НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

ГАЙДЕНКО АНАТОЛІЙ ПАВЛОВИЧ

Композитор

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Народився 24 грудня 1937 року в селищі Хорошеве Харківської області З1945 по 1952 роки навчався в Безлюдівській та Хорошівській середніх школах, а з 1952 по 1955-в Нікельській середній школі Мурманської області. З 1955 до 1958р.р. навчався й закінчив Харківський авіаційний технікум та Вечірню музичну школу по класу баяна Пономарьова М.В.
З 1958 по 1963 р.р. навчався в Харківській консерваторії по класу баяна Підгорного В.Я. та Потапова П.К.

З 1963 по 1973 р.р.працював у Сумському музучилищі на посаді викладача (спец.баян, диригування, народні інструменти, гармонія, фортепіанний ансамбль), зав.відділом народних інстументів та заступником директора по учбовій частині.
В 1973-1977 роки працював у Харківському інституті культури ( баян, диригування, оркестровка). З 1977 року-старший викладач, доцент (1991), професор (1995) Харківського інституту (нині університету) мистецтв ім. І.П.Котляревського. Викладає спец. баян, акордеон, оркестровку, читання партитур, інструментознавство.

За роки 1968-1974 закінчив історико-теоретичний ( по класу "музикознавство" Калашніка П.П.) та композиторський (по класу "композиція" Золотухіна В.М.) факультети Харківського інституту мистецтв ім.І.П.Котляревського.

Член Національної Спілки композиторів України, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Премії ім.Б.Лятошинського, ім.І.Слатіна, міжнародного конкурсу в Торонто(Канада), професор Харківського Державного університету мистецтв ім. І.Котляревського.

Працює в симфонічному, камерно-інструментальному, хоровому, вокальному, пісенному жанрах. Вагома частина творів написана для оркестру українських народних інструментів , баяна, акордеона, домри, цимбалів, бандури, а також для скрипки, віолончелі, валторни. Більшість творів відома з публічних виконань на фестивалі"Київ-музик фест", з видань, радіопередач та студентських виконань, з публікацій.

 

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Контакти:

Гайденко Анатолій Павлович
вул. Ахсарова 9, кв.69
Харків-202
61202, Україна
Тел.: +38 (057) 336-92-69
E-mail: anathaidenko @ua.fm