НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

17.08.2012

Сьогодні минає тридцять років, як пішов з життя видатний український композитор, геніальний мелодист, класик української пісні, народний артист України Ігор Наумович Шамо. Але музика його залишається з нами, як уособлення його душі і непідвладного часу обдарування. Його твори постійно виконуються і видаються, їх люблять і музиканти. і слухачі. А музична емблема столиці України - пісня "Києве мій" щогодини лунає над Хрещатиком. У цьому році цій славетній пісні виповнилося 50 років! Півстоліття вона »»»

15.08.2012

УКРАЇНА – ЛИТВА ОН-ЛАЙН. Творчі контакти між Національною Спілкою композиторів України та Спілкою композиторів Литви, що почали розвиватися на новій, незалежно-державній, основі з 2006 року, нині швидко набирають оберти і неухильно виходять на рівень системної стабільності. Справді, ще зовсім недавно, у травні 2012 року, литовські композитори і виконавці були учасниками ХХІІ міжнародного фестивалю „Музичні прем”єри сезону”, і в нашій пам”яті ще звучать твори Ремігіуса Шилейки („Реквієм”), Зіти Бружайте (”Mosaic II”), Відмантаса Бартуліса (”Golden Angels”), які стали яскравими подіями київських фестивальних концертів, а вже в серпні на запрошення Литовської композиторської спілки на прибалтійські простори попрямувала українська делегація з цілим комплексом творчих завдань. Тут і участь у міжнародній програмі DAR, спеціально розрахованій на молодих »»»

20.05.2012

НОВИНИ З РЕГІОНІВ. В Миколаєві шостий рік проходить конкурс молодих композиторів "ПенtaTON". Започаткований як регіональний в 2007 році, він через два роки перетворився в міжнародний. Цього року в ньому приймали участь 20 конкурсантів від 8 до 24 років з Харкова, Одеси, Полтави, Миколаєва, а також з міст Російської федерації - Курська та Красноярська. Мета конкурсу - підтримання академічного музичного напрямку серед дітей і юнацтва, учнів музичних шкіл і шкіл мистецтв, музичних училищ і »»»

20.05.2012

НОВИНИ З РЕГІОНІВ. Нещодавно в Житомирі відбувся ІV Міжнародний фестиваль сучасної музики «Житомирська музична весна» імені композитора Олександра Стецюка (1941-2007), талановитого митця, нашого сучасника. Пропонуємо репортаж-рецензію музикознавця Ольги КІЗЛОВОЇ.»»»

14.05.2012

Справжнім святом музики, що здивував присутніх потужним зарядом творчої енергії, професійною майстерністю, контрастними образами і глибинним зв’язком з національною українською музичною культурою став Авторський концерт Тамари Оскоменко-Парулава «Сонечко в вікно», що відбувся 27 квітня в залі Полтавського краєзнавчого музею і був присвячений 25-річчю творчої діяльності композитора. Завдяки фінансовій підтримці управління культури Полтавської обласної державної адміністрації »»»

03.05.2012

У КИЄВІ ВІДБУВСЯ КОНКУРС ЄВГЕНА СТАНКОВИЧА. Перший Міжнародний інструментальний конкурс Євгена Станковича був організований Благодійним фондом VIVAT ART. Змагалися представникиУкраїни, Росії, Білорусі, Китаю, Сирії, В'єтнаму та Польщі. Форум відбувся за підтримки Національної Спілки композиторів України. Президент благодійного фонду VIVAT ART Світлана Cухомлінова розповіла, що конкурс проводився урізних вікових категоріях (близько 600 учасників!). За словами організаторів, на змаганні були представлені музичні школи з усіх областей України (причому лише 20% презентували Київ і Київську область, а решта конкурсантів – представники з різних регіонів та іноземці). »»»

28.04.2012

ДОВГООЧІКУВАНЕ РІШЕННЯ КИЇВСЬКОЇ ВЛАДИ. На пленарному засіданні 26 квітня 2012 року Київська міська рада підтримала проект рішення «Про передачу безоплатно у позичку творчим спілкам України нежилих приміщень комунальної власності територіальної громади м. Києва».Рішення прийнято з метою підтримки діяльності творчих спілок та вдосконалення їх діяльності щодо створення національної культури та мистецтва, посилення державної підтримки»»»

28.04.2012

СВЯТО СУЧАСНОЇ МУЗИКИ В ОДЕСІ. Музична спільнота України, всі, хто захоплюється новою музикою, мали велику приємність вкотре побувати на традиційному одеському фестивалі "Два дні й дві ночі нової музики", який відбувся у чарівному південному місті вже 18 разів. Як зазначали на цьогорічному урочистому відкритті, вік знаменний - вік повноліття. А це означає, що фестиваль росте і розвивається, набуваючи »»»

28.04.2012

За доброю традицією, яка склалася понад 20 років тому, щовесни у Києві проходить широко знаний в Україні і світі Міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону». Його ініціатор – Київська організація Національної спілки композиторів, проведенню заходів сприяють Міністерство культури України, Головне управління культури Київської міської державної адміністрації, численні державні, громадські, духовні та інші установи. Пропонуємо познайомитись з Прес-релізом одного з найбільших фестивалів України.»»»

27.04.2012

НОВИНИ РЕГІОНАЛЬНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ. 4 квітня у концертному залі Донецької державної музичної академії ім. С.С. Прокоф'єва відбувся авторський концерт молодого композитора, лауреата міжнародних конкурсів Данила Мілки. Цей концерт Данило присвятив пам'яті свого батька - композитора, лауреата премії ім. С.С. Прокоф'єва, професора Євгена Мілки. Саме 4 квітня Євгену Грігорійовичу виповнилося б 62 роки. »»»