НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

24.11.2019



Листопад 2019 р. у багатогранній діяльності Національної Спілки композиторів України відзначений особливою подією: Міжнародний фестиваль «Київ Музик Фест», який відзначив у цьому році своє 30-річчя, за рішенням міжнародного журі Європейської асоціації фестивалів (EFA) здобув Європейський фестивальний знак якості «For artistic quality, community engagement and international opennes EFFE LABEL 2019-2020».

Проект EFFE (Європа підтримує фестивалі – фестивалі підтримують Європу) є проектом Європейської асоціації фестивалів за сприяння Європейського союзу (програма «Креативна Європа»). Знак якості надається кращим фестивалям Європи кожні два роки. «Київ Музик Фест» був номінований на цю відзнаку Національною академією мистецтв України з врахуванням ролі Національної Спілки композиторів України у розвитку українського сучасного  мистецтва, становленні та збагаченні духовної культури України.

Церемонія вручення сертифікатів якості українським фестивалям була організована Центром розвитку «Демократія через культуру»-EFFE/EFE Хабом в Україні та Фундацією «Суспільність» і проходила 18 листопада 2019 року в Національному медіа-клубі.

21 листопада на розширеному засіданні Президії Академії мистецтв України  Президент Академії мистецтв України А.В.Чебикін щиро привітав Національну Спілку композиторів України з цією подією та урочисто вручив зазначений Сертифікат якості художньому керівникові Міжнародного фестивалю «Київ Музик Фест», Герою України, народному артисту України, академіку М.М.Скорику.  Мирослав Скорик подякував Академії мистецтв за підтримку творчих здобутків Національної Спілки композиторів України та номінування на здобуття престижної європейської відзнаки і виразив надію, що «Київ Музик Фест» і надалі буде активно розвиватися, популяризуючи в Україні та світі найкращі зразки української та світової сучасної музичної культури. Члени Президії АМУ тепло привітали своїх колег.

В обидвох церемоніях взяли участь запрошені організаторами члени мистецької ради Міжнародного фестивалю «Київ Музик Фест» - відповідальний секретар НСКУ, доктор філософії Тамара Невінчана та секретар правління НСКУ, доктор філософії Леся Олійник.

Інф. НСКУ