НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

ХІІ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ МУЗИКИ МОЛОДИХ









Міністерство культури і туризму України
Національна Спілка композиторів України
ДП  "Український інформаційно-сервісний центр
культури і туризму"

 

ХІІ Міжнародний форум
"Музика молодих-2011"

13-17 травня, Київ




Прес-конференція:
13 травня - п'ятниця - 16.00,

Києва Гора, вул. Володимирська, 4,
Руський Клуб "Культ Ра"

+Перший в Україні флеш-моб за участю ансамблю "Nostri Temporis"!





ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ


Прес-реліз



10 країн - Польща, Росія, Україна, Білорусь, Ізраїль, Литва, Еквадор, Чілі, Іран, Австрія; твори понад 50 композиторів віком до 35 років; 10 кращих музичних колективів з України та Польщі. Всього в рамках Міжнародного форуму "Музика молодих-2011" відбудеться 11 різнохарактерних акцій, які будуть проходити в Київській та Національній Спілці композиторів України, Малій та Великій залі Національної музичної академії ім.П.І.Чайковського і Колонному залі ім.М.Лисенка Національної філармонії України. Фестиваль проводиться за підтримки Польського інституту в Києві та Інституту Адама Міцкевича (Варшава), Руського клубу "Культ Ра".

Тематичною домінантою фестивалю є актуальна сьогодні ідея синтезу мистецтв. Музика, хореографія, візуальні форми мистецтва, зокрема відео та перформанс - концептуальні складові фестивальної програми. Серед мультимедійних проектів - "Етносучасність" за участю Національного ансамблю "Київська камерата" (диригент Валерії Матюхін) та фольклорного гурту "Кросна"; "Аудіовізуальний проект" ансамблю "Nostri Temporis", де музика композиторів Олександра Шимка, Канстанціна Яськова, Олексія Шмурака, Максима Коломійця, Золтана Алмаші, Катажини Швед, Тетяни Бачул, Андрія Мерхеля, Михайла Шведа, Алєксандра Шєрнишкова і Богдана Сегіна - супроводжуватиметься відеорядом. Ексклюзивом для київської публіки стане польсько-український проект "Рух і Ритм", програма якого польськими колективами - "Ласонь-ансамблем" і Хореографічним ансамблем Музичної академії ім.К.Шимановського - готується спеціально для України.

На межі музичної композиції та медіа-арту із залученням електроніки та інструментального ансамблю - міжнародний проект "ЕM-VISIA", в рамках якого прозвучать твори українських композиторів Алли Загайкевич, Сергія Пілютsкова, Любави Сидоренко, Георгія Потопальського, Олексія Ретинського, Євгена Ващенка, а також Аміра Хатаї з Ірану і австрійського композитора та медіа-перформера  Елізабет Шимани.
Камерні твори молодих композиторів з Еквадору, Литви, Чілі виконає постійний учасник фестивалю "Два дні і дві ночі нової музики" Ансамбль "Sensa Sforzando" з Одеси.

Крім того, відбудеться два концерти симфонічної музики (виконавці - Національний симфонічний оркестр України під орудою Володимира Сіренка і Державний академічний естрадно-симфонічний оркестр України, диригент Микола Лисенко), а також три концерти камерної музики студентів-композиторів НМАУ ім.П.І.Чайковського (адже форум задумувався як експериментальний майданчик, молодіжна творча майстерня), в яких візьмуть участь студенти кафедр фортепіано №2 і Камерного ансамблю та Камерний оркестр НМАУ ім.П.І.Чайковського (диригент Ігор Андрієвський). Інтелектуальним підсумком форуму стане Круглий стіл на тему "Нова музика. Український контекст" за участю музикознавців, композиторів, виконавців музики і меломанів.





ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ



Відео-презентація форуму "Музика молодих":
http://www.youtube.com/watch?v=xyVKHsOEl6o&feature=player_embedded

Сторінка фестивалю у Fasebook
http://www.facebook.com/pages/International-Forum-Youth-music/106838319403925



Музичний директор фестивалю Богдан Кривопуст,
0508055764   Danmus@yandex.ru

Прес-секретар Олеся Найдюк,
0966178424   naydiuk@ukr.net