НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ХІІ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ МУЗИКИ МОЛОДИХ









Міністерство культури і туризму України
Національна Спілка композиторів України
ДП  "Український інформаційно-сервісний центр
культури і туризму"

 

ХІІ Міжнародний форум
"Музика молодих-2011"

13-17 травня, Київ




Прес-конференція:
13 травня - п'ятниця - 16.00,

Києва Гора, вул. Володимирська, 4,
Руський Клуб "Культ Ра"

+Перший в Україні флеш-моб за участю ансамблю "Nostri Temporis"!





ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ


Прес-реліз



10 країн - Польща, Росія, Україна, Білорусь, Ізраїль, Литва, Еквадор, Чілі, Іран, Австрія; твори понад 50 композиторів віком до 35 років; 10 кращих музичних колективів з України та Польщі. Всього в рамках Міжнародного форуму "Музика молодих-2011" відбудеться 11 різнохарактерних акцій, які будуть проходити в Київській та Національній Спілці композиторів України, Малій та Великій залі Національної музичної академії ім.П.І.Чайковського і Колонному залі ім.М.Лисенка Національної філармонії України. Фестиваль проводиться за підтримки Польського інституту в Києві та Інституту Адама Міцкевича (Варшава), Руського клубу "Культ Ра".

Тематичною домінантою фестивалю є актуальна сьогодні ідея синтезу мистецтв. Музика, хореографія, візуальні форми мистецтва, зокрема відео та перформанс - концептуальні складові фестивальної програми. Серед мультимедійних проектів - "Етносучасність" за участю Національного ансамблю "Київська камерата" (диригент Валерії Матюхін) та фольклорного гурту "Кросна"; "Аудіовізуальний проект" ансамблю "Nostri Temporis", де музика композиторів Олександра Шимка, Канстанціна Яськова, Олексія Шмурака, Максима Коломійця, Золтана Алмаші, Катажини Швед, Тетяни Бачул, Андрія Мерхеля, Михайла Шведа, Алєксандра Шєрнишкова і Богдана Сегіна - супроводжуватиметься відеорядом. Ексклюзивом для київської публіки стане польсько-український проект "Рух і Ритм", програма якого польськими колективами - "Ласонь-ансамблем" і Хореографічним ансамблем Музичної академії ім.К.Шимановського - готується спеціально для України.

На межі музичної композиції та медіа-арту із залученням електроніки та інструментального ансамблю - міжнародний проект "ЕM-VISIA", в рамках якого прозвучать твори українських композиторів Алли Загайкевич, Сергія Пілютsкова, Любави Сидоренко, Георгія Потопальського, Олексія Ретинського, Євгена Ващенка, а також Аміра Хатаї з Ірану і австрійського композитора та медіа-перформера  Елізабет Шимани.
Камерні твори молодих композиторів з Еквадору, Литви, Чілі виконає постійний учасник фестивалю "Два дні і дві ночі нової музики" Ансамбль "Sensa Sforzando" з Одеси.

Крім того, відбудеться два концерти симфонічної музики (виконавці - Національний симфонічний оркестр України під орудою Володимира Сіренка і Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України, диригент Микола Лисенко), а також три концерти камерної музики студентів-композиторів НМАУ ім.П.І.Чайковського (адже форум задумувався як експериментальний майданчик, молодіжна творча майстерня), в яких візьмуть участь студенти кафедр фортепіано №2 і Камерного ансамблю та Камерний оркестр НМАУ ім.П.І.Чайковського (диригент Ігор Андрієвський). Інтелектуальним підсумком форуму стане Круглий стіл на тему "Нова музика. Український контекст" за участю музикознавців, композиторів, виконавців музики і меломанів.





ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ



Відео-презентація форуму "Музика молодих":
http://www.youtube.com/watch?v=xyVKHsOEl6o&feature=player_embedded

Сторінка фестивалю у Fasebook
http://www.facebook.com/pages/International-Forum-Youth-music/106838319403925



Музичний директор фестивалю Богдан Кривопуст,
0508055764   Danmus@yandex.ru

Прес-секретар Олеся Найдюк,
0966178424   naydiuk@ukr.net