НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

02.04.2009



ВЕСНЯНЕ СВЯТО МУЗИКИ

У КИЄВІ !



Третього квітня в Києві відкривається дев’ятнадцятий Міжнародний фестиваль «МУЗИЧНІ ПРЕМ"ЄРИ СЕЗОНУ». 

Цей фестиваль проводиться щорічно Київською організацією Національної Спілки композиторів України, Міністерством культури і туризму України та Головним управлінням культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації. 

На фестивалі будуть представлені нові твори сучасних київських композиторів та гостей фестивалю з Білорусі, Македонії, США та інших країн. Також слухачі будуть мати можливість почути відомих та нових виконавців, як українських так і світових.

Музичний директор фестивалю, Голова Київської організації Національної Спілки композиторів України композитор Ігор ЩЕРБАКОВ розповів:

Протягом 6 днів фестивалю відбудеться близько 15 концертів симфонічної, камерної та хорової музики, зустрічі з глядачами в Будинку кіно. У концертах фестивалю беруть участь кращі колективи України: 

Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України під орудою Народного артиста України Володимира Сіренка та Віктора Плоскіни (Білорусь),

Національна заслужена академічна хорова капела «Думка» - головний диригент та художній керівник Народний артист України Євген Савчук, 

Національний ансамбль солістів «Київська камерата» під керуванням Народного артиста України Валерія Матюхіна.

Одним з цікавих заходів фестивалю стане концерт Академічного симфонічного оркестру Національної філармонії під орудою запрошеного всесвітньо відомого диригента з Бельгії Рональда Цольмана.

На концерти запрошені відомі хорові колективи - камерні хори «Credo», «Пектораль», Чернігівський Камерний хор Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних сил України, а також кілька дитячіх хорів.

В Академії мистецтв України пройде Міжнародна науково-практична конференція «Композитор і сучасне соціокультурне середовище» за участі провідних музикологів України та зарубіжних фахівців.


НА ВСІ КОНЦЕРТИ ФЕСТИВАЛЮ ВХІД БЕЗКОШТОВНИЙ!

(На концерт 4.04 о 19.00 – вхід за квитками)

Телефон для довідок – 235-53-73


                                                                                    Оргкомітет фестивалю



ПЛАН - КАЛЕНДАР ФЕСТИВАЛЮ


Запрошуємо на свято сучасної музики!