НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

19.05.2017



Наприкінці квітня у весняній Одесі за традицією відбувся ХХІІІ Фестиваль новой музыки «2дня&2ночи».

Як завжди, в ньому брали участь багато композиторів і виконавців з різних країн світу від Австралії до США. Цього року провідні музичні ідеї фестивалю - це тема ПАМ"ЯТІ, присвячена двом трагічним подіям — героїчно загиблому відомому співакові, Герою України, Василю Сліпаку — учаснику першого фестивалю «2дня&2ночи», і трагічно загиблій Юлії Гомельській — відомому українському композиторові, яка активно працювала в жанрі сучасного мистецтва, і тема МАЙБУТНЬОГО - показ творів перспективних українських студентів-композиторів, переможців міжнародних конкурсів.

Прикметна особливість цьогорічного Фестивалю - участь трьох хорових колективів. Традиційно "червоною ниткою" через фестиваль проходили концерти перкусійної музики за участі талановитих учнів Фрайбурзького та Любецького музичних університетів (Німеччина).

Серед виконавців, які викликали найбільше захоплення публіки - дует Лідія ШУТКО та Олександр КОЗАРЕНКО, Джонні РЕЙНГАРД (США), Віталій КИЯНИЦЯ, Анна САВИЦЬКА (Швейцарія), ансамблі SENZA SFORZANDO (Україна) та КОНТРА-Тріо (Швейцарія).


ДОКЛАДНІШЕ читайте в Opens external link in new window інтерв"ю музичного директора композитора Кармели ЦЕПКОЛЕНКО  (Светлана АГРЕСТ-КОРОТКОВА, Газета "День", №69, 2017)

 

ФОТО з фестивальних концертів - Opens internal link in current windowтут.