НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

28.12.2011

РІК С.С.ПРОКОФ"ЄВА НА ДОНЕЧЧИНІ (огляд подій мистецького життя)»»»

21.12.2011

"«МУЗИЧНЕ СУЗІР"Я СЯЯЛО В ЗАКАРПАТТІ"". ТРАДИЦІЯ. З 14 по 21 листопада в Ужгороді відбувся XI фестиваль «Музичне сузір"я Закарпаття». Напутні слова учасникам фесту переслав міністра культури України Михайло Кулиняк. Виконавці класичної та сучасної музики подарували »»»

15.12.2011

"ОСІННІЙ МАРАФОН" ДОНЕЦЬКИХ МИТЦІВ. Так співпало, що протягом передостаннього місяця 2011 року відбулися відразу три значні події в житті Донецької композиторської організацїї. 11 листопада у Концертному залі ім. С.С. Прокоф'єва Донецької філармонії відбувся концерт "Антитези" в рамках реалізації творчого проекту донецького композитора Євгена Петриченка "Молодь Донбасу - Сергію Прокоф'єву". У програмі було представлено »»»

23.11.2011

У Віденській камерній опері відбулася прем"єра моноопери Кармелли Цепколенко "Сьогодні ввечері Борис Годунов". Твір відомої української композиторки разом з двома іншими монооперами її колег з Угорщини та Австріїї - Шаму Грилус "Blaubarts" і Йогани Додерер "Papagenono. Eine Ausflucht" - склали спектакль під назвою "Vogel Herzog Idiot". Цей інтернаціональний проект готував відомий австрійський співак, один із провідних майстрів сучасної опери Руперт Бергман. Він же є»»»

15.11.2011

За ініціативи голови місцевого осередку Національної Спілки композиторів України О. М. Таганова 10 - 11 листопада в місті Миколаєві проходила науково-практична конференція "Звукова палітра творчої думки: проблеми науково-культурного синтезу", присвячена пам'яті видатного науковця Володимира Федоровича Іванова (1937 - 2010), доктора мистецтвознавства, професора, академіка трьох міжнародних академій Академії педагогічних і соціальних наук (РФ, Москва, 2001 р.), Міжнародної академії енергоінформаційних наук (РФ, Москва, 2001 р.), Міжнародної академії фундаментальних основ буття (Україна, Київ, 2003 р.), члена Національної спілки композиторів України, Міжнародної асоціації при Кембриджському університеті »»»

12.11.2011

В Симферополе 4-6 ноября 2011 г. в Универсальной научной библиотеке им.И.Я.Франко состоялся ХI Международный конкурс молодых композиторов "Маэстро". Этот конкурс ежегодно осенью, с 2000 года, проводит компания "Мелотавр" совместно с Крымской организацией Национального союза композиторов Украины при поддержке Министерства культуры Автономной Республики Крым. »»»

05.11.2011

У Національній філармонії України відбувся вечір, організований за підтримки Міністерства культури України і товариства «Україна—Росія». Прозвучали широко відомі концерти для скрипки з оркестром «Пори року» Антоніо Вівальді (солістка Ксенія Мороз) і новий твір Євгена Станковича «Сільська опера», написаний за зразками поетичної лірики Бориса Олійника. Зачаровані й зворушені красою музики й»»»

07.09.2011

В Києві готується грандіозне свято сучасної музичної культури - ХХІІ Міжнародний музичний фестиваль "КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2011". Він відбудеться з 24 вересня по 2 жовтня в найкращих концертних залах Києва за участі провідних колективів та солістів України. Всі заходи фестивалю - безкоштовні! ПРОПОНУЄМО ПРЕС-РЕЛІЗ, ПЛАН-КАЛЕНДАР»»»

26.06.2011

В Симферополе в крымскотатарском академическом музыкально–драматическом театре 20 июня 2011г. состоялся авторский вечер композитора Мерзие Халитовой. В концерте приняли участие оркестр этого театра, дирижёр – заслуженный деятель искусств АРК Ю. Эннанов. Солисты: лауреаты международных »»»

22.06.2011

УКРАЇНСЬКА МУЗИКА В ЧІКАГО. Наприкінці травня 2011 року у Чікаго у Українському Інституті сучасного мистецтва (UIMA) відбувся концерт до 40-ї річниці створення UIMA. У програмі, яка складалася з різноманітних за жанром та стилем творів, був виконаний один з останніх творів української композиторки Людмили Юріної «Пісні птаха Бенну» (2010) для флейти, кларнету, »»»