НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

БЕЗБОРОДЬКО ОЛЕГ АНАТОЛІЙОВИЧ




Композитор




Opens internal link in current windowПреса, відгуки | Opens internal link in current windowТворчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) |Opens internal link in current windowВидання | Дискографія


Безбородько Олег Анатолійович (3.04.1973, м.Київ) – український композитор, піаніст та педагог. Закінчив школу-студію при Київській державній консерваторії, Київське Державне музичне училище ім.Р.Глієра (1987-1991, клас фортепіано Ліни Тельникової), Національну музичну академію України ім.П.І.Чайковського по двох факультетах – як піаніст(1998, клас фортепіано Ії Павлової) та композитор (2006, клас композиції Геннадія Ляшенка, оркестровки Левка Колодуба).

Після закінчення фортепіанного факультету продовжив навчання у аспірантурі (1998-2001), паралельно стажуючись за кордоном у Консерваторії м.Невшатель (1999-2002, клас Сильвіан Деферн), яку закінчив дипломом віртуозності з відзнакою. З 2002 року працює на кафедрі спеціального фортепіано №1 (з 2008 року на посаді доцента).

У 2010 році О.Безбородько отримав ступінь кандидата мистецтвознавста (що нині прирівнюється до ступеня доктора філософії), захистивши дисертацію на тему: «Національно-вербальний фактор музичної творчості» (науковий керівник кандидат мистецтвознавства, доцент Ковалінас Микола Анатолійович).

      

Репертуар піаніста включає твори як класиків, так і сучасників.  Серед сучасників-українців О.Безбородько виконує твори: З.Алмаші, В.Бібіка, В.Годзяцького, О.Грінберга, Ю.Іщенка, І.Карабиця, В.Польової, В.Сильвестрова, Є.Станковича, О.Щетинського. В доробку піаніста більша ста світових і національних прем'єр творів зарубіжних та українських авторів. У якості соліста О.Безбородько виступав в Україні, Швейцарії, США, Англії, Франції, Польщі, Канаді, Росії, Естонії, Кубі та Німеччині. Брав участь у майстер-класах видатних педагогів-піаністів.

      

Працював з такими відомими диригентами, як Микола Дядюра, Кирило Карабиць, Богодар Которович, Роман Кофман, Микола Лисенко, Віталій Протасов, Володимир Сіренко.

 

Творчі пошуки композитора О.Безбородька знайшли втілення у жанрах симфонічної, камерної, хорової та «легкої» музики. Його твори прозвучали більше ніж у десяти країнах світу (серед яких Україна, Росія, Польща, Румунія, Узбекистан, Туреччина, Литва, Німеччина, Франція, Греція, Голландія, Ізраїль, Данія, Швейцарія, Португалія, Велика Британія, Китай, США, Сінгапур та Малайзія). Ноти виходять друком як на території України, так і за кордоном.

      

У жовтні 2017 року О.Безбородько отримав  Премію ім.М.В.Лисенка за твори «Concerto grosso ma non molto» для скрипки, фаготу та струнного оркестру, Концерт для скрипки з духовим оркестром та Концерт для флейти з камерним оркестром (напрям «За видатні досягнення у професійній композиторській творчості»).  

      

Серед виконавців музики О.Безбородька – ансамблі: "Київська Камерата", «Київські солісти», Cvartet Passione, "Kiev-Sinfonietta", musik Fabrik, New Muse Piano Duo, Nostri Temporis, "Ricochet"; оркестри: Донецький філармонічний, Київський камерний, Київський філармонічний, Кримський філармонічний, Національний академічний симфонічний оркестр України, Національної опери України; Камерний хор "Хрещатик" та багато інших.

      

Найвідоміші скрипалі, що виконували твори О.Безбородька – Дмитро Ткаченко, Лусін Азізян, Орест Смовж; піаністи – Стівен Гутман, Рогліт Ішай та Тімоті Хофт; мандоліністка Олена Оленчик; кларнетистка Ліза Качує; флейтисти – Сергій Вілка та Ігор Єрмак; вокалістки - Інна Галатенко, Тамара Ходакова та Ольга Кульчицька; фаготисти – Марк Крещенський та Себастьян Стівенссон.

      

О.Безбородько – Лауреат конкурсу ім.С.Людкевича (1995, Канада), лауреат конкурсу піаністів Джани Ходжиз (1997, США), дипломант конкурсу піаністів ім.М.Лисенка (1997), лауреат конкурсу композиторів «Gradus ad Parnassum» (2005), лауреат Премії ім.Л.Ревуцького (2008), лауреат Премії ім.М.В.Лисенка (2017), учасник Бієнале нової музики в Florida State University (США, 2015), має почесний диплом Національної Академії мистецтв України, член журі конкурсів: Міжрегіональний конкурс «Чернігів скликає таланти» (2003), Конкурс серед студентів вищих навчальних закладів України на отримання стипендії фірми «Бехштайн» (2010), Всеукраїнський конкурс піаністів «Харківські музичні асамблеї – 2016», Всеукраїнський конкурс юних піаністів «Різдвяні мініатюри» (2010, Київ), член журі з присудження Премії ім.Л.Ревуцького.

Композитор отримував стипендії імені С.Рахманінова, В.Косенка, Президента України, Верховної Ради України, у 1997 році отримав стипендію Університету м.Оттава (Канада) ім.М.Яворської, у 1999 році став стипендіатом Уряду Швейцарської конфедерації. О.Безбородько є членом Національної Спілки композиторів України.

 

                 
                                  Initiates file downloadІнтерв"ю студентки НМАУ Інни ІВАНОВОЇ з Олегом БЕЗБОРОДЬКОМ 15.05.2018 




Opens internal link in current windowПреса, відгуки | Opens internal link in current windowТворчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) |Opens internal link in current windowВидання | Дискографія

 

Матеріали про О.Безбородька підготувала Інна ІВАНОВА



Контакти:

БЕЗБОРОДЬКО
Олег Анатолійович

+38 (097) 557 01 33 моб.
 
Е-mail: olegbezborodko@gmail.com