НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

11.10.2008


В кінці робочого тижня, в п"ятницю, 10 жовтня, Національна філармонія України порадувала киян вишуканим музичним вечором – звучала неповторна музика Євгена СТАНКОВИЧА у виконанні Камерного ансамблю "Київські солісти". У продуманій, дуже стильній концертній програмі один з найвидатніших українських композиторів постав у різних іпостасях: від глибокого філософа-симфоніста до найтоншого лірика-мініатюриста. 

У концерті прозвучали широко відома Камерна симфонія №3 (у авторській версії для скрипки і камерного оркестру), Камерна симфонія №5 "Потаємні поклики" з солюючим кларнетом (соліст – Юрій Набітович), лирико-пейзажна "Ранкова музика" для скрипки і струнного оркестру та два маленьких камерних шедеври – "Гірська легенда " для альта і камерного оркестру та "Фінська колискова" для 2-х скрипок та струнних.

Блискуча Мирослава Которович (скрипка), як основна зірка концерту, продемонструвала глибоке проникнення у образний світ музики Є.Станковича, за що і зустріла гарячий прийом публіки. Дуже тепло, і, навіть з захопленням, був сприйнятий виступ альтиста Олександра Лагоші у чудовій "Гірській легенді". Як завжди, був виключно емоційним і натхненним художній керівник і диригент Ансамблю Богодар Которович. Вдячна публіка не хотіла відпускати "Київських солістів" зі сцени і на прощання вони подарували слухачам ще одну мініатюрну перлину Євгена Станковича – "Колискову".

Жаль, що через хворобу автор не зміг особисто подякувати музикантам. Бажаємо йому здоров"я та нескінченної творчості!