НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

16.09.2021



«КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2021»

Традиційно в останню суботу вересня, симфонічним концертом в Національній філармонії  України 25 вересня відкривається ХХХІІ Міжнародний фестиваль Opens internal link in current window«Київ Музик Фест-2021»

Як завжди,  його основна ідея і творче завдання -  представити сучасну  академічну музику нашої країни в її  жанровому і стильовому контрастному розмаїтті. Нинішній діапазон – від масштабної симфонії до пісенної класики; від багатоликого світу української та світової камерної музики до П’яццолли і джазу; від прозорого звучання дитячих хорів до фундаментальних хорових композицій.

Ми почуємо музику корифеїв української композиторської школи, серед яких М.Скорик, Є.Станкович, Л.Дичко, О.Красотов, О.Білаш та ін., і разом з тим познайомимося з наймолодшою генерацією українських композиторів, що тільки розпочинають свою творчу кар’єру, дебютуючи на «Київ Музик Фесті-2021».

Прозвучить багато прем’єр - українських  і світових - у інтерпретації молодих  виконавців,  і , безперечно, тих блискучих колективів і відомих майстрів, без яких неможливо уявити історію і сьогодення «Київ Музик Фесту». Загалом в рамках фестивалю відбудуться 3 симфонічних, 10 камерних, 6 хорових,  а також пісенний, джазовий концерти, презентації нових видань, дитяча конференція. 

Основними концертними майданчиками фестивалю будуть Колонний зал імені М.В.Лисенка Національної філармонії України та Велика концертна студія Будинку звукозапису Українського радіо. Окремі концерти пройдуть у залах Національної музичної академії України імені П. Чайковського, а концертні презентації нових видань та оперної лабораторії «Opera Aperta» - в приміщенні Національної Спілки композиторів України.

Opens internal link in current windowПлан-календар  та докладні Opens internal link in current windowпрограми «Київ Музик Фесту-2021» чекають на Вашу увагу на нашому сайті. Запрошуємо всіх, хто хоче тримати руку на пульсі розвитку українського сучасного музичного мистецтва.


Вхід на всі заходи і концерти фестивалю вільний.

Інф.НСКУ