НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

ПРЕС-РЕЛІЗ ФЕСТИВАЛЮ "КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2018"








Opens internal link in current windowПЛАН-КАЛЕНДАР ФЕСТИВАЛЮ "Київ Музик Фест-2018"

Opens internal link in current windowПРОГРАМИ КОНЦЕРТІВ ФЕСТИВАЛЮ КМФ-2018



Прес-реліз

XXIХ Міжнародний фестиваль «Київ Музик Фест-2018»

     29 вересня - 8 жовтня


«Київ Музик Фест-2018» - це 5 симфонічних, 7 хорових, 10 камерних концертів, концерт-презентація нового видання, світові і українські прем’єри, музика 10-ти країн: Україна, Польща, Ізраїль, Німеччина, США, Велика Британія, Італія, Швейцарія, Японія, Китай.

      На фестиваль завітають іноземні гості: композитор Кшиштоф Пендерецький,  диригент Роман Ревакович (Польща), композитор Альфред Швайцер (Швейцарія), композитор Кевін Мелоун (США / Велика Британія), виконавці Анатолій Коган – флейта (Ізраїль), Борис Зобін – фортепіано (Ізраїль), Андрій Бєлов – скрипка (Німеччина), композитори і виконавці з Китайської Народної Республіки.

      Домінантами форуму, як завжди, стануть симфонічні концерти. Відкриття у Національній філармонії України, 29 вересня – своєрідний мистецький діалог «Україна-Польща». У програмі – твори Богдани Фроляк, Ігоря Щербакова і Кшиштофа Пендерецького, видатний польський композитор сам стоятиме за диригентським пультом.

      У Міжнародний день музики 1 жовтня у Великому залі ім. Героя України Василя Сліпака Національної музичної академії України імені Петра Чайковського відбудеться «Музичний діалог: Україна-Китай» за участю Національного президентського оркестру (диригент – Василь Василенко) і китайських музикантів.

      Назва симфонічного вечора 3 жовтня у цьому ж залі – «Концертне дефіле солістів» – промовляє сама за себе: у виконанні Заслуженого симфонічного оркестру Українського радіо (диригент – Володимир Шейко) і солістів звучатимуть опуси жанру інструментального концерту. Паралельно у Національному будинку органної і камерної музики розгортатиметься вокально-симфонічний проект  “Ангели і Світлячки” Ансамблю класичної музики ім. Бориса Лятошинського (диригент Богдан Пліш).

     Концерт-закриття фестивалю в Національній філармонії 6 жовтня представить творчий портрет видатного композитора сучасності, багаторічного художнього керівника «Київ Музик Фесту» - Мирослава Скорика, який цьогоріч відзначає 80-літній ювілей. В авторському вечорі, як і в концерті відкриття, братимуть участь Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України, Національна заслужена академічна капела України «Думка», солісти (диригент – Володимир Сіренко).

      До слова, хоровою імпрезою «Мирослав Скорик та його учні», так само присвяченій ювілею метра, фестиваль і розпочнеться (29 вересня, 16.00, Національна академія мистецтв України). У мистецькому проекті Галицького академічного камерного хору (керівник – Василь Яциняк) лунатимуть твори Мирослава Скорика, Ганни Гаврилець, Віктора Камінського й Олександра Козаренка.

     Хорова музика завжди була візиткою України. Три хорових імпрези фестивалю складатимуться зі зразків духовної музики й проходитимуть у храмах – Патріаршому соборі Воскресіння Христового (30 вересня, 13.00, програма «Хоровий світ дитинства», хор КССМШ ім. Миколи Лисенка, диригент – Юлія Пучко; хор хлопчиків і юнаків НМАУ ім. Петра Чайковського, диригент – Алла Шейко; дитячий хор школи мистецтв м. Українки, диригент – Оксана Дондик), Михайлівському Золотоверхому соборі (7 жовтня, 13.00, Академічний камерний хор «Хрещатик», диригент – Павло Струць), Лютеранській церкві Св. Катерини (8 жовтня, 19.00, програма «Вірую», Камерний хор «Київ», диригент Микола Гобдич).

      Два інших концерти презентують творчість сучасних українських композиторів. Унікальною подією стане світова прем’єра ораторії Ганни Гаврилець «Віють вітри» для мішаного хору, ударних та народних інструментів (на матеріалі історичних пісень, записаних Олександром Кошицем). Твір присвячується 100-річчю Місії Олександра Кошиця і виконуватиметься Камерним хором «Київ» під орудою Миколи Гобдича (2 жовтня, 19.00, Національна філармонія).

      Цікавою обіцяє бути програма Академічної хорової капели ім. Платона Майбороди Українського радіо (художній керівник – Юлія Ткач). Її складено з композицій відомих українських авторів Лесі Дичко, Богдани Фільц, Михайла Степаненка, Тетяни Яшвілі, Олександра Щетинського та ін. (4 жовтня, 19.00 Національна академія мистецтв України).

     Цьогоріч на фест приїздить доволі потужний десант із областей України. Окрім названого Галицького камерного хору, відбудеться фестивальний дебют Камерного оркестру ім. Дмитра Ахшарумова Полтавської філармонії (4 жовтня, 16.00, Концертний зал НСКУ).

     Серед непересічних камерних імпрез – «Музичний діалог: Україна – Ізраїль», авторський проект Анатолія Когана (Ізраїль), проект Андрія Мерхеля «Знаки на межі звуку і слова» з ансамблем Sed Contra, і концертна імпреза «В камерних тонах» з музикою сучасних композиторів, зокрема одного з фундаторів фестивалю композитора Вірка Балея (США), який так само цього року відзначає 80-літній ювілей.

      Вперше в рамках фестивалю відбудеться музичний марафон у Ворзелі (7 жовтня). Цей проект планується  як довготривалий і цього року його тема - «Лятошинський єднає»: справжній PIANO-BATTLES Ростислава Федини & Олександра Козаренка (14:00) та SYMPHONIC PLEIN AIR (16:00) за участю Ансамблю класичної музики ім. Бориса Лятошинського Національного будинку органної і камерної музики України (диригент Ігор Андрієвський).

     Отже, фестиваль розвивається – пропонує широкий спектр жанрів, стилів, тем, форм. Найвибагливіший слухач зможе віднайти у програмі щось цікаве й нове для себе. Вхід на переважну більшість заходів традиційно вільний.

      Організатори і співзасновники – Національна спілка композиторів і Міністерство культури України. Форум також підтримують іноземні представництва, амбасади, фонди, різні громадські, духовні та ін. установи.


       Довідка: Київ Музик Фест (англ. Kyiv Music Fest) - щорічний міжнародний український музичний фестиваль який представляє обличчя сучасної української музики і має мету включити українську музики в контекст світового мистецтва. Фестиваль проводиться щорічно в Києві. Програму фестивалю складають переважно твори сучасних українських та зарубіжних композиторів. Перший фестиваль «Київ Музик Фест» відбувся в 1990 р. Ініціатором та музичним директором фестивалю з 1990 по 2001 р. був видатний український композитор Іван Карабиць.


Офіційна сторінка у FB: https://www.facebook.com/KyivMusicFest/

Акредитація всеукраїнських ЗМІ на події фестивалю обов’язкова!За акредитацією, отриманням дод. інформації, організація інтерв’ю, запрошення учасників фестивалю у прямі ефіри/на записи, фото для анонсів та ін.публікаційзвертайтеся до PR-агенція «Дель Арте»:

Ольга Стельмашевська, тел.: 067 238 81 85, ostelm7@gmail.com
Юрій Гулевич, тел.: 067448 05 35,  ygulevich@gmail.com

     


Opens internal link in current windowПЛАН-КАЛЕНДАР ФЕСТИВАЛЮ "Київ Музик Фест-2018"

Opens internal link in current windowПРОГРАМИ КОНЦЕРТІВ ФЕСТИВАЛЮ КМФ-2018