НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



04.02.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (січень 2024 року). Розпочався Новий 2024 рік, в січні якого ми перетнули трагічний рубіж – 700-ий день підступного нападу російських загарбників на Україну. Однак не можна зламати дух свободи, який живе в кожному українці. Незалежно від того, воює він на передовій чи займається мирними професіями. Все одно ми всі на фронті, кожний на своєму, боремося за вільну Україну. Українське сучасне музичне мистецтво продовжує завойовувати  »»»



03.02.2024

Національна Спілка композиторів України, як і вся наша країна, понесла великі і важкі втрати під час підступної війни, розв’язаної російськими агресорами. На цьому тлі нині особливо зростає важливість поповнення Спілки новими силами – молодими талановитими композиторами та музикознавцями, готовими до боротьби на культурному  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

29.04.2015

«КОМПОЗИТОРИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗАПРОШУЮТЬ…» 24 квітня у концертному залі ім. М. І. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулось музичне свято. На традиційний концерт у вигляді спільного проекту Академічного симфонічного оркестру та Запорізького обласного Осередку НСКУ були запрошені гості з Києва та Чернігова – народний артист України Олександр Костін, заслужений діяч мистецтв України Юрій Шевченко, молоді композитори, наші земляки, лауреати Міжнародних конкурсів Богдан Решетілов та Андрій Зименко. Програма дивним чином поєднала композиторські школи Києва та Донецька – Центру та Сходу, продемонструвала творчість авторів різних вікових »»»

14.03.2015

В залі Київської організації Національної Спілки композиторів України 19 березня 2015 року з 10.00 до 14.00 в рамках програми "КУЛЬТУРА 2025. Платформа ініціатив" планується проведення стратегічного засідання робочої групи в галузі "Академічна музика" за участі»»»

13.03.2015

NEW! Публікуємо інтерв"ю Лесі ОЛІЙНИК з композиторкою Кармелою ЦЕПКОЛЕНКО "МИ ВСЕ ОДНО ПЕРЕМОЖЕМО" (Газета "День", №»»»

10.02.2015

УВАГА! СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ ПІД ЗАГРОЗОЮ ЗНИЩЕННЯ!!! Лист ГОЛОВИ НСКУ І.ЩЕРБАКОВА»»»

30.01.2015

Видатному українському композитору ЛЕОНІДУ ОЛЕКСАНДРОВИЧУ ГРАБОВСЬКОМУ виповнилося 80 років! Гарячі вітання та»»»

18.11.2014

Національні творчі спілки України глибоко стурбовані нехтуванням з боку держави нагальних проблем розвитку національної культури і мистецтва, ролі та значення творчих спілок у складних процесах творення істинних духовних цінностей, без яких неможлива жодна цивілізована країна. Голови творчих спілок України 18 листопада 2014 року зібрали в Укрінформі прес-конференцію, на якій оприлюднили своє Звернення до Президента України, Прем"єр-міністра України та народних депутатів України. Публікуємо цей лист-звернення для інформування широкої мистецької громади. »»»

24.09.2014

Цьогорічний Міжнародний фестиваль сучасної музики "КОНТРАСТИ", який відбудеться у Львові з 26 вересня до 12 жовтня - ювілейний. Тож невипадковою є і кількість подій, яка відповідатиме "круглій даті": двадцять імпрез охоплюють найрізноманітнішу палітру сучасної музики, від класики ХХ століття до найновіших експериментів; від творчих»»»

15.09.2014

Цьогоріч одному з найповажніших і наймасштабніших міжнародних музичних форумів України – «КИЇВ МУЗИК ФЕСТу» виповнюється 25! Тож маємо справжній ювілей: ось уже впродовж чверті століття Національна спілка композиторів за підтримки Міністерства культури України, іноземних представництв і амбасад, а також державних, громадських, духовних та інших установ щоосені запрошує численних шанувальників музичного мистецтва до різноманітних концертних майданчиків столиці. Нинішній фестиваль традиційно розпочнеться наприкінці вересня – 24-го і триватиме до 5 жовтня. Протягом 11-ти днів відбудеться 20 концертів: 4 симфонічних, 2 вокально-симфонічних, 5 хорових, 7 камерних, концерт оркестру народних інструментів і ф’южн-проект «Крок назустріч», у якому »»»

04.06.2014

НАГОРОДА ЗНАЙШЛА ГЕРОЇВ. Вручення однієї з найпрестижніших в Україні мистецьких нагород – Премії імені Бориса Лятошинського цьогоріч пройшло нетрадиційно. І тут у звичний хід подій втрутився Майдан і ті докорінні зміни, які він спричинив у новітній історії нашої держави. Авторитетне журі присуджує цю премію щороку композиторам за видатні досягнення у галузі симфонічної »»»

04.06.2014

«КОМПОЗИТОРИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗАПРОШУЮТЬ»… Майже півтора року існує окремою одиницею Запорізький обласний осередок Національної Спілки композиторів України, і вже втретє запорізькі автори дарують слухачам концертну програму під такою рубрикою, що по суті символізує творче кредо митців. Програма концерту, який відбувся 16 травня у Концертному залі ім. М.І. Глінки Запорізької обласної філармонії, була присвячена»»»