НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

20.05.2010



МУЗИЧНІ НОВИНИ З РЕГІОНІВ. ДНІПРОПЕТРОВСЬК.

12 травня 2010 року у Великому залі Дніпропетровської консерваторії імені М. И. Глінки відбувся авторський концерт композитора і поета Володимира Скуратовського. Це вже сьомий авторський концерт маестро. В концерті прозвучала хорова, камерна і оркестрова музика композитора. У рамках концерту пройшла також презентація першої поетичної збірки В. Скуратовського "Розкрите небо над собою".

Багатогранність Володимира Скуратовского знайома дніпропетровській публіці по його активній концертній діяльності. Він - ведучий і концертмейстер тематичних концертів не лише в Дніпропетровській консерваторії, але і в міській бібліотеці, музеї "Літературне Придніпров'я".  

Авторський концерт, що відбувся, дав можливість ближче познайомитися ще з однією гранню майстра - його поезією. Перша збірка автора включила декілька десятків віршів в різних жанрах, есе, прозу, афоризми. Творення музики і поезії для В. Скуратовського - процес особливо відповідальний і копіткий. За словами автора "Творчість - це безперервний, повільний, виснажливий підйом по прямовисній скелі без страховки. Зупинишся - зависнеш і впадеш. І при цьому - анінайменшої гарантії, що з часом дістанешся до вершини... або хоч би - до рівної поверхні.".