НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

24.03.2010



Традиційно 22 березня, у день народження М.В.Лисенка, відбулося вручення Премій, що носять ім"я класика української музики.

Лауреатами Премії імені М.В.Лисенка 2010 року стали:
відомий український композитор, харків"янин, заслужений діяч мистецтв України Ю.Б.АЛЖНЄВ - за твори Симфонія-пролог ("Чорнобильська"), "Золота пектораль" (Українська рапсодія) та "Тулумбас 48-16" (Старосвітський марш);

народний артист України, музикознавець і хормейстер, ректор Національної музичної академії України В.І.РОЖОК - за музикознавчі праці "Сонячний маестро" (про видатного диригента Стефана Турчака) та збірку "Музика і сучасність", а також за досягнення у педагогічній діяльності;

знана львівська музикознавиця З.К.ШТУНДЕР - за наукові праці "Станіслав Людкевич. Життя і творчість", "Станіслав Людкевич. Дослідження, статті, рецензії, виступи" (упорядкування, редакція, вступна стаття і примітки".

Урочиста церемонія відбулася, як багато років поспіль, у Меморіальному будинку-музеї М.В.Лисенка. Дипломи новоспеченим лауреатам вручали заступник Міністра культури і туризму України О.Г.Бенч та Голова Журі по присудженню Премії композитор, заслужений діяч мистецтв України А.О.Гаврилець.
Диплом З.К.Штундер прийняла завідуюча Музеєм Р.М.Скорульська. яка невдовзі має особисто вручити його лауреатці у Львові.

Тепло вітали лауреатів їх колеги по Національній спілці композиторів України, представники інших творчих спілок, музичної громадськості, науковці, педагоги НМАУ, тощо.

З окремим словом звернулася до лауреатів онука М.В.Лисенка - Рада Остапівна Лисенко. Володимир Рожок та Юрій Алжнєв виступили зі словами щирої подяки всім присутнім.

А далі в стінах, де жив і творив Микола Лисенко, зазвучала його музика у інтерпретації молодих вокалістів Національної музичної академії. На завершення Людмила Марцевич виконала знамениту "Думку-шумку" - найвідоміший фортепіанний твір Миколи Лисенка.