НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

31.08.2008

Указом Президента України видатному українському композитору, народному артисту України, академіку Мирославу СКОРИКУ присвоєно звання Герой України!
Мирослав СКОРИК - композитор з світовим іменем, музика якого звучить в різних куточках світу - від США і Канади до Японії та Австралії. В його творчому доробку охоплені практично всі жанри: опера, балет, кантата, ораторія, симфонічні композиції, інструментальні концерти, камерна музика у всьому її розмаїтті. Серед найбільш відомих, знакових творів - опера "Мойсей" за Іваном Франком (створена за підтримки Ватікану і особисто папи Іоанна Павла ІІ), "Гамалія" для хору та симфонічного оркестру за Тарасом Шевченком, Концерт для оркестру "Карпатський", три фортепіанні та шість (!) скрипкових концерти, камерні партити, оркестрова транскрипція 24 каприсів Н.Паганіні, музика до культового фільму режисера С.Параджанова "Тіні забутих предків", в решті-решт унікальна "Мелодія", чи не найпопулярніший твір сучасного музичного простору. 

Все це - "Монблани" творчого натхнення, підкорені композитором протягом напрочуд активного життя в мистецтві. Серед багатьох його творчих іпостасей (він також - піаніст, диригент, музиколог, громадський діяч) дуже вагоме місце займає педагогічна діяльність, якою він займається понад 40 років у Львівській та Київській музичних академіях.Масштаб його педагогічного обдарування стає зрозумілим, коло називають імена його учнів - видатних композиторів України, народних артистів Євгена Станковича, Івана Карабиця, Олега Киви та багатьох інших - вже маститих і таких, що тільки розпочинають своє творче життя.

В цьму році, 13 липня, композитору Мирославу СКОРИКУ виповнилося 70, але він залишається молодим у мистецтві і повним бурхливої життєвої енергії. Вітаємо нашого дорогого і вельмишановного Метра з ювілеєм та з присвоєнням найвищого почесного звання - Героя України! Хай ще багато років він дарує світу розкішні плоди свого неповторного хисту в ім"я розвитку справжньої високої духовності в нашій країні!