НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

09.03.2017



ПРИВІТАННЯ БОГДАНІ ФРОЛЯК



Сердечно вітаємо відомого українського композитора, нашу шановану львівську колегу Богдану Фроляк з визначною подією –  присудженням Національної премії України імені Тараса Шевченка!


Найвищою, найпочеснішою мистецькою нагородою нашої держави композитор відзначена за твори на вірші Великого Кобзаря. Це Симфонія-Реквієм “Праведная душе...” для мішаного хору, солістів та симфонічного оркестру, твір присвячено 200-річчю від дня народження Поета;  Хорова кантата “Цвіт” для голосу, фортепіано та мішаного хору, де використано великий пласт народних пісень на вірші Т.Шевченка; та твір “Присниться сон мені”, написаний до святкування Шевченківського ювілею в Канаді спеціально для видатного британського співака Павла Гуньки та всесвітньо знаного канадського камерного ансамблю Gryphon Trio. Всі твори написані протягом 2013-2014 років.


Урочиста церемонія вручення Шевченківських премій відбулася 9 березня 2017 року в Національному музеї Тараса Шевченка. Премії вручав Президент України Петро Порошенко.


Щиро радіємо з нагоди великої творчої перемоги Богдани Олексіївни і бажаємо натхнення, мистецьких відкриттів та нових духовних надбань на ниві розвитку національної музичної культури України!





Правління Національної Спілки композиторів України

 і вся композиторська громада