, А.Томльонової, Л.Самодаєвої, К.Цепколенко, О.Польового,Ю.Знатокова, О.Сокола. Виконавці – Камерний оркестр Одеської обласної філармонії (диригент – Ігор Шаврук), Одеський муніципальний театр духової музики, Камерний хор “Віват”, Ансамбль української музики “Стожари”.

3 – 4 листопада
Урочисті заходи з нагоди 75-річчя Національної Спілки композиторів України в Колонному залі ім. М.В.Лисенка Національної філармонії України.
В рамках ювілею відбулося два концерти. У концерті Національного симфонічного оркестру України (диригент – В.Сіренко) прозвучали симфонічні твори корифеїв української музики Б.Лятошинського (“Гражина”), В.Сільвестрова (Симфонія №7), Є.Станковича (Концерт №2 для скрипки і симфонічного оркестру) та М.Скорика (“Карпатський концерт”). Національний ансамбль солістів “Київська камерата” (диригент – В.Матюхін) представив камерні твори українських композиторів І.Шамо, І.Карабиця, Л.Дичко, В.Зубицького, Г.Гаврилець, І.Щербакова, З.Алмаші. 

6 – 8 грудня 
ІХ Міжнародний фестиваль академічної та сучасної музики “Фарботони”. Літературно-мистецький проект “Жива душа поетова святая…”, присвячена творчості Т.Г.Шевченка. Автор проекту – Іван Тараненко.

11 грудня
Розширене засідання правління НСКУ, присвячене 75-річчю заснування Спілки композиторів. Були заслухані доповідь Співголови НСКУ М.М.Скорика про діяльність Спілки в ювілейний рік, звіти голів регіональних організацій НСКУ, інформація про лауреатів мистецьких премій 2007 року та про подання кандидатур на 2008 рік, пройшла презентація Офіційного сайту Національної Спілки композиторів України. Відбулося урочисте вручення відзнак та почесних грамот з нагоди 75-річчя НСКУ. Серед інших питань – затвердження Плану заходів на 2008 рік, інформація про закупівлю творів українських композиторів на умовах держзамовлення, звіт Музичного фонду НСКУ. Відбувся також прийом до Спілки нових членів (І.Гамкала, Л.Горенко, К.Карпенко, О.Чепіль).  

17 грудня
Виконання у сольному концерті Йожефа Ерміня у Львівському національному університеті ім. І.Франка творів сучасних львівських композиторів – Л.Сидоренко, М.Шведа, О.Мануляка, Б.Сегіна, Б.Фроляк.

23 грудня
Авторський концерт Анатолія Гайденка у Національній філармонії України.
Прозвучали хорові композиції у виконанні Хору імені П.Майбороди НРКУ, твори для оркестру народних інструментів ( “Рідні джерела”, “Циганіада”) та кантата “Чотири дійства” на слова стародавніх обрядових пісень.

26 – 28 грудня
Міжнародний форум “Жінки в музиці” в Концертному залі Національної Спілки композиторів України. Виконувалися твори композиторок України, Німеччини, Румунії, Литви. Українська музика була представлена творами Г.Гаврилець, Л.Юріної, Ю.Гомельської. І.Алексійчук та К.Цепколенко. У форумі, крім композиторок, взяли участь виконавиці, письменниці, художниці, представниці жіночих громадських організацій Києва.  



 2008 рік


29 січня 
Вручення Премії імені Бориса Лятошинського композитору Юріній Людмилі Єгорівні – за визначний внесок у розвиток української сучасної композиторської творчості ( симфонічні твори 2005-2007 років). Церемонія вручення відбулася у Кабінеті-музеї Б.М.Лятошинського.

2 – 12 лютого
Ювілейні зустрічі у Закарпатській обласній філармонії з нагоди 70-річчя композитора і диригента, лауреата Премії ім. Д.Задора ГАЙДУКА Василя Михайловича. В рамках зустрічей відбулося три філармонічних концерти, в яких прозвучали твори композитора у виконанні відомих колективів Закарпатського народного хору, чоловічої хорової капели„Боян”, камерного хору „Cantus”, вокального ансамблю „Веснянка” та провідних солістів Закарпатського краю.

8 лютого
Авторський вечір Мирослава Скорика у Національній філармонії України.
Виконувалися три фортепіанні концерти композитора ( солісти – М.Калугіна, А.Баришевський, В.Вінницький (США). 

12 лютого
У Національній філармонії України відбувся Вечір пам”яті видатного українського композитора, народного артиста України КІВИ Олега Пилиповича (1947-2007), в якому прозвучали камерно-вокальні твори композитора, представлені на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка. 

15 лютого
В Київському музеї російського мистецтва започатковано цикл музейних вечорів „Російська поезія в українській музиці”. Прозвучали твори Р.Гліера, В.Косенка, О.Білаша та ін. на вірші О.Блока, М.Цвєтаєвої, В.Шумського тощо у виконанні камерного ансамблю „Рідні наспіви”, солістів О.Табуліної та А.Юрченка. Ведуча циклу – Леся Олійник.

20 лютого
Вручення Премії імені Л.М.Ревуцького піаністу і композитору Олегу БЕЗБОРОДЬКУ – за виконавську і композиторську діяльність 2005-2007 років.
Церемонія вручення відбулася у Київській організації НСКУ. Прозвучали твори молодого композитора, в тому числі у власному виконанні. Вечір вела В.Кузик.

25 лютого
В Концертному залі НСКУ відбувся концерт пам”яті композитора і педагога Олександра Михайловича КАНЕРШТЕЙНА, організований і проведений в рамках відзначення 90-річного ювілею Київського музичного училища ім. Р.М.Гліера. Виконувалася камерна музика композитора за участю викладачів та студентів училища. 

29 лютого
Вечір пам”яті Якова Самійловича ЦЕГЛЯРА (1912-2008) відбувся в Малому залі Національної філармонії України. Прозвучали фортепіанні та вокальні мініатюри Я.Цегляра, а також українські народні пісні в обробках композитора у виконанні Л.Марцевич, Ю.Олійника, К.Кондрашевської, Л.Ткач, Р.Смоляра, Е.Пірадової. Вечір вела Леся Олійник. 

2 березня
Вечір симфонічної та камерної музики до 120-річчя Василя Барвінського (Львів). Прозвучали Концерт для фортепіано з оркестром та Ліричний концерт для віолончелі з оркестром (оркестрування та редакція Віктора Камінського) у виконанні Академічного оркестру Львівської філармонії (диригент – Айдар Торибаєв, солісти – Яромир Боженко, ф-но та Галина Жук, віолончель), а також різножанрова камерна музика композитора (солісти – Оксана Рапіта, Лілія Коструба, Наталія Дацько у супроводі Камерного оркестру “Академія”).

3 березня
Концерт “Музичний дарунок – сучасна азербайджанська та українська музика” (до 90-річчя Кара Караєва). Виконувалися твори Караєва. Мірзоєва, Мірзазаде, Ф.Караєва , В.Сільвестрова, В.Рунчака. Концерт пройшов у Національній філармонії України за участю ансамблю “Нова музика в Україні”.

9 березня
Вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка композитору Геннадію Івановичу ЛЯШЕНКУ – за хорові твори на вірші Тараса Шевченка („Містерія тиші”) та Б.-Ю. Антонича („Вітражі і пейзажі”). Премію вручив Президент України Віктор Ющенко.

14 – 16 березня
Фестиваль дитячої музики українських сучасних композиторів на Луганщині (мм. Луганськ – Ровеньки – Алчевськ – Стаханов). У виконанні юних музикантів прозвучали інструментальні та вокальні твори В.Дроб”язгіної, Ж.Колодуб, В.Птушкіна, Г.Саська, С.Турнєєва, Б.Фільц та ін. З дитячою аудиторією зустрілися композитори Володимир Птушкін, Геннадій Сасько, Сергій Турнєєв. Головний організатор і ведуча концертів фестивалю - Євгенія Михальова. У творчих зустрічах і громадських обговореннях взяла участь Тамара Невінчана.

15 березня

Урочиста академія у Львові до 100-річчя від дня народження українського композитора, диригента, мистецтвознавця та музично-громадського діяча Андрія Гнатишина. Виконувалися хорові, вокальні та інструментальні твори композитора. У концерті взяли участь кращі львівські солісти та колективи – Камерний хор “Глорія”, Галицький камерний хор, Камерний оркестр “Віртуози Львова”, Львівський струнний квартет та ін.
 
22 березня
Вручення Премії імені М.В.Лисенка музикознавцю О.Г.БЕНЧ (за монографію „Павло Муравський. Феномен одного життя”) та хормейстеру Л.А.БАЙДІ (за досягнення у педагогічній діяльності). Церемонія вручення відбулася в Національній філармонії України під час заключного концерту фестивалю „Лисенкова весна”. Премію вручали перший заступник Міністра культури і туризму В.В.Корнієнко та Голова НСКУ Є.Ф.Станкович.

9 – 10 квітня
Участь Л.В.Дичко ( голова журі) у Конкурсі юних композиторів у м. Миколаєві.
В організації конкурсу взяв участь голова Миколаївського осередку НСКУ О.М.Таганов.

11 – 19 квітня
ХУІІІ міжнародний фестиваль Київської організації НСКУ„Музичні прем”єри сезону”.
В рамках фестивалю відбулося 5 симфонічних, 5 хорових, 11 камерних концертів, а також музично- театральна вистава „Брехт, якого не знають” (М.Денисенко – А.Шнітке), а також електронно-інсталяційний проект (композиції Л.Юріної та С.Зажитька) у Центрі театрального мистецтва ім.Леся Курбаса. Пройшли авторські концерти В.Сільвестрова – хоровий та симфонічний, Ю.Іщенка (до 70-річчя від дня народження), М.Степаненка (з нагоди 65-річчя). 15 квітня було вшановано пам”ять Б.М.Лятошинського (40-річчя від дня смерті). В симфонічних концертах прозвучали твори Г.Гав рилець, Ф.Алізаде (Азербайджан), С.Луньова, О.Костіна, Л.Колодуба, М.Скорика, Л.Дичко тощо. В камерних концертах у програмі “Вечір пам”яті” прозвучали твори-посвяти Є.Станюковича, В.Сільвестрова, І.Щербакові, З.Алмаші, О.Киви.
Привернули увагу спільні проекти – українсько-польський “Між словом і звуком” ( твори О.Шимка, Б.Сегіна, Б.Фроляк, М.Шведа, Є.Корновіча) та українсько-швейцарський (твори В.Польової та швейцарськиї авторів виконувалися під орудою С.Камартина). В інших камерних імпрезах звучала музика В.Рунчака, С.Крутикова, Б.Стронька, В.Наконечного, Д.Перцова, К.Цепколенко, В.Шумейка, О.Щецинського, М.Скорика, А.Матвєєва тощо.
 В різноманітних хорових концертах українська сучасна музика була представлена творами Б.Фільц, І.Алексійчук, В.Степурка, Л.Дичко, А.Гав рилець, В.Кирейка, Б.Кривопуста, В.Маника, С.Острової, М.Шуха, Л.Ященка, А.Матвєєва, К.Білої та ін.  
  Музикознавча думка знайшла втілення у міжнародній науково-практичній конференції “Композитор і сучасне соціокультурне середовище”. 


18 – 20 квітня
ХІУ міжнародний фестиваль “Два дні і дві ночі нової музики” (Одеса).
 У фестивалі взяли участь музиканти 30 країн - від Азербайджану до Японії. Серед учасників – композитори, виконавські колективи, солісти – як відомі майстри, так і дебютанти. Українська музика достойно вписалася у широку фестивальну панораму. Прозвучали твори Є. Станковича, В.Сильвестрова, О.Красотова, Г.Гав рилець, О.Щетинського, В.Рунчака, К.Цепколенко, Л.Юріної, О.Козаренка, Ю.Гомельської, І.Тараненка, А.Загайкевич, Л.Самодаєвої, Б.Фроляк, Є.Петриченка, З.Алмаші, А.Бондаренка, Л.Сидоренко.
 Українські виконавці були представлені дебютантами фестивалю Камерним оркестром Одеської філармонії, Донецьким ансамблем “Quarta +”, відомими колективами “Нова музика в Україні”, тріо “Каданс”, дуетом Лідія Шутко – Олександр Козаренко, віолончелістом З.Алмаші, Ансамблем “Senza sforzando”, тощо.
 Прелюдією і постлюдією фестивалю було виконання “Весни священної” І.Стравінського у інтерпретації Одеського симфонічного оркестру під орудою Хобарта Ерла.

23 квітня
ІІ музичний фестиваль “Дні музики композиторів Крима” у м. Керч.
Фестиваль був присвячений пам”яті композитора, заслуженого діяча мистецтв України ЧЕН БАО ХУА.
Відбулися хоровий концерт за участю камерного хору “Таврический благовест” (звучали твори Чен Бао Хуа, А.Матвєєва, Т.Зотової. І Климової, Б.Синчалова, К.Троценко, О.Лебедєва, А.Караманова), камерний вечір за участю струнного квартету “Archi” (виконувалася музика В.Дашкевича, К.Троценко, Н.Амєдова, І.Климової), авторський концерт композитора О.Лебедєва (з нагоди 70-річчя), конкурс юних виконавців “Музичне мистецтво України – традиції і сучасність”, презентація компакт-дисків “Київської камерати” з записами творів Є.Станковича, І.Щербакова, В.Сильвестрова, М.Скорика.

9 – 20 травня
Участь українських композиторів у 20-му Міжнародному фестивалі “ Дні музики композиторів Кракова” . Виконувалася музика молодих українських композиторів – стипендіатів “Gaude Polonia” Б.Фроляк, Б.Сегіна, М.Шведа, Л.Сидоренко ( піаніст – Й.Ермінь). В іншому концерті композитор і піаніст Олександр Козаренко вперше в Польщі виконав фортепіанні твори Миколи Лисенка. Ним також була прочитана лекція про цього класика української музики в Краківській музичній академії.

19 –28 травня
Участь українських композиторів М.Скорика, С.Пілютикова у Міжнародному музичному фестивалі в Токіо. У виконанні японських музикантів прозвучали твори М.Скорика, О.Щетинського, С.Пілютикова. В Токійському університеті мистецтв та в Концертному залі фірми “Кавай” були прочитані лекції про сучасну українську музику.

27 травня
Концерт української музики в м. Севастополі ( в рамках ІІ фестиваля “Дні музики композиторів Крима”) за участю Севастопольського муніципального симфонічного оркестру під орудою Володимира Кіма. Виконувалися твори Л.Дичко, К.Троценко, А.Матвєєва, І.Климової, М.Устинова.


31 травня – 7 червня
Фестиваль “Харківські музичні паралелі” у Харківській обласній філармонії. (до 75-річчя Спілки).
Відбулося 8 концертів – 2 симфонічних, 2 камерних, 1 хоровий, концерт пісні, програма театру народної музики “Обереги”, концерт “Композитори Харкова – дітям”. Прозвучала музика визначних постатей харківської композиторської школи – Д.Клебанова, П.Гайдамаки, Б.Яровинського, І.Ковача, Г.Цицалюка, М.Кар мінського, тощо. Сучасна творчість була представлена композиціями В.Золотухіна, А.Гайденка, В.Пушкіна, М.Стецюна, Ю.Алжнєва. В.Мужчиля, Л.Донник, Т.Хмельницької, Б.Міхеєва. Л.Шукайло, а також нової генерації – О.Похило, Ю.Гусєва, О.Гугеля, І.Альбової, І Гайденка, Ю.Грицун.

3 червня
Концерт-вистава “Театр – вхід без квитків” з нагоди ювілею Г.Конькової та презентація іі книги “Олена Куц. Будинок творчості композиторів – гармонія музики і природи”.

4 червня
Презентація проекту О.Щетинського – “Оригінальні твори класиків ХХ століття і українських композиторів для духового оркестру” в Національній філармонії України. У виконанні Національного академічного духового оркестру України (диригент – Петро Товстуха, соліст - Юрій Кот) прозвучали твори А.Шенберга, П.Хіндеміта, І..Стравінського, О.Щетинського, О.Гугеля.  

12 – 15 червня
Участь у Дванадцятому хор-фесті “Золотоверхий Київ”.
Прозвучали духовні твори М.Скорика, В.Сильвестрова, Л.Дичко, В.Кирейка, В.Польової, Б.Шиптура.
 
13 червня
Авторський вечір Євгена Станковича ( в рамках концертного циклу Національної філармонії України “Вечори української музики. Спадщина і сучасність”).
У виконанні Симфонічного оркестру Національної філармонії України (диригент – М.Дядюра) прозвучали сюїти з музики до балетів “Ольга” та “Вікінги” та Концерт № 2 для скрипки з оркестром (соліст - Дмитро Ткаченко).

25 червня 
Камерний концерт з нагоди 70-річного ювілею Геннадія Ляшенка.
Концерт був підготовлений Національним ансамблем солістів “Київська камера та” і проходив в Національній Спілці композиторів України. Прозвучали “Пастелі” для голосу і камерного оркестру на вірші П.Тичини, “Lamento” для струнних, Концерт для арфи і струнних (солістка – Н.Ізмайлова).

26 червня
Джазовий вечір пам”яті Володимира Симоненка (10-річчя від дня смерті).
В концерті прозвучала джазова класика та сучасний джаз у виконанні молодих музикантів, Дитячого джазового оркестру Київської дитячої академії мистецтв, Київського квартету саксофонів та ін. З словом про визначного дослідника джазу і музичного організатора виступила музикознавець Галина Степанченко.

29 червня
Концерт з творів Віталія та Ірини Губаренко (в рамках відзначення 70-річного ювілею М.Р.Черкашиної-Губаренко). Прозвучали інструментальні твори, романси та вокальні цикли на вірші українських поетів, фрагменти опери “Альпійська балада” та моноопери “Самотність”.  

Червень
Твори Ф.Шуберта – В.Сільвестрова та Р.Шумана – В.Сільвестрова в
 циклі “Українська музика у світі”. Концерти відбулися  Будинку органної і камерної музики.

1 липня
Відкриття меморіальної дошки А.Я.Штогаренка на будинку по вул. Суворова, де жив композитор.

5 липня
“Музыкальное приношение Чехову”. Концерт з творів кримських композиторів у Будинку музеї А.П.Чехова у Ялті. Виконувалися твори К.Троценко, М.Халітової, Б.Синчалова, Е.Емір, М.Устинова, І.Климової, Н.Амедова.

2 – 6 вересня
Участь музикознавців-членів НСКУ О.Зінькевич, Н Герасимової-Персидської, С.Шипа, О.Рощенко, М.Черкашиної-Губаренко, О.Мурзіної, С.Грици, Ю.Чекана, Л.Кияновської, в Міжнародному симпозіумі “Наука про музику сьогодні: проблеми і перспективи”. Автор проекта – О.С.Зінькевич.

4 – 6 вересня
10 Міжнародний фестиваль академічної та сучасної музики “Фарботони” (до 930-річчя заснування м.Канева).
Фестиваль відкрився фьюжн-проектом “Музика української землі… Симфонія відлуння…” за участю Н.Матвієнко, Р.Гриньківа, Є.Мітіна, “МузКлубу І.Тараненка” та “Київської камерати”. В рамках фестивалю відбулося також два джазових концерти українських та зарубіжних музикантів (Білорусія. Німеччина), концерт лауреатів конкурсів “Фарботони”. Завершився фестиваль концертом Симфонічного оркестру Національної філармонії України. Прозвучали твори Бетховена, Станковича, Ляшенка (диригент – М.Дядюра, соліст – Д.Ткаченко).


12 – 19 вересня
Фестиваль музики Мирослава Скорика у Львові (з нагоди 70-річчя від дня народження).
Фестиваль включив музику композитора різних жанрів. Публіка мала змогу відвідати оперний спектакль “Мойсей”, балет “Повернення Батерфляй”, два симфонічних концерти Львівського філармонічного симфонічного оркестру за участю хору “Трембіта”, в яких було виконано фортепіанний (№3) та віолончельний концерти, оркестрові транскрипції “Відображень” Равеля та “Каприсів” Паганіні, “Гамалію” на вірші Т.Шевченка, а також “На Русалчин Великдень” Леонтовича у редакції М.Скорика. У вечері Симфонічного оркестру оперної студії Львівської академії прозвучали п”ять скрипкових концертів композитора, в концертах оркестру “Академія” та провідних львівських солістів – камерна музика М.Скорика. В рамках фестивалю пройшла також наукова конференція, присвячена творчості композитора.

21 – 22 вересня
В українсько-німецькому проекті “Європейський музичний простір” за участю Ансамблю нової музики “МузікФабрік” (Німеччина) в Національній філармонії України прозвучали твори українських композиторів О.Безбородька, А.Загайкевич, С.Луньова, С.Пілютикова. О.Щетинського, О.Грінберга.

25 вересня – 5 жовтня
ХІУ Міжнародний фестиваль сучасної музики “Контрасти” (Львів).
Відбулося 4 симфоеічних, 7 камерних концертів, а також з концерт оригінальних творів для духового оркестру. Сучасна польська музика (Лукашевські, Шимановський, Лютославський, Краузе, Мосс. Мадей) прозвучала у виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії та Симфонічного оркестру м.Лодзь (Польща). В українсько-швейцарському проекті “Реквієм 2 Моцарт” (Ф.Каттан) були задіяні Камерний оркестр “Віртуози Львова”, Камерний хор “Глорія”, солісти з Великобританії, Швейцарії та Бельгії та диригент Ніколя Фарін (Швейцарія). Концерт американської музики ( композиції класиків американського джазу у транскрипціях М.Скорика) був представлений Камерним оркестром “Академія” (диригент – М.Скорик). У фестивалі взяли участь всесвітньовідомі музиканти: піаніст Альберт Сассман (Австрія), Йоко Ямабе (Японія), Олег Криса (США), Андрій Війтович (Великобританія) та ін. З українських композиторів на фестивалі були представлені В.Сільвестров, О.Щетинський та О.Гугель. 

27 вересня – 5 жовтня
ХІХ Міжнародний фестиваль “Київ Музик Фест-2008”.
 Програма Фестивалю була насиченою та різноманітною. Упродовж дев’яти днів провідні оркестри, ансамблі й солісти України та їх зарубіжні колеги знайомили з новинками сучасного мистецтва і класичними зразками минулого. 
 До 1020-ліття Хрещення Київської Русі та 900-річчя Золотоверхого Михайлівського у Золотоверхому соборі та соборі св. Василя розгорнулась панорама української духовної музики ХУІІ-ХХІ ст. Сучасна хорова музика була представлена творами понад 40 композиторів усіх регіонів України.
 
Пам’яттю про трагедію Голодомору прозвучали українські реквієми сучасних композиторів О.Козаренка, Г.Саська, В.Птушкіна, Є.Петриченка. Спільний українсько-швейцарський проект „Реквієм-2” об’єднав музику В.А.Моцарта з мистецтвом ХХІ ст. 
Відбулося чимало світових прем’єр: композицій Є.Станковича – „Сільські сцени” і Концерту для флейти з оркестром, Концерту для скрипки з оркестром Г.Ляшенка, симфонічних творів О.Красотова, В.Польової, С.Пілютикова та ін. Ансамблем “Нова музика в Україні” вперше в Україні була виконана опера А.Шенберга „Очікування”.  
  Виконанням кантати „Гамалія” Мирослава Скорика Національною хоровою капелою „Думка” було відзначено 70-річчя з дня народження її автора. М.Скорик диригував також власними транскрипціями творів яскравих представників американського джазу - Дж.Гершвіна, Д.Брубека, С.Джопліна.
  „Київ-Музик-Фест-2008” продовжив багаторічну серію „Музичних діалогів”: відбудулися, зокрема, „концерти-діалоги” з Польщею, Японією, США і Швейцарією. У програмі Фестивалю – також знайомство з музикою сучасних композиторів Канади, Азербайджану, країн Карпатського регіону.
 
Проте більшість програм відтворила панораму вітчизняної музики, представивши композиторські особистості різних поколінь: від всесвітньовідомих українських композиторів, серед яких Валентин Сильвестров, Євген Станкович, Мирослав Скорик, Іван Карабиць, Валентин Бібик, Леся Дичко – до тих, хто тільки-но виходить на творчий шлях: кілька концертних програм були присвячені присвячені творчій молоді, зокрема великий концерт молодіжного ансамблю “Nostri temporis”. 
  „Київ-Музик-Фест” – це, водночас, фестиваль сучасного виконавського мистецтва. Свою майстерність представили його постійні учасники – Національний симфонічний оркестр України, Симфонічний оркестр Національної філармонії, Естрадно-симфонічний оркестр, Національна хорова капела „Думка”, муніципальні хори „Київ”, „Хрещатик”, „Благовість” Національний ансамбль солістів „Київська камерата”, ансамблі ім. Б.М.Лятошинського, „Нова музика в Україні”, „Рикошет”. Цього року коло виконавців „Київ-Музик-Фест” помітно розширилося: вперше у фестивальних програмах взяли участь“Ensemble Jeune Opera Compagnie” (Швейцарія), Національний академічний духовий оркестр України, Хор і оркестр Військово-музичного центру сухопутних військ ЗС України, Академічний оркестр народної та популярної музики Національної Радіокомпанії, Камерний оркестр „Академія” (м. Львів), квартет „Quarta+” (м.Донецьк), струнний квартет „Постскриптум” (м.Київ). Помітну увагу Фест приділив дитячій творчості: в його програмах – виступи співочих колективів „Щедрик”, „Веснівка”, „Вогник”, хору хлопчиків Національної музичной академії ім.П.І.Чайковського. 
За традицією, під час „Київ-Музик-Фесту” в Національній музичній академії ім.П.І.Чайковського пройшла дводенна науков конференція дослідників історії музики. Цього року в центрі їх уваги було три події: 95-річчя заснування Національної музичної академії, 75-річчя утворення Національної спілки композиторів та 10-річчя створення Академїї мистецтв: саме цим ювілейним датам була присвячена наукова конференцію „Історія в особистостях”. 

5 жовтня
Участь І.Тараненка та Р.Станкович у Першому Європейському форумі композиторів та музикознавців у м. Хельсинки.
 Форум проходив за сприяння Спілок композиторів країн Скандинавії та Norcode ( Фестивалю сучасної музики країн Скандинавії). Вперше на теренах Європи зустрілись представники 26 країн-членів Європейської спілки композиторів.

10 жовтня
 В Національній філармонії України пройшов вечір музики Євгена СТАНКОВИЧА у виконанні Камерного ансамблю "Київські солісти”.
У концерті прозвучали широко відома Камерна симфонія №3 (у авторській версії для скрипки і камерного оркестру), Камерна симфонія №5 "Потаємні поклики" з солюючим кларнетом (соліст – Юрій Набітович), лирико-пейзажна "Ранкова музика" для скрипки і струнного оркестру та два маленьких камерних шедеври – "Гірська легенда " для альта і камерного оркестру та "Фінська колискова" для 2-х скрипок та струнних. 

15 жовтня
Авторський творчий вечір Мирослава Скорика в Національній філармонії України з нагоди 70-річчя від дня народження композитора. В концертній програмі було реалізовано унікальний творчий проект - прозвучали п"ять концертів для скрипки з оркестром у виконанні п"яти лауреатів Міжнародних конкурсів, молодих, блискучих представників Львівської виконавської школи – Марії Ткачик, Федеріко Касика, Іванни Гусар, Анастасії та Назара Пилатюків.
Концерт підготував Національний симфонічний оркестр України під орудою народного артиста України Володимира Сіренка.

14 жовтня
«И жизнь, и слезы, и любовь…» - з осеннього циклу музейних вечорів вокальної музики в Київському музеї російського мистецтва: «Вечір перший. Діалог: М.Глинка и В.Сильвестров». Виконавці: Інна Галатенко. Роман Рєпка.

28 жовтня
К
амерний концерт з творів Геннадія Ляшенка у Національній музичній академії. Виконувалися вокальні і інструментальні твори (виконавці С.Сульдіна, О.Безбородько, О.Мороз, Т.Ходакова, О.Зайцева, Д.Таванець та ін.).

28 – 31 жовтня
У Техаському Християнському Університеті (ТСU, Форт Ворс, США) відбувся Фестиваль української камерної музики (4 концерти). До концертних програм увійшли твори Євгена Станковича, Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика, Лесі Дичко, Володимира Загорцева, Анни Гаврилець, Ігоря Щербакова, Олени Леонової, Ірини Алексійчук,Святослава Луньова, Кармели Цепколенко, Людмили Юріної та Сергія Зажитька. Всі твори вмконувалися американськими музикантами. Було продемонстровано також шедевр світового кінематографу режисера С.Параджанова "Тіні забутих предків", музику до якого написав Мирослав Скорик.


30 жовтня
На сцену Національної опери України в оновленому вигляді повернувся балет Євгена СТАНКОВИЧА "Ніч перед Різдвом"(лібрето Олександра Белінського та Віктора Литвинова за мотивами творів Миколи Гоголя). 

1 - 5 листопада
Авторські концерти Миослава Скорика у Нью-Йорку та Вашингтоні за підтримки Українського інституту в Америці. В концертах виконувалися камерні твори та джазова музика композитора.

2 листопада
Концерт пам”яті видатного італійського композитора ХХ ст. Джачінто Шелсі в Концертному залі Національної Спілки композиторів України.
Мистецький проект підготовлений і виконаний молодіжним ансамблем “Nostri Temporis” (художній керівник – Максим Коломієць).


4 – 6 листопада
УІ Всеукраїнський дитячий відкритий конкурс пам”яті П.І.Чайковського у Кам”янці Черкаської області (з обов”язковим виконанням творів українських композиторів). В конкурсних програмах прозвучали твори І.Шамо, М.Скорика, Л.Колодуба, Ж.Колодуб, Л.Дичко, Г.Саська, М.Стецюна, В.Птушкіна та ін.

9 листопада
Концерт сучасної духовної музики на відзначення 20-річчя творчої діяльності Камерного ансамблю “Нова музика в Україні”. Виконувалися твори В.Зубицького, В.Рунчака, С.Берінського.

14 листопада
“Російська поезія в музиці Валентина Сільвестрова” - концерт в Музеї російського мистецтва в Києві. Прозвучали нові твори композитора на вірші О.Пушкіна, М.Лермонтова, О.Мандельштама, А.Ахматової, Б.Пастернака, Г.Айгі та ін.

15 листопада
Відзначення 70-річного ювілею Валерія Ронжина в рамках творчого звіту, присвяченого 40-річчю 27-ої музичної школи м.Києва. У концерті взяв участь Симфонічний оркестр Національної радіокомпанії України, відомі солісти та юні музиканти.


21 листопада
 В рамках заходів по вшануванню пам”яті жертв Голодомору 1932-33 років відбулася прем”єра твору Ю.Ланюка “Скорбна мати” на вірші Павла Тичини.
Твір був виконаний у Національній філармонії України за участю Національної хорової капели "Думка" та Національного симфонічного оркестру України (диригент - Володимир СІРЕНКО). 
На вечорі пам"яті був присутній Президент України В.Ющенко з дружиною та інші офіційні особи.

19 – 21 листопада
Участь у фестивалі “Музичні перспективи: до 100-річчя від дня народження Олів”є Мессіана” (Білорусія). В концерті “Камерні діалоги” Золтан Алмаші виконав твори Мессіана, Бартока, Л.Сидоренко, В.Гаврик, власні композиції тощо.

23 листопада – 4 грудня
ХІХ фестиваль класичної та сучасної музики “Музичне сузір”я Закарпаття”. В рамках фестиваля відбувся авторський гала-концерт М.Скорика, концерт “Київської камерати” та “Київських солістів” , відкриття УІІІ дитячо-юнацького конкурсу “Срібний дзвін” та інші заходи.


28 листопада – 1 грудня
ХХІІ музичний фестиваль ім. А.Кос-Анатольського у Коломиї.
В рамках фестивалю з великою програмою з творів українських і польських композиторів виступив камерний оркестр “Віртуози Львова”. Виконувалися твори А.Кос-Анатольського, М.Колесси, С.Людкевича, М.Скорика, В.Камінського, Є.Станковича, О.Козаренка, В.Кіляра, З.Буярського. В день пам”яті А.Кос-Анатольського відбувся концерт-реквієм з виконанням камерних творів Є.Петриченка, Б.Фроляк, Г.Гаврилець (учасники – Оксана Рапіта, М.Драган, Т.Менцинський, Донецький ансамбль “Кварта +”). Пройшов також концерт української духовної музики ХУІІІ ст. (ансамбль “Леополіс”), дискусія на тему “Європа в Україні, Україна в Європі. Погляди – перспективи – реальність”. На завершення фестивалю прозвучала розважальна музика А.Кос-Анатольського за участю Джазового оркестру Львівської музичної академії ім. М.Лисенка.


30 листопада
Авторський концерт композитора Анатолія Шуха в Донецьку ( з нагоди 50-річчя від дня народження. Виконувалися симфонічні твори, музика з вистав та пісні композитора. У концерті взяв участь Академічний симфонічний оркестр ім С.С.Прокоф”єва (диригент – Олександр Долинський) та провідні солісти Донеччини.


1 грудня
“Український авангард”. Концерт Київського камерного оркестру під орудою Романа Кофмана в Національній філармонії України. 
До програми увійшли твори В.Вишинського, С.Зажитька, М.Коломійця, С.Луньова, І.Небесного, В.Польової, С.Пілютикова, В.Рунчака, Л.Сидоренко.Солісти – О.Рівняк, Г.Черненко, С.Глеба, Р.Юсипей, Д.Таванець, О.Шмурак. 

1 –2 грудня 
Ювілейні концерти з нагоди 90-річчя від дня народження Платона Ілларіоновича Майбороди в Запорізькому музичному училищі, що носить ім”я композитора. У святковому заході взяли участь найкращі запорізькі колективи і солісти – Оркестр народних інструментів, Камерний оркестр “Концертіно”, Духовий оркестр, хор “Запоріжжя” та багато ін. Крім творів Платона Майбороди прозвучала також музика сучасних запорізьких композиторів - Н.Боєвої, М.Попова, Д.Савенко, Г.Хазової. На теоретичній конференції пройшло обговорення питань розвитку сучасного музичного мистецтва.


5 грудня
Розширене засідання Правління Національної Спілки композиторів України за участью представників всіх регіональних організацій НСКУ і членів Ревізійної комісії НСКУ.
Були підведені підсумки творчої діяльності Спілки за 2008 рік, обговорені перспективні плани на 2009 рік, затверджено нову педакцію Статуту Музичного фонду НСКУ, затверджено художнє керівництво “Форуму музики молодих”, проінформовано про стан з мистецькими преміями та оновлено Журі по присудженню Премії імені М.В.Лисенка, проінформовано про суспільний резонанс та обговорено проблеми підготовки до ХХ міжнародного фестивалю “Київ Музик Фест-2009”, прийнято рішення про вступ до Європейської Спілки композиторів, тощо. До Спілки було прийнято нових членів: композиторів С.Зеленського, М.Дацко (Львів), Н.Амедова (Ялта), А.Левандовського (Дніпропетровськ), С.Степанюка (Київ), музикознавців О. Попович (Польща) та О.Берегову (Київ).

7 грудня
Музично-поетичний вечір пам”яті Ярослава Верещагіна (до 60-річчя від дня народження). Прозвучали камерні інструментальні та вокальні твори композитора на вірші українських поетів у виконанні Національного ансамблю солістів “Київська камерата” ( диригент – Валерій Матюхін, солісти – Валерій Буймістер та Людмила Войнаровська). Вів вечір поет Василь Довжик, який прочитав невідомі широкому загалу поезії Я.Верещагіна. 

9 грудня
Прем”єра нової версії опери М.Леонтовича “На Русалчин Великдень” (музична версія М.Скорика, диригент Євген Досенко, сценографія В.Лисюка, балетмейстер Г.Воронов) в приміщенні Київського академічного театру оперети. Постановка здійснена за ідеєю В.Козаченка Українським академічним фольклорно-етнографічним ансамблем “Калина”. 

13 грудня
Авторський концерт “Музика – моє життя” у Чернівецькій обласній філармонії з нагоди 75-річчя від дня народження та 55-річчя творчої діяльності народного артиста України, художнього керівника та головного диригента Буковинського ансамблю пісні і танцю України КУШНІРЕНКА Андрія Миколайовича. Виконувалися оригінальні хорові твори А.Кушніренка та створені ним обробки народних пісень. У концерті взяли участь Буковинський ансамбль пісні і танцю, Симфонічний оркестр Чернівецької філармонії, солісти філармонії, студентські колективи.

15 грудня
Ювілейний вечір в Національній філармонії України, присвячений 70-річчю від дня народження народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка ЛЯШЕНКА Геннадія Івановича. В концерті взяв участь Національний симфонічний оркестр України ( диригент – Володимир Сіренко).Виконувалися Концерт для арфи та струнних (солістка – Наталія Ізмайлова), Концерт для віолончелі з оркестром (соліст – Іван Кучер), Концерт-пікколо для скрипки з оркестром (солістка – Богдана Півненко) та Симфонія № 6 для хору з оркестром (прем”єра) за участю Хору “Кредо” (диригент – Богдан Пліш). Підчас концерту представники Секретаріату Президента України Ю.Богуцький та О.Биструшкін вручили Г.Ляшенко державну нагороду – Орден “За заслуги” Ш ст.

17 грудня 
Духовний концерт пам”яті жертв Голодомору “Сон” (композитор Ігор Щербаков, поет Юрій Плаксюк) для соліста, читця, хору, органу та оркестру. Виконавці – Ансамбль класичної музики імені Б.Лятошинського (диригент – Ігор Андрієвський).

19 грудня
Творчий вечір композитора Ганни Гаврилець в Колонному залі ім.М.В.Лисенка Національної філармонії України (з нагоди 50-річчя від дня народження). В концерті прозвучали камерні та хорові твори композитора.

21 грудня
Вечір балетної музики Євгена Станковича у філармонічному циклі “Вечори української музики. Спадщина і сучасність” за участю Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії України (головний диригент – Микола Дядюра). Прозвучали сюїта з балету “Ольга”, Адажіо з балету “Прометей”, сюїта з балету “Вікінги”, а також відбулося прем”єрне виконання фрагментів нового балету композитора “Легенда про князя Кия” (лібрето А.Толстоухова, В.Туркевича, В.Зубанова).



В рамках програми НСКУ по підтримці творчої молоді (творчість і виконавство) відбулося шість концертів Ансамбля “Nostri Temporis” в Концертному залі НСКУ :

25 березня
“Музика епохи модерна: нововіденці та неокласики”. Концерт в рамках фестиваля “Музична трибуна київської молоді”.

30 березня
“Музика молодих європейських композиторів”. Концерт в рамках фестиваля “Музична трибуна київської молоді”.

15 червня
“Структури моментів”. Концерт творів молодих композиторів

30 жовтня
“Музика нового покоління” в рамках фестиваля “Київ Музик Фест”.

2 листопада
Концерт пам”яті Джачинто Шелсі.

10 грудня
“Intercommunication”. Концерт з творів Берндта Алоїза Циммермана.














НАГОРУ