НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ШУКАЙЛО ЛЮДМИЛА ФЕДОРІВНА


Композитор


Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія



Народилась 26 грудня 1942 року у місці Верхня Салда Свердловської області. Батько - інженер, мати - співачка оперного театру. У 1961 році закінчила Харківську музичну десятирічку за двома фахами: фортепіано ( клас Р.С.Горовиць) та композиції ( клас Л.М.Булгакова). У 1966 р. закінчила Харківський інститут мистецтв одночасно за двома факультетами: композиторський ( клас заслуженого діяча мистецтв України В.Нахабіна) та фортепіанний ( клас професора А.Лунца).

З 1965 року викладає композицію та музично-теоретичні дисципліни у Харківський середній музичній школі - інтернаті. Понад 20 учнів класу композиції Л.Шукайло одержали звання лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів юних композиторів.

Заслужений діяч мистецтв України ( 1999 р.)

Лауреат Премії ім.В.С.Косенка (2010)

Лауреат Муніципальної премії ім.С.Богатирьова ( 2005 р.)
Лауреат Регіонального рейтингу "Харків'янин року - 2001"

Нагороджена медаллю "За трудову доблесть" ( 1986 р.)

Людмила Шукайло - автор багатьох симфонічних та камерних творів. Особливе місце у творчості композитора займає фортепіанна музика. Людмила Шукайло не тільки яскравий композитор, а ще й прекрасний виконавець, що дозволяє автору переконливо втілювати образний зміст її творів у досконалих засобах фортепіанної виразності.


Твори Л.Шукайло мають яскраву національну забарвленість у поєднанні з сучасною композиторською технікою. Не випадково, що її твори для фортепіано були обов'язковими для учасників I, II та III Міжнародних конкурсів юних піаністів Володимира Крайнева.

Твори Л.Шукайло зайняли чільне місце у репертуарі багатьох хорових колективів, музичних шкіл, училищ та вищих навчальних закладів. У Фонді Національного Радіо є записи творів композитора.

Людмила Шукайло виступала з авторськими концертами у Харкові, Києві, Москві, Марцалі ( Угорщина). Твори композитора звучали в Україні, Іспанії, Німеччині, Польщі, Росії, США, Франції.




Контакти:

063 - 879-85-09 ( mob.)