НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

10.03.2009


НОВИНИ З РЕГІОНІВ.  


ЗАПОРІЖЖЯ

В концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулася прем’єра нового твору Наталії Боєвої, присвяченого 200-річчю від дня народження Едгара Аллана По.
Літературною основою Романтичної фантазії з елементами театралізації «Лігейя – день, Лігейя – ніч» є п"єса Наталії Боєвої із аналогічною назвою, що була надрукована в журналі "Свічадо" (3\4 (17\18)"06. Дніпропетровськ). 

Фантазія має шість частин: 1.Вступ. "Поблизу Рейну місто є".Вірш Н.Боєвої. 2. Біль Поета. 3. Молитва Поета. Вірш Е.По в пер. Н.Боєвої.4. Передчуття появи Лігейї. 5. Пісня Лігейї. "Через гори та пустелю йшла малесенька Лігейя". Вірш Н.Боєвої. 6. Арія Лігейї. Вірш Н.Боєвої. Кода.

 Виконавці - солісти Дніпропетровського академічного театру опери і балету Володимир Машлюк (баритон)та лауреат міжнародних конкурсів Наталія Сандак (сопрано); актори Запорізького академічного музично-драматичного театру ім. В. Магара - заслужений артист України Володимир Голяк (Е.По) та лауреат Республіканських конкурсів артистів-читців ім.Л.Українки Тетяна Єрентюк (Перехожа Жінка);академічний симфонічний оркестр Запорізької обласної філармоні під керуванням народного артиста України Вячеслава Реді.
На фото: В.Голяк, В.Редя, Н.Боєва, В. Машлюк, Н.Сандак, Т.Єрентюк



ОДЕСА

У Великому залі Одеської філармонії відбувся авторський концерт Юлії Гомельської як одне з відділень симфонічного концерту.

Разом з музикою  Едварда Гріга прозвучали такі твори:  Symphobia – симфонія для симфонічного оркестру та Концерт для фортепіано і струнного оркестру у виконанні Національного Одеського філармонічного оркестру під керуванням диригента Ігоря Шаврука, солістка Надія Усатенко (фортепіано).