НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

РЕГІОНАЛЬНІ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ОСЕРЕДКИ

ЛЬВІВ

Історія і сучасність / Композитори / Музикознавці

Львівська організація Національної Спілки композиторів України є спадкоємницею Союзу Українських Професійних Музик, що був створений у Львові зусиллями композиторів Василя Барвінського та Нестора Нижанківського навесні 1934 року.
На сьогоднішній день Спілка у своїх лавах об'єднує більше тридцяти професійних композиторів та музикознавців, серед яких є такі знані імена як композитори Мирослав Скорик, Юрій Ланюк, Віктор Камінський, доктори мистецтвознавства Стефанія Павлишин, Люба Кияновська, Олександр Козаренко, Юрій Ясіновський.

Головою правління Львівської організації НСКУ є композитор, Лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, народний артист України, професор Мирослав Скорик, відповідальним секретарем – Тарас Грудовий, консультантом – композитор, Лауреат премії ім. Л. Ревуцького Богдан Сегін.

Основними напрямками діяльності Спілки є пропагування українського музичного мистецтва, інтеграція української музичної культури у Европейський мистецький контекст, вивчення та популяризація сучасної музики, як української так і світової, наукові дослідження та публікації відповідних праць.

За останні п’ятнадцять років силами Спілки було організовано та проведено ряд мистецьких акцій, серед яких - музичні Фестивалі "Музика українського зарубіжжя" (1991), "Фестиваль Лисенка у Львові" (1992, 2002), "Діалоги з Ігорем Стравінським" (1993), Фестиваль музики Б. Лятошинського "Відображення" (1995), Мистецький Фестиваль "Тиждень Європи у Львові" (1998). Спілка є постійним співорганізатором Музичного Фестивалю ім. А. Кос-Анатольського, який проходить у м. Коломия. У 1995 році Спілка започаткувала і з того часу щорічно проводить Міжнародний Фестиваль Сучасної Музики "Контрасти", який став найбільшим музичним форумом в Україні та є учасником Европейської Конференції Промоторів Нової Музики (м. Амстердам, Голландія).

Щороку Спілка проводить авторські концерти та зустрічі з відомими українськими та зарубіжними композиторами, зокрема з Є. Станковичем, В. Сильвестровим, Л. Дичко, І. Щербаковим, О. Щетинським, Л. Грабовським, І. Соневицьким, А. Пяртом, З. Краузе, З. Буярським, Б. Шеффером, М. Мет’юзом, творчі вечори та вечори-концерти, приурочені до ювілейних дат (С. Людкевича, М. Колесси, В. Барвінського, І. Вимера).

Спілка постійно підтримує ініціативу молодих композиторів зі Львова. Результатом цього стали співорганізація у проведенні студентського музичного фестивалю “Музика Тисячоліття”, щорічні концерти музики студентів-композиторів в рамках Міжнародного Фестивалю Сучасної Музики “Контрасти”, прийняття до лав Спілки молодих перспективних композиторів. За останні три роки (з 2003 по 2006) Спілка посприяла в отриманні стипендії Міністра Культури Республіки Польща в рамках проекту “Gaude Polonia” сімом молодим львівським композиторам, а саме: Б. Фроляк (2004 р.), М. Олійник, Л. Сидоренко, М. Швед (2005 р.), О. Мануляк (2006 р.), Б. Сегін (2003 та 2006 рр.).

У 2006 році Спілка виступила співорганізатором Фестивалю Сучасної Музики “Оксамитна куртина - 2”, який став непересічною мистецькою подією як в Українському, так і у Польському музичному середовищі.

Контакти:

ЛЬВІВСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ НСКУ
вул. Чайковського, 7
79000, м. Львів-центр,
Україна

Тел. +38 (032(2) 72-58-47
E-mail: spilka@mail.lviv.ua