НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

23.12.2018

Засідання Правління НСКУ 14 грудня 2018 року
   

Традиційно Правління Національної спілки композиторів України збирається не менш двох разів на рік. 14 грудня 2018 року відбулося планове засідання за підсумками діяльності у 2018 році. На початку своєї роботи члени Правління вшанували пам’ять колег по Спілці, що відійшли в інші світи протягом року: М.І.Чембержі (5.03.), М.А.Шуха (8.04), А.Ф.Водовозова (3.07), О.С.Цалай-Якименко (29.07), Т.С.Некрасової (5.12).

Про обширну творчу діяльністю Правління НСКУ за цей період розповіли Голова І.В.Щербаков та Відповідальний секретар Т.С.Невінчана. Окрім численних проведених фестивалів, конкурсів, концертів, конференцій, презентацій та ін. були відзначені індивідуальні  творчі здобутки і оголошені цьогорічні лауреати мистецьких премій: Вікторія Польова (Національна премія України імені Тараса Шевченка); Валерій Антонюк ( Премія імені Б.М.Лятошинського); Кіра Майденберг-Тодорова (Премія імені Л.М.Ревуцького); Сергій Пілютиков  та Леся Олійник (Премія імені М.В.Лисенка); Анастасія Комлікова (Премія імені В.С.Косенка) та Юрій Шевченко (Муніципальна премія «Київ» імені Артемія Веделя). Було також вручено  диплом лауреата Всеукраїнської премії з музикознавства «Primus Inter Pares» композитору Олександру Щетинському за книгу «Лінії. Перехрестя. Акценти. Композитор Леонід Грабовський» (вид.»Акта», 2017).

Крім членів правління-киян на засідання з’їхалися представники обласних та міських організацій НСКУ – Харкова, Львова, Одеси, Івано-Франківська, Дрогобича, Полтави, Луганська, Запоріжжя. Вони проінформували про найбільш вагомі творчі заходи всеукраїнського значення, що проводилися у цих містах. Були також зачитані основні позиції надісланих звітів про діяльність Закарпатської, Волинської та Одеської організацій, голови яких не були присутні через поважні причини.  Члени Правління висловили занепокоєність станом справ у Дніпропетровській та Миколаївській обласних організаціях, які не представили звітних матеріалів.

Одним з центральних питань нинішнього засідання, як і завжди, був прийом до Спілки нових членів. Ряди Національної Спілки композиторів України в цей день поповнили: композитори Антон Стук, Олеся Галас, Петро Петров-Омельчук (Київ),  Ганна Копійка (Одеса) та музикознавці Любов Серганюк (Івано-Франківськ), Юлія Пальцевич (Київ) та Олег Підківка (Дрогобич). Члени правління з приємністю відзначили високий професійний рівень та суспільну активність новоприйнятих до нашої творчої організації.

Окремим питанням розглядалася заява Голови Луганського осередку НСКУ композитора С.П.Турнєєва про поновлення діяльності зазначеного осередка на базі м.Харків (у зв’язку з неможливістю здійснювати цю діяльність на окупованій території і переїздом ряду членів Луганського осередку до Харкова, Полтави, Кремінного). Правління підтримало прохання і вирішило поновити діяльність Луганського осередку НСКУ у складі С.П.Турнєєва, А.Я.Сташевського (Харків), К.В.Крепака (Полтава), О.Ф.Гончарук (Кремінне) на базі Харкова за умови належної реєстрації в органах юстиції м.Харкова. Було також зазначено, що Луганський осередок може здійснювати прийом до осередку нових членів згідно з нормами свого Положення та  Статуту НСКУ.

Правлінням були також розглянуті фінансово-господарські та орендні питання НСКУ, зокрема, було прийняте рішення про регламентацію організаційно-господарських відносин НСКУ та Національного ансамблю «Київська камерата», що, як відомо, розташовуються в одному приміщенні. Було також визначено умови та порядок користування музичними інструментами, що є власністю НСКУ і знаходяться у тимчасовому користуванні членів НСКУ та їх родин.  


Інф.НСКУ