НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

30.12.2016

НАПРИКІНЦІ РОКУ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТІ ВРУЧЕННЯ МИСТЕЦЬКИХ ПРЕМІЙ 2016 РОКУ. Премію ім. Б.М.Лятошинського отримав композитор КРИВОПУСТ Богдан Леонідович за Концерт для скрипки та симфонічного оркестру та твір»»»

29.12.2016

ПРОПОНУЄМО ПОЗНАЙОМИТИСЬ З ІНТЕРВ"Ю нашого колеги, композитора Володимира РУНЧАКА кореспонденту газети "ТИЖДЕНЬ" - "Держава має відпустити культуру від Мінкультури", щойно надрукованим в №52»»»

28.12.2016

50 РОКІВ ПО ТОМУ. 26 грудня 2016р. у Колонному залі ім. М.Лисенка Національної філармонії України відбувся концерт-реконструкція програми, що звучала тут рівно півстоліття тому, 26 грудня 1966р., і складалась із авангардових творів західноєвропейських та українських авторів - К.Дебюссі, А.Шенберга, І.Стравинского, Л.Грабовського, В.Сильвестрова та Б.Лятошинського. Мені судилося побувати на обох концертах, тому спробую порівняти»»»

20.12.2016

НОВИНИ З РЕГІОНІВ. ФЕСТИВАЛЬ МУЗИКИ ГЕННАДІЯ САСЬКА. Ювілей як урочисте пошанування особистості є важливим елементом життя людини. Це не лише своєрідне підсумування досягнень а, звичайно, і старт нових ідей. У житті й творчості відомого українського композитора, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Премії ім. В. Косенка і Мистецької премії «Київ» ім. Артемія Веделя – Геннадія Саська 2016 рік – ювілейний. Святкові мистецькі заходи з нагоди 70-річчя від дня народження митця відбувалися 9 і 29 листопада 2016 року в Києві у Національному музеї Тараса Шевченка та Київській дитячій Академії мистецтв. Відзначення ж ювілею і вшанування композитора 15-17 листопада 2016 року стало справжньою культурною подією для кількох міст на Львівщині – Моршина, Стрия, Дрогобича і Трускавця. Цю акцію можна справедливо назвати «Фестивалем музики Геннадія Саська». Ювілейні концерти відбулися у Стрию (музична школа ім.Остапа Нижанківського),У дитячій школі мистецтв ім. Романа Савицького (Трускавець), Інституті музичного мистецтва ДДПУ ім.І.Франка та Дрогобицькому музичному коледжі ім.В.Барвінського. Під час концертів»»»

06.12.2016

НЕПОПРАВНА ВТРАТА. 4 грудня 2016 року в автокатастрофі трагічно загинула Юлія Гомельська. Розум відмовляється вірити, що невблаганна доля миттєво вихопила з життя людину, сповнену сил, енергії, мрій, задумів, в душі якої завжди звучала музика. Вона була надзвичайно талановитим композитором, »»»

04.12.2016

ВІДКРИТТЯ МУЗЕЮ В.С.КОСЕНКА. Нарешті культурно-музична громада Києва отримала довгоочікуваний дарунок – після капітального ремонту приміщення і реставрації експонатів знову відкрив свої двері Музей-квартира українського композитора-класика Віктора Косенка. У затишному центрі столиці »»»

25.11.2016

ХУ (позачерговий) З"ЇЗД НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ. 8 листопада 2016 року відбувся ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ. Він був проведений у відповідності до рішення ХІУ з”їзду НСКУ (11 грудня 2015 р.) та ухвалою Правління НСКУ від 5 вересня 2016 року з наступним змістом: “На виконання рішення ХІУ з”їзду НСКУ про приведення Статуту НСКУ у відповідність до вимог чинного законодавства, в тому числі Податкового кодексу, скликати ХУ (позачерговий) з”їзд НСКУ в тому ж складі делегатів 8 листопада»»»

24.11.2016

ШАНОВНІ ДРУЗІ! ПІСЛЯ СЕРЙОЗНОЇ АВАРІЇ НА СЕРВЕРІ НАШ САЙТ ВІДНОВЛЮЄ СВОЮ РОБОТУ В МЕРЕЖІ ІНТЕРНЕТ. ПРОСИМО ВИБАЧИТИ НАС ЗА ТИМЧАСОВІ НЕЗРУЧНОСТІ, ОСКІЛЬКИ ВНАСЛІДОК ЗБОЮ НА САЙТІ ТИМЧАСОВО ВІДСУТНІ МАТЕРІАЛИ ЗА ОСТАННІЙ РІК. МИ НАМАГАЄМОСЬ ПОНОВИТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО НАЙБІЛЬШ ВАЖЛИВІ І ЦІКАВІ ПОДІЇ ЗА ТОЙ ПЕРІОД І ПРОДОВЖИТИ»»»

30.09.2015

ПЕРШІ ВРАЖЕННЯ від концертів Міжнародного фестивалю "Київ Музик Фест-2015" у фото та»»»

28.09.2015

"ВСЕ ТІЛЬКИ ПОЧИНАЄТЬСЯ", - девіз марафону, який стартував 27 вересня у Будинку творчості композиторів "Ворзель". Учасники акції переглядали фільм про БТК, »»»