НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

А Н О Н С КИЇВ МУЗИК ФЕСТ-2009





Національна спілка композиторів України, Міністерство культури і туризму України інформують про значну мистецьку подію – проведення ювілейного, ХХ Міжнародного музичного форуму „Київ Музик Фест’2009”. Заходи Фестивалю триватимуть з 25 вересня по 4 жовтня.

 



Щ О Д Е Н Н И К  Ф Е С Т И В А Л Ю



Саме „Київ Музик Фест” відкриває 20-річну історію музичного фестивального руху в незалежній Україні, метою якого є входження української музичної культури у світовий мистецький простір. Щорічно „Київ Музик Фест” представляє класичну та сучасну музику України та
зразки композиторської творчості зарубіжних країн.

 Концертні програми ХХ „Київ Музик Фесту” презентують, насамперед, українську музику, в усьому її стильовому та жанровому розмаїтті. У виконанні провідних музикантів звучатимуть твори композиторів різних поколінь з усіх регіонів України, об’єднаних у Національну творчу спілку. Учасниками Фестивалю стануть також музиканти з США, Швейцарії, Росії, Литви.

 Фестивальна програма складається з цілого ряду цікавих мистецьких проектів, кожний з яких представить ту чи іншу гілку української музичної культури. Зокрема, п’ять концертів присвячені симфонічному жанру, чотири – хоровому мистецтву. У Михайлівському Золотоверхому соборі звучатиме духовна хорова музика ХХІ століття. Національний ансамбль солістів „Київська камерата” запросить Вас на концерти камерної музики, а донецький Ансамбль „Кварта+” готує слухачам „Спеціальну пропозицію”.

 Концертом "In memoria" Фестиваль складе шану видатним митцям ХХ століття – Левку Ревуцькому, Віталію Губаренку, Івану Карабицю, який був одним із засновників „Київ Музик Фесту”. Віддасть шану Фестиваль також іншим ювілейним датам українських композиторів –  А.Лазаренку, Є.Льонку, а відкриється фестивальна програма симфонічним  твором  Лесі Дичко, виконання якого стане початком мистецьких заходів з нагоди ювілею всесвітньовідомої композиторки.

 

200-річчю Миколи Гоголя „Київ Музик Фест” присвятить показ у Національному українському драматичному театрі ім. Івана Франка вистави Луганського українського музично-драматичного театру „Тарас Бульба”, музику до якої написав Сергій Турнєєв, прем’єрне виконання вокально-симфонічної „Балади про Дніпро” Мирослава Скорика та симфонічної „Гоголіади-ХХІ” Тетяни Оскоменко-Парулави.

Вечором прем’єр стане концерт „Хорові імпрези” у Національній філармонії України.

 Фестивальними подіями, сподіваємося, будуть також інші прем’єри, серед них – твір для хору і симфонічного оркестру на канонічні духовні тексти Євгена Станковича,  камерна опера Івана Небесного „Із життя комах” (за мотивами п’єси Карела Чапека). Два концерти – „Дебют на „Київ Музик Фесті” – представлять нові фестивальні виконавські колективи.

 Міжнародний День музики, 1 жовтня „Київ Музик Фест” відзначить симфонічним тріалогом: під орудою швейцарського диригента Ніколя Фаріна Симфонічний оркестр Національної філармонії України представить сучасну симфонічну творчість України, Швейцарії та США. Для участі у цьому концерті прибувають також відомий швейцарський композитор Жан Люк Дарбелле та зі США – Джон Гейбл. Ще один американський композитор – Девід Вінклер візьме участь у Концерті-відкритті Фестивалю.

 Розпочнеться та завершиться ХХ „Київ-Музик-фест”, за 20-річною традицією, у Національній  філармонії концертами Національного симфонічного оркестру України.

Прелюдією до Фестивалю прозвучить традиційний „Музичний діалог”, який цього разу буде присвячений Україні і Росії. А фестивальною постлюдією стане молодіжний проект „Короткометражки”.

Гострі питання 20-річного фестивального руху в Україні маємо намір обговорити на засіданні Круглого столу, на який запрошуємо композиторів, музикознавців, виконавців, журналістів, усіх, хто не байдужий до сучасного музичного життя України.

 Теж ювілейна, ХХ прес-конференція для представників ЗМІ відбудеться 24 вересня, о 16.00. у Концертному залі Національної спілки композиторів України. Під час прес-коференції відбудеться непересічна подія – повернення з Росії авторського рукопису Концерту для фортепіано з оркестром Левка Ревуцького.

 

Щоденну інформацію про заходи „Київ Музик Фесту” ви зможете отримувати на нашому сайті: www.composersukraine.org


Керівник Прес-центру Фестивалю

Леся Олійник
(конт. тел.: 8-050-150-93-46)

 

Щ О Д Е Н Н И К  Ф Е С Т И В А Л Ю


ПЛАН-КАЛЕНДАР ФЕСТИВАЛЮ КМФ-2009


ПРОГРАМИ КОНЦЕРТІВ ФЕСТИВАЛЮ





Запрошуємо на свято

сучасної академічної музики!