НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

31.03.2009

На останньому тижні березня у концертному циклі "Великі імена" в Національній філармонії України прозвучали дві камерні симфонії Євгена СТАНКОВИЧА - "Sinfonia Larga"(1973) для 15 струнних та "Sinfonia Lirica" (1977) для струнного оркестру та "Метаморфози" Ріхарда»»»

10.03.2009

НОВИНИ З РЕГІОНІВ. ЗАПОРІЖЖЯ. В концертному залі ім. Глінки Запорізької обласної філармонії відбулась прем’єра нового твору Наталії Боєвої, присвяченого 200-річчю від дня»»»

27.02.2009

За ініціативою Національної Спілки кінематографістів та Координаційної Ради творчих Спілок України в Будинку кіно 23 лютого відбувся Пленум творчих спілок України, на якому розглядалися питання кризового стану творчих організацій. У виступах відзначалося, що державною та Київською міською владою взятий курс на СИСТЕМНЕ ЗНИЩЕННЯ НАЦІОНАЛЬНИХ ТВОРЧИХ СПІЛОК»»»

25.02.2009

19-20 лютого в Одесі пройшла міжнародна науково-творча конференція, присвячена пам"яті видатного вченого, публіциста, критика, видавця, заслуженого діяча мистецтв України, професора Юлія Володимировича Малишева (1924-2006), під назвою "Ю.В.Малишев - науковець, поет, філософ, особистість: до 85-річчя з дня народження музикознавця та педагога". Організатори конференції (Одеська державна музична академія ім. А.В.Нежданової та Національна Спілка композиторів »»»

12.02.2009

Публікуємо текст ЗВЕРНЕННЯ Координаційної Ради творчих спілок України та Вищої Ради Авторів "САВ Українські митці" до Президента України.»»»

25.01.2009

Видатний український композитор, народний артист України, академік ЄВГЕН СТАНКОВИЧ - Герой України!»»»

27.12.2008

У рамках VII фестивалю «Дніпровські зорі» 23.12.08 у Великій залі Дніпропетровської консерваторії ім.М.Глінки відбувся камерний концерт членів Дніпропетровської організації Національної Спілки композиторів України, в якому прозвучали твори композиторів В.Сапєлкіна, Н.Самохвалової, В.Кафарової, Г.Хазової, В.Скуратовського, В.Мартинюк, О.Нежигая та гостя фестивалю, випускника»»»

22.12.2008

Минулий тиждень (15 - 21 грудня) в концертному житті Києва можна було б назвати своєрідним фестивалем української сучасної музики, адже світ побачили чотири імпрези, в яких були представлені яскраві персоналії національного культурного простору - Геннадій ЛЯШЕНКО, Ігор ЩЕРБАКОВ, Анна ГАВРИЛЕЦЬ та Євген СТАНКОВИЧ. 17 грудня в Національному будинку органної та камерної музики прозвучав останній сумний акорд загальнодержавної »»»

15.12.2008

Побачила світ нова музична версія єдиної опери українського класика Миколи ЛЕОНТОВИЧА "На Русалчин Великдень", яка була представлена на сцені Київського академічного театру оперети (музична версія Мирослава Скорика, постановка і сценографія Віктора Лисюка, балетмейстер Григорій Воронов, диригенти-постановники - Євген Досенко та Мирослав »»»

08.12.2008

На вшанування пам"яті відомого українського композитора Ярослава ВЕРЕЩАГІНА (1948 - 1999) відбувся музично-поетичний вечір в Колонному залі ім. М.В.Лисенка Національної філармонії України. 8 грудня композитору мало виповнитися тільки 60 років, а його вже дев"ять років немає з нами... Однак музика Я.ВЕРЕЩАГІНА »»»