НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

ПТУШКІН ВОЛОДИМИР МИХАЙЛОВИЧ

Композитор

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 Народився в 1949 році у Луганську. Закінчив Харківський інститут мистецтв: в 1972 році - фортепіанний факультет (клас доцента Р. Папкової), в 1973 році - композиторський (клас професора Д. Клебанова).

З 1972 р. до 2002 р. працював музичним керівником Харківського академічного драматичного театру ім. О. Пушкіна, з 1992 року займається педагогічною діяльністю в Харківському університеті мистецтв: з 1998 р. - доцент, а з 2004 року займає посаду професора кафедри композиції та інструментовки.

Заслужений діяч мистецтв України.
Лауреат Міжнародного конкурсу композиторів (2004 р. м. Санкт-Петербург).
Лауреат Муніципальної премії ім. І.Слатіна (1998 р.).
Лауреат Всеукраїнського конкурсу ім. В.Косенка.
Лауреат Премії ім. В.С.Косенка (2007).
Лауреат Премії ім.Б.М.Лятошинського (2011).


Ім'я Володимира Птушкіна добре відоме не тільки у рідному місті та країні. Його творчість на протязі багатьох років здобула тривалу зацікавленість та визнання різноманітних слухачів, охоплює майже усі жанри. Це опера "Дива дивні" (прем'єра відбулась у м. Дніпропетровську), багато інструментальних концертів, симфонії, камерні та хорові твори, кантати та вокальні цикли на вірші Данте, Ахматової, Пушкіна, Чичибабіна, поетів епохи Відродження, твори для дітей, пісні та мюзикли, театральна музика.

В. Птушкін бере участь у виконанні своїх творів в багатьох концертах різних міст країни та за її межами, як соліст-піаніст та концертмейстер. В багатогранному творчому багажі особливе місце займають фортепіанні твори, які з успіхом виконуються в концертах, на престижних міжнародних конкурсах: Володимира Крайнєва в м. Харкові (як обов'язкові), пам'яті В.Горовиця в м. Києві, ім. Д. Шостаковіча у Москві та ін.

Автор постійно спілкується з багатьма виконавцями, диригентами, художніми колективами різних країн. Музика композитора звучала в Росії, Польщі, Сербії, Франції, США, Германії, Швейцарії, Македонії, Угорщини та у багатьох містах України.

У 2000 році відбулось виконання духовної кантати "8аЬ/е ге§іпа"на латинський канонічний текст у Ватикані.

Багато творів В. Птушкіна записані та ввійшли у Фонд Національного Радіо. Особливе місце в творчості цього автора займає музика, що написана більш як до 40 вистав драматичних театрів Харкова, Москви, Тбілісі, Чернігова, Ужгорода.

Співпраця з Харківським театром їм. О.Пушкіна сприяла появі цікавих робіт в галузі театральної музики до п'єс за Шекспіром, Мол'єром, Островським, Лопе де Вега, Горіним, Симоновим, Булгаковим та іншими авторами.

Численні авторські концерти, які відбулись в Колонному залі ім. Лисенка Національної філармонії України, Харківському оперному театрі та в інших концертних залах України, свідчать про те, що композитор знаходиться в постійному творчому пошуку.
Він використовує великий спектр стилістичних засобів: від класико-романтичного до сучасного, залишаючись здебільш у сфері традиційної мови.
Автор має власні доробки у галузі мелодичних і ладових гармонічних засобів, що у значній мірі й створює його індивідуальний стиль.


Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Контакти:

Птушкін Володимир Михайлович
вул. Барабашова, 38, кв.309
Харків, 61168
Україна
Tел.:+38 (0572} 68-34-12
моб. +3-8-066-792-09-48
E-mail: і1<т сотрог @ mail.ru