НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

18.10.2008

 

15 жовтня великим творчим вечором в Національній філармонії України було відзначено 70-річний ювілей композитора, Героя України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, співголови НСКУ, професора Мирослава Михайловича СКОРИКА. 

В концертній програмі з цієї нагоди було реалізовано унікальний творчий проект -  прозвучали п"ять концертів для скрипки з оркестром у виконанні п"яти лауреатів Міжнародних конкурсів, молодих, блискучих представників львівської скрипкової школи: Марії ТКАЧИК (Концерт №1), Федеріко КАСИКА (№2), Іванни ГУСАР (№3), Анастасії ПИЛАТЮК (№4) та Назара ПИЛАТЮКА (№5) у супроводі Національного симфонічного оркестру України під орудою невтомного і завжди яскравого Володимира СІРЕНКА.
Перед слухачами розгорнулась захоплююча панорама творчості чудового майстра - від раннього твору початку 70-х до одного з останніх за часом опусів. Публіку вразила філософська глибина та емоційна сила музики композитора, її сповідальна відвертість та вишукана витонченість. Невипадково стоячи, невщухаючими оплесками вітали слухачі і композитора, і виконавців.

Наступного дня у Національній опері України імені Тараса Шевченка з нагоди ювілею Мирослава СКОРИКА відбулася вистава його опери "Мойсей", що постійно знаходиться в репертуарі театру. А 17 жовтня ще одним цікавим концертом нашого видатного композитора вшановувала Національна Музична Академія.

Всі три дні Мирослава Михайловича щиро вітали представники офіційних державних  інстанцій, колеги по мистецтву та багаточисленні шанувальники його таланту.

Ювілейний рік для М.СКОРИКА почався творчою поїздкою до Австралії, у травні - до Японії, до Києва ювілей композитора святкували у у Львові (наукова конференція та п"ять концертних вечорів). В листопаді видатного українського композитора будуть вшановувати у Сполучених Штатах Америки.

Побажаємо Маестро та його музиці тріумфального мандрування Україною та світом!