НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

19.02.2011



 В меморіальному кабінеті Бориса Миколайовича Лятошинського у теплій атмосфері дружнього творчого спілкування відбулося вручення цьогорічних Премій імені класика української музики ХХ століття.

Володимир Птушкін, Юлія Гомельська, Володимир ГубаПремія імені Б.М.Лятошинського присуджується за визначні досягнення в галузі професійної композиторської творчості і охоплює всі музичні жанри. В 2011 році лауреатами стали три поважних композитори з різних регіонів України.

Це київський композитор старшого покоління, один з учнів Б.М.Лятошинського, народний артист України Володимир Губа - за вокально-симфонічні твори та музику до кінофільмів останніх років; добре знаний в Україні композитор з Харкова, народний артист України Володимир Птушкін - за "Український реквієм" пам"яті жертв трагедій ХХ сторіччя, Концерт №2 для віолончелі з оркестром, "Concerto buffo" для скрипки і фортепіано з оркестром і духовну кантату "Salve regina"; а третьою лауреаткою стала композиторка з Одеси, неодноразово відзначена на різних міжнародних композиторських конкурсах, Юлія Гомельська - за Симфонію №2 "Україна Forever", Концерт для фортепіано і струнного оркестру та Concerto grosso для скрипки і струнних. 

Т.Кохан вручає премії лауреатамПремії вручали Заступник Міністра культури України Т.Г.Кохан та Голова Журі, Герой України М.М.Скорик. Колег щиро привітали Голова НСКУ Ігор Щербаков, секретарі правління НСКУ Л.В.Дичко, Т.С.Невінчана, О.С.Олійник, заступник голови Київської організації НСКУ Г.В.Степанченко, начальник відділу музичного мистецтва Міністерства культури М.Б.Швед та ін.


Новоспечені лауреати із зрозумілим хвилюванням прилучилися до реліквій меморіального кабінету Бориса Лятошинського, серед яких найголовніша - рояль, за яким працював видатний композитор. На цьому історичному інструменті відзначені Премією композитори виконали свої фортепіанні твори.Грає Юлія Гомельська

Представники Спілки та Міністерства, всі присутні вшанували пам"ять І.С. Царевич - багаторічної берегині кабінету та архіву Б.М.Лятошинського і висловили велику вдячність за гостинність рідним Бориса Миколайовича та Ії Сергіївни.