НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

20.05.2010

МУЗИЧНІ НОВИНИ З РЕГІОНІВ. ДНІПРОПЕТРОВСЬК. 12 травня 2010 року у Великому залі Дніпропетровської консерваторії імені М. И. Глінки відбувся авторський концерт композитора і поета Володимира Скуратовського. Це вже сьомий авторський концерт маестро. В концерті»»»

10.05.2010

В Дніпропетровському Будинку органної та камерної музики 28 квітня відбувся авторський концерт української композиторки, заслуженого діяча мистецтв України Наталії Боєвої. Цей концерт відбувся у рамках Міжнародного фестивалю "Квітень»»»

30.04.2010

Незважаючи на серйозні природні (вулканічні), транспортні та фінансові катаклізми 23 - 25 квітня в Одесі все ж таки відбувся черговий, шістнадцятий, фестиваль "Два дні і дві ночі нової музики". Цього року він був більш скромний і компактний, однак достойний за мистецьким рівнем і незмінною прихильністю до нових ідей. Якщо характеризувати його максимально лапідарно, то нинішній фестиваль можна назвати "Тріумфом перкусії", оскільки»»»

29.04.2010

НОВИНИ З КРИМУ. У концертному залі Симферопольського музичного училища ім. П.І.Чайковського в рамках II Кримського фестивалю "Звуки музики" - "Кримські композитори дітям" - відбулася презентація збірки фортепіанних фортепіанних п'єс "Картини Бешу"»»»

17.04.2010

Відлунали останні акорди ХХ Міжнародного музичного фестивалю "МУЗИЧНІ ПРЕМ"ЄРИ СЕЗОНУ", що розгорнув перед любителями класичного мистецтва широку панораму сучасної музичної творчості та виконавства. Учасники фестивалю - композитори, музикознавці, культурні діячі з Азербайджану, Великобританії, Грузії, Литви, Москви (Росії), США та України - не тільки продемонстрували свої творчі надбання, але й провели в рамках семінару "Композиторські спілки в сучасному світі" грунтовне обговорення болючих проблем стану і ставлення до академічного мистецтва в реаліях сучасного світового культурного поля. »»»

24.03.2010

Традиційно 22 березня, у день народження М.В.Лисенка, відбулося вручення Премій, що носять ім"я класика української музики. Лауреатами Премії імені М.В.Лисенка 2010 року стали: відомий український композитор, харків"янин, заслужений діяч мистецтв України Ю.Б.АЛЖНЄВ, народний артист України, музикознавець і хормейстер, ректор Національної музичної академії України В.І.РОЖОК і знана львівська музикознавиця З.К.ШТУНДЕР»»»

17.03.2010

11 - 12 березня 2010 р. в Дніпропетровську пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція "Музичне мистецтво: динаміка розвитку", присвячена пам"яті відомого українського музикознавця, видатного педагога і громадського діяча Аріадни Костянтинівни ПОСТАВНОЇ (організатор - Дніпропетровська консерваторія ім.М.Глінки). У різноманітній за темами і жанровим спрямуванням конференції»»»

15.03.2010

У Києві пройшов Фестиваль музики композитора Володимира РУНЧАКА, організований Національною Всеукраїнською музичною спілкою за підтримки Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, Благодійного фонду "Інвамуз", Фонду сприяння розвитку»»»

11.03.2010

У В А Г А! Знайомтеся: ПРЕС-РЕЛІЗ, ПЛАН-КАЛЕНДАР та Програми концертів ХХ Ювілейного Міжнародного музичного фестивалю "МУЗИЧНІ ПРЕМ"ЄРИ СЕЗОНУ"!»»»

10.03.2010

Щиро вітаємо народного артиста України композитора Левка Миколайовича КОЛОДУБА з одержанням звання лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка! Урочиста церемонія вручення відбулася в Шевченківському»»»