НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

11.12.2017

 


 ВРУЧЕННЯ МИСТЕЦЬКИХ ПРЕМІЙ  2017 року

 

 

7 грудня 2017 року в урочистій атмосфері одного з найкращих концертних залів столиці – Великого залу  імені Героя України Василя Сліпака Національної музичної академії України - відбулося  вручення мистецьких премій 2017 року та великий симфонічний концерт з цієї нагоди за участі Національного симфонічного оркестру України (диригент – Наталія Пономарчук).


Премією імені М.В.Лисенка, яка має три номінації, були
відзначені 

композитор Олег Безбородько (за три інструментальні концерти з оркестром),
 піаніст Йожеф Ермінь (за концертні програми української музики 2012-2017 років) та 
музикознавець Тамара Невінчана (за музикознавчі праці 2012-2017 років, присвячені проблемам розвитку і популяризації української сучасної музики).




Премія імені Б.М.Лятошинського  присуджена композитору Олександру Шимку   (за Концерт для віолончелі з симфонічним оркестром), 

а Премія імені Л.М.Ревуцького – скрипалю Андрію Павлову (за концертні програми української музики 2014-2017 років).


Премію імені В.С.Косенка отримав в цьому році  композитор з Закарпаття Віктор Теличко – за  досягнення  в галузі музичної творчості для 

дітей та юнацтва.

Зі словом про лауреатів виступив Голова НСКУ Ігор Щербаков. Важливість цієї події для Національної музичної академії України відзначив ректор В.І.Рожок. Дипломи  вручив і тепло привітав лауреатів заступник Міністра культури України Ю.А.Рибачук.  


У розмаїтій цікавій концертній програмі, підготовленій  Національним симфонічним оркестром, звучали блискуче інтерпретовані диригентом Наталією Пономарчук твори композиторів-лауреатів В.Теличка («Ash-ROCK» для цимбалів і симфонічного оркестру), О.Безбородька («Шлях до Канева» для симфонічного оркестру) та Симфонія №4 О.Шимка.


Свою бездоганну професійну майстерність, яскравий виконавський стиль продемонстрували Андрій Павлов у Поемі для скрипки з оркестром Євгена Станковича та Йожеф Ермінь в Третьому фортепіанному концерті Ігоря Щербакова (на сьогодні Йожеф є неперевершеним виконавцем фортепіанних опусів цього композитора).




Інф.НСКУ

Фото - Володимир Осипенко