НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

20.12.2016

НОВИНИ З РЕГІОНІВ. ФЕСТИВАЛЬ МУЗИКИ ГЕННАДІЯ САСЬКА. Ювілей як урочисте пошанування особистості є важливим елементом життя людини. Це не лише своєрідне підсумування досягнень а, звичайно, і старт нових ідей. У житті й творчості відомого українського композитора, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Премії ім. В. Косенка і Мистецької премії «Київ» ім. Артемія Веделя – Геннадія Саська 2016 рік – ювілейний. Святкові мистецькі заходи з нагоди 70-річчя від дня народження митця відбувалися 9 і 29 листопада 2016 року в Києві у Національному музеї Тараса Шевченка та Київській дитячій Академії мистецтв. Відзначення ж ювілею і вшанування композитора 15-17 листопада 2016 року стало справжньою культурною подією для кількох міст на Львівщині – Моршина, Стрия, Дрогобича і Трускавця. Цю акцію можна справедливо назвати «Фестивалем музики Геннадія Саська». Ювілейні концерти відбулися у Стрию (музична школа ім.Остапа Нижанківського),У дитячій школі мистецтв ім. Романа Савицького (Трускавець), Інституті музичного мистецтва ДДПУ ім.І.Франка та Дрогобицькому музичному коледжі ім.В.Барвінського. Під час концертів»»»

06.12.2016

НЕПОПРАВНА ВТРАТА. 4 грудня 2016 року в автокатастрофі трагічно загинула Юлія Гомельська. Розум відмовляється вірити, що невблаганна доля миттєво вихопила з життя людину, сповнену сил, енергії, мрій, задумів, в душі якої завжди звучала музика. Вона була надзвичайно талановитим композитором, »»»

04.12.2016

ВІДКРИТТЯ МУЗЕЮ В.С.КОСЕНКА. Нарешті культурно-музична громада Києва отримала довгоочікуваний дарунок – після капітального ремонту приміщення і реставрації експонатів знову відкрив свої двері Музей-квартира українського композитора-класика Віктора Косенка. У затишному центрі столиці »»»

25.11.2016

ХУ (позачерговий) З"ЇЗД НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ. 8 листопада 2016 року відбувся ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ. Він був проведений у відповідності до рішення ХІУ з”їзду НСКУ (11 грудня 2015 р.) та ухвалою Правління НСКУ від 5 вересня 2016 року з наступним змістом: “На виконання рішення ХІУ з”їзду НСКУ про приведення Статуту НСКУ у відповідність до вимог чинного законодавства, в тому числі Податкового кодексу, скликати ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ в тому ж складі делегатів 8 листопада»»»

24.11.2016

ШАНОВНІ ДРУЗІ! ПІСЛЯ СЕРЙОЗНОЇ АВАРІЇ НА СЕРВЕРІ НАШ САЙТ ВІДНОВЛЮЄ СВОЮ РОБОТУ В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ. ПРОСИМО ВИБАЧИТИ НАС ЗА ТИМЧАСОВІ НЕЗРУЧНОСТІ, ОСКІЛЬКИ ВНАСЛІДОК ЗБОЮ НА САЙТІ ТИМЧАСОВО ВІДСУТНІ МАТЕРІАЛИ ЗА ОСТАННІЙ РІК. МИ НАМАГАЄМОСЬ ПОНОВИТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО НАЙБІЛЬШ ВАЖЛИВІ І ЦІКАВІ ПОДІЇ ЗА ТОЙ ПЕРІОД І ПРОДОВЖИТИ»»»

30.09.2015

ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ від концертів Міжнародного фестивалю "Київ Музик Фест-2015" у фото та»»»

28.09.2015

"ВСЕ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ", - девіз марафону, який стартував 27 вересня у Будинку творчості композиторів "Ворзель". Учасники акції переглядали фільм про БТК, »»»

27.09.2015

У Національній філармонії України відкрився 26-й щорічний міжнародний український музичний фестиваль «Київ Музик Фест-2015», організований Національною спілкою композиторів України за підтримки Міністерства культури України. Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко відвідав концерт-відкриття фестивалю та під час заходу»»»

20.09.2015

В останню суботу вересня традиційно відкриваться черговий ХХVI Міжнародний Фестиваль "Київ Музик Фест-2015". У 24 -х концертах Фестивалю буде представлена найширший жанрово-стильовий спектр сучасної української, а також зарубіжної музики: від симфонічних композицій - до рок-музики, від креативної нової музики - до українського пісенного»»»

05.09.2015

ПІСНІ МИРУ ПРОТИ ВІЙНИ. У концертній залі Київської організації Національної Спілки композиторів України завжди звучить різна музика, провадяться різноманітні фестивалі, конкурси, проекти, але такого концерту , що відбувся нещодавно , не було ще ніколи – ПІСЕННИЙ ВЕЧІР ( українськи пісні та твори для сопрано у виконанні молодої української співачки Ганни Карновської) був присвячений особливим гостям - пораненим воїнам АТО, волонтерам та біжінцям з окупованих областей України. Організатори вечора – українська Асоціація “Жінки в музиці” та Київська організація Національної Спілки композиторів »»»