НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

28.06.2009



КОРОТКИЙ ОГЛЯД МИСТЕЦЬКИХ ПОДІЙ ЧЕРВНЯ

 

3 червня

Участь представників НСКУ у слуханнях Комітету Верховної Ради з питань науки та освіти на тему “Ефективність застосування законодавства України у сфері авторського права і суміжних прав”. В обговоренні виступив І.І.Тараненко. Участь у слуханнях взяли також Л.В.Дичко, А.Л.Загайкевич, Т.С.Невінчана.


15 червня 


В циклі “Вечори української музики. Спадщина і сучасність” пройшов концерт пам”яті В.С.Губаренка (1934-2000) з нагоди 75-річчя від дня народження. Відбулося концертне виконання опери-балету “Вій” за Миколою Гоголем. В першому відділі прозвучали хореографічні сцени “Вій”, тв.57 (останній симфонічний опус композитора), у другому – 3 дія опери-балету. У вечорі взяли участь Симфонічний оркестр Національної філармонії України (диригент І.Палкін), Камерний хор “Хрещатик” (диригент П.Струць), солісти  – О. Востряков (тенор), О. Чубарєва (сопрано), О. Табуліна (мецо-сопрано), С. Бортник (тенор), А. Юрченко (баритон), Р. Смоляр (бас). Концертмейстер – В. Кнорозок. Режисер-постановник - Тетяна Федорова. Художній керівник – Владлен Лукашев.


17 червня


Презентація в Будинку кіно книги Ольги Литвинової “Музика в кінематографі України” (Каталог. Ч.І - Автори музики художньо-ігрових фільмів, які створювалися на кіностудіях України). У презентації взяли участь композитори, режисери, мистецтвознавці, члени Національних творчих спілок – композиторів і кінематографістів.  


22 червня


Виконання творів М.Степаненка та В.Філіпенка на Вечері поезії і музики, присвяченому 120-річчю від дня народження Анни Ахматової. Прозвучали цикл “Пам”яті срібного віку” (дванадцять ретро-романсів) та “Елегія” Михайла Степаненка і “Триптих” на вірші А.Ахматової В.Філіпенка. Солісти – Л.Войнаровська, М.Гаврилюк, А.Баженов та ін. У вечорі взяли участь А.Роговцева. К.Степанкова, Б.Лобода, тощо. Вступне слово – Олександра Олійник.


23 червня
 

Вечір “Валентин Сільвестров” у концертному циклі “Час Камерати” (Концертний зал НСКУ). Виконувалися камерні твори 2001-2009 років: “Гімн 2001 року” для струнних, “Два діалоги з післямовою” для ф-но і струнних, “Тиха музика” для струнних, “Миттєвості поезії та музики” для сопрано і струнних, “Триптих” ( Шість п”єс у трьох розділах) для скрипки соло (2009), Елегія (пам”яті Івана Карабиця) для струнних, Чотири постлюдії для фортепіано і струнних. Виконавці – Національний ансамбль солістів України “Київська камерата”(диригент – Валерій Матюхін). Солісти – Богдана Півненко (скрипка), Людмила Войнаровська (сопрано), Дмитро Таванець (фортепіано).



25 червня


В рамках виставки “Чингізиди України” (галерея “Дукат”, Клініка Дорошенка Грищенка) відбулася прем”єра музичної інсталяції А.Загайкевич “Два кольори вітру: Червоний – Синій”, присвяченої Кримському ханству. 


26 червня


Молодому донецькому композитору Євгену ПЕТРИЧЕНКУ вручено Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді в розбудові України (номінація “За творчі досягнення”). Нагороду вручив Міністр України у справах сім”ї, молоді та спорту Ю.Павленко.