НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

А Н О Н С КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2009





Національна спілка композиторів України, Міністерство культури і туризму України інформують про значну мистецьку подію – проведення ювілейного, ХХ Міжнародного музичного форуму „Київ Музик Фест’2009”. Заходи Фестивалю триватимуть з 25 вересня по 4 жовтня.

 



Щ О Д Е Н Н И К  Ф Е С Т И В А Л Ю



Саме „Київ Музик Фест” відкриває 20-річну історію музичного фестивального руху в незалежній Україні, метою якого є входження української музичної культури у світовий мистецький простір. Щорічно „Київ Музик Фест” представляє класичну та сучасну музику України та
зразки композиторської творчості зарубіжних країн.

 Концертні програми ХХ „Київ Музик Фесту” презентують, насамперед, українську музику, в усьому її стильовому та жанровому розмаїтті. У виконанні провідних музикантів звучатимуть твори композиторів різних поколінь з усіх регіонів України, об’єднаних у Національну творчу спілку. Учасниками Фестивалю стануть також музиканти з США, Швейцарії, Росії, Литви.

 Фестивальна програма складається з цілого ряду цікавих мистецьких проектів, кожний з яких представить ту чи іншу гілку української музичної культури. Зокрема, п’ять концертів присвячені симфонічному жанру, чотири – хоровому мистецтву. У Михайлівському Золотоверхому соборі звучатиме духовна хорова музика ХХІ століття. Національний ансамбль солістів „Київська камерата” запросить Вас на концерти камерної музики, а донецький Ансамбль „Кварта+” готує слухачам „Спеціальну пропозицію”.

 Концертом "In memoria" Фестиваль складе шану видатним митцям ХХ століття – Левку Ревуцькому, Віталію Губаренку, Івану Карабицю, який був одним із засновників „Київ Музик Фесту”. Віддасть шану Фестиваль також іншим ювілейним датам українських композиторів –  А.Лазаренку, Є.Льонку, а відкриється фестивальна програма симфонічним  твором  Лесі Дичко, виконання якого стане початком мистецьких заходів з нагоди ювілею всесвітньовідомої композиторки.

 

200-річчю Миколи Гоголя „Київ Музик Фест” присвятить показ у Національному українському драматичному театрі ім. Івана Франка вистави Луганського українського музично-драматичного театру „Тарас Бульба”, музику до якої написав Сергій Турнєєв, прем’єрне виконання вокально-симфонічної „Балади про Дніпро” Мирослава Скорика та симфонічної „Гоголіади-ХХІ” Тетяни Оскоменко-Парулави.

Вечором прем’єр стане концерт „Хорові імпрези” у Національній філармонії України.

 Фестивальними подіями, сподіваємося, будуть також інші прем’єри, серед них – твір для хору і симфонічного оркестру на канонічні духовні тексти Євгена Станковича,  камерна опера Івана Небесного „Із життя комах” (за мотивами п’єси Карела Чапека). Два концерти – „Дебют на „Київ Музик Фесті” – представлять нові фестивальні виконавські колективи.

 Міжнародний День музики, 1 жовтня „Київ Музик Фест” відзначить симфонічним тріалогом: під орудою швейцарського диригента Ніколя Фаріна Симфонічний оркестр Національної філармонії України представить сучасну симфонічну творчість України, Швейцарії та США. Для участі у цьому концерті прибувають також відомий швейцарський композитор Жан Люк Дарбелле та зі США – Джон Гейбл. Ще один американський композитор – Девід Вінклер візьме участь у Концерті-відкритті Фестивалю.

 Розпочнеться та завершиться ХХ „Київ-Музик-фест”, за 20-річною традицією, у Національній  філармонії концертами Національного симфонічного оркестру України.

Прелюдією до Фестивалю прозвучить традиційний „Музичний діалог”, який цього разу буде присвячений Україні і Росії. А фестивальною постлюдією стане молодіжний проект „Короткометражки”.

Гострі питання 20-річного фестивального руху в Україні маємо намір обговорити на засіданні Круглого столу, на який запрошуємо композиторів, музикознавців, виконавців, журналістів, усіх, хто не байдужий до сучасного музичного життя України.

 Теж ювілейна, ХХ прес-конференція для представників ЗМІ відбудеться 24 вересня, о 16.00. у Концертному залі Національної спілки композиторів України. Під час прес-коференції відбудеться непересічна подія – повернення з Росії авторського рукопису Концерту для фортепіано з оркестром Левка Ревуцького.

 

Щоденну інформацію про заходи „Київ Музик Фесту” ви зможете отримувати на нашому сайті: www.composersukraine.org


Керівник Прес-центру Фестивалю

Леся Олійник
(конт. тел.: 8-050-150-93-46)

 

Щ О Д Е Н Н И К  Ф Е С Т И В А Л Ю


ПЛАН-КАЛЕНДАР ФЕСТИВАЛЮ КМФ-2009


ПРОГРАМИ КОНЦЕРТІВ ФЕСТИВАЛЮ





Запрошуємо на свято

сучасної академічної музики!