НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

28.02.2013



Концерт, що відбувся в переповненому залі Харківської обласної філармонії 16 лютого 2013р., привернув увагу не тільки харків’ян–меломанів, а й численних гостей з різних міст України, які прибули до Харкова щоб вшанувати 75-річчя від дня народження відомого українського композитора, заслуженого діяча мистецтв України, професора Харківського Національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Гайденка Анатолія Павловича.

Разом з привітаннями від Харківського губернатора Добкіна М. М. та міського Голови Кернеса Г. А. , на адресу композитора прийшли численні телеграми від музичних вузів України, Національної радіокомпанії України, Національного оркестру народних інструментів та інших провідних колективів України, де висвітлюється вагомий внесок композитора в скарбницю музичного мистецтва України.

Концертна програма розпочалася виконанням хорових духовних творів «Богородице, Діво, радуйся» та «Достойно єсть» на канонічні тексти, хором Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю під керівництвом Михайла Когутича.

Велику цікавість слухачів викликав новий 3-х частинний твір А. Гайденка для хору з ударними інструментами «Весни Велесові» ( «Ой, дай, Боже», «Весняночка- паняночка», «Млинок») у виконанні Академічного хору ім. В’ячеслава Палкіна Харківської філармонії під орудою художнього керівника та головного диригента хору Андрія Сиротенка.
Урочистість моменту добре підкреслило виконання кожним колективом «Многая Лета» на честь ювіляра.

Другий відділ був присвячений симфонічній музиці. Прозвучали чотири частини з 7-ми частинної симфонії «Рідні Джерела» (Ранок у Сорочинцах», «Ярмарок», «Щедрий вечір» та «На великдень»).

Євгенія ЧЕРКАЗОВАЯскраве враження справив філософський твір для акордеона з камерним оркестром «Ессе Номо» у виконанні народної артистки України, солістки Київської Національної філармонії, професора Національної музичної академії України Євгенії Черказової.
Прозвучали з великим успіхом і твори, створені А. Гайденком раніше, але які вже зайняли постійне місце у репертуарі провідних колективів і концертних виконавців України і за її межами, записані у фонд Української радіокомпанії – концерт для великого симфонічного оркестру «Курські Карагоди» , «Вечір у горах» та концерт №1 «Циганіада» для цимбалів з оркестром, який віртуозно виконав лауреат міжнародних конкурсів Михайло Кужба.

Диригент Юрій ЯНКОУ другому відділі концерту домінував Академічний симфонічний оркестр Харківської обласної філармонії під керівництвом його головного диригента, відомого громадського діяча і прекрасного музиканта Юрія Янка.

Слід зазначити, що Ювілейний авторський концерт композитора Анатолія Гайденка став помітною подією у мистецькому житті Харкова і області. В концертній залі були не тільки музиканти, а й пересічні музикофіли, земляки автора з селища Хорошеве, військові моряки і представники різноманітних професій.

Харківська організація Національної спілки композиторів України приєднується до численних поздоровлень нашому ювіляру і бажає йому міцного здоров’я і нових творчих досягнень!


Микола Стецюн

Голова Харківської обласної організації
Національної спілки композиторів України,
Заслужений діяч мистецтв України