НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

19.12.2010

Вчора в Києві завершив роботу ХІІІ з"їзд Національної Спілки композиторів України. Протягом двох днів біля ста делегатів з"їзду з усіх регіонів України, композитори та музикознавці - еліта сучасної академічної музики та науки - обговорювали проблеми існування та розвитку сучасного академічного мистецтва, дискутували про можливі шляхи і напрямки майбутньої діяльності Спілки в сучасних суспільних та економічних умовах, ділилися особливостями реальної культурної »»»

06.12.2010

В кінці листопада у Каневі відбувся ХІ Міжнародний фестиваль академічної та сучасної музики “Фарботони”. В рамках фестивалю серед інших заходів відбулася презентація спільного проекту “Музклубу І.Тараненка” та Академічного оркестру »»»

02.12.2010

В минулий недільний вечір кияни і гості столиці прийшли в Колонний зал імені М.В.Лисенка Національної філармонії України на побачення з музикою свого улюбленого композитора, народного артиста України Ігоря Наумовича Шамо. Концерт з поетичною і красномовною назвою “Осіннє золото” (не тільки тому, що це одна з найкращих пісень композитора, а ще й через те, що вся творчість Ігоря Шамо – насправді золотий фонд української музичної творчості) був присвячений 85-річному ювілею цього неповторного »»»

19.11.2010

УВАГА! В Києві 17 –18 грудня 2010 року у Концертному залі НСКУ відбудеться ХІІІ з”їзд Національної Спілки композиторів України. На порядку денному – підведення підсумків діяльності НСКУ за 5 років, обрання Голови, Правління та Ревізійної комісії Національної Спілки композиторів України на наступний термін, актуальні питання нинішнього »»»

10.11.2010

Великим симфонічним концертом у Колонному залі ім.М.В.Лисенка Національної філармонії України завершився ювілейний рік творчого подружжя Жанни та Левка Колодубів. Протягом року вечори, присвячені їх творчості, відбулися у різних містах України, Національній музичній академії України та інших музичних учбових закладах України »»»

08.11.2010

Майже 40 років чекав на виконання цей твір – опера Валентина Бібіка “Біг” (за Михайлом Булгаковим). На жаль, композитор не дожив до цієї події (як свого часу не побачив видання більшості своїх творів М.Булгаков). Однак “рукописи не горять” і не зникають у безодні, доки існують у мистецтві небайдужі люди – справжні подвижники і високі професіонали у своїй справі, а до того ж патріоти вітчизняної культури. Саме такі творчі особистості вийшли на сцену Колонного залу ім.М.В.Лисенка Національної філармонії України 29 жовтня 2010 року, щоб втілити у життя »»»

06.09.2010

УВАГА! 25 вересня - 3 жовтня в Києві відбудеться найбільше свято сучасної музичної культури в Україні - ХХІ Мінародний музичний фестиваль " Київ Музик Фест-2010"! Знайомтеся з ПРЕС-РЕЛІЗОМ, ПЛАНОМ-КАЛЕНДАРЕМ ТА ПРОГРАМАМИ нашого Фестивалю! »»»

26.07.2010

Українська музика в концертах Міжнародного Форуму "Музичне виконавство і педагогіка", що проходив у Фінляндії, викликала особливий інтерес. Її виконавцями стали юні музиканти, учасники конкурсної програми міжнародного Об'єднання "Мистецтво і освіта ХХ1 століття". В роботі форуму з 30 червня по 12 липня брали участь понад 180 учасників з 13 країн. Гостинна Фінляндія - одна з 12 європейських країн, де»»»

01.06.2010

ТРІУМФ "КНЯГИНІ ОЛЬГИ". У Дніпропетровському театрі опери і балету сталася грандіозна подія: прем'єра балету "Княгиня Ольга" відомого українського композитора, живого класика, Героя України, народного артиста України, академіка Євгенія Станковича. Сам матеріал був написаний композитором 30 років тому, чого не скажеш, слухаючи цю музику. Вона - ніби сьогодні написана - свіжа, сучасна і несе в собі колосальний енергетичний заряд. Постановка балету була задумана завдяки головному балетмейстерові театру, заслуженому артисту України Олегу Новікову, який просто закоханий в музику Є.Станковича. Адже балет - мистецтво синтетичне, в ньому, як»»»

31.05.2010

Нові імена: ПенtaTON - 2010 Четвертий рік у Миколаєві проходить Міжнародний конкурс молодих композиторів ПенtaTON, що збирає учасників різних вікових груп (від 8 –ми до 25 років) з метою подальшого розвитку академічного напрямку в сучасному музичному мистецтві Цього року змагання відбулося під знаком співдружності музики з образотворчим мистецтвом та літературою, які об’єднав обласний відкритий фестиваль-конкурс «Святий Миколай збирає таланти», організований Управлінням культури Миколаївської облдержадміністрації за участю Управління з питань культури і охорони»»»