НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

28.06.2009



КОРОТКИЙ ОГЛЯД МИСТЕЦЬКИХ ПОДІЙ ЧЕРВНЯ

 

3 червня

Участь представників НСКУ у слуханнях Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти на тему “Ефективність застосування законодавства України у сфері авторського права і суміжних прав”. В обговоренні виступив І.І.Тараненко. Участь у слуханнях взяли також Л.В.Дичко, А.Л.Загайкевич, Т.С.Невінчана.


15 червня 


В циклі “Вечори української музики. Спадщина і сучасність” пройшов концерт пам”яті В.С.Губаренка (1934-2000) з нагоди 75-річчя від дня народження. Відбулося концертне виконання опери-балету “Вій” за Миколою Гоголем. В першому відділі прозвучали хореографічні сцени “Вій”, тв.57 (останній симфонічний опус композитора), у другому – 3 дія опери-балету. У вечорі взяли участь Симфонічний оркестр Національної філармонії України (диригент І.Палкін), Камерний хор “Хрещатик” (диригент П.Струць), солісти  – О. Востряков (тенор), О. Чубарєва (сопрано), О. Табуліна (мецо-сопрано), С. Бортник (тенор), А. Юрченко (баритон), Р. Смоляр (бас). Концертмейстер – В. Кнорозок. Режисер-постановник - Тетяна Федорова. Художній керівник – Владлен Лукашев.


17 червня


Презентація в Будинку кіно книги Ольги Литвинової “Музика в кінематографі України” (Каталог. Ч.І - Автори музики художньо-ігрових фільмів, які створювалися на кіностудіях України). У презентації взяли участь композитори, режисери, мистецтвознавці, члени Національних творчих спілок – композиторів і кінематографістів.  


22 червня


Виконання творів М.Степаненка та В.Філіпенка на Вечері поезії і музики, присвяченому 120-річчю від дня народження Анни Ахматової. Прозвучали цикл “Пам”яті срібного віку” (дванадцять ретро-романсів) та “Елегія” Михайла Степаненка і “Триптих” на вірші А.Ахматової В.Філіпенка. Солісти – Л.Войнаровська, М.Гаврилюк, А.Баженов та ін. У вечорі взяли участь А.Роговцева. К.Степанкова, Б.Лобода, тощо. Вступне слово – Олександра Олійник.


23 червня
 

Вечір “Валентин Сільвестров” у концертному циклі “Час Камерати” (Концертний зал НСКУ). Виконувалися камерні твори 2001-2009 років: “Гімн 2001 року” для струнних, “Два діалоги з післямовою” для ф-но і струнних, “Тиха музика” для струнних, “Миттєвості поезії та музики” для сопрано і струнних, “Триптих” ( Шість п”єс у трьох розділах) для скрипки соло (2009), Елегія (пам”яті Івана Карабиця) для струнних, Чотири постлюдії для фортепіано і струнних. Виконавці – Національний ансамбль солістів України “Київська камерата”(диригент – Валерій Матюхін). Солісти – Богдана Півненко (скрипка), Людмила Войнаровська (сопрано), Дмитро Таванець (фортепіано).



25 червня


В рамках виставки “Чингізиди України” (галерея “Дукат”, Клініка Дорошенка Грищенка) відбулася прем”єра музичної інсталяції А.Загайкевич “Два кольори вітру: Червоний – Синій”, присвяченої Кримському ханству. 


26 червня


Молодому донецькому композитору Євгену ПЕТРИЧЕНКУ вручено Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді в розбудові України (номінація “За творчі досягнення”). Нагороду вручив Міністр України у справах сім”ї, молоді та спорту Ю.Павленко.