НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

27.05.2013

Фестивальна мапа України розширилася у східному напрямку – в Донецьку завдяки зусиллям і спільній роботі Донецької облдержадміністрації, Управління культури і туризму та двох творчих спілок – Донецької організації Національної Спілки композиторів України та Донецького відділення Національної всеукраїнської музичної спілки - народився міжнародний фестиваль-конкурс сучасного музичного мистецтва “Donbas Modern Music Art”. Величезний промисловий мегаполіс, футбольна столиця України врешті повернувся обличчям до надбань світової нової музики, віддавши їй кращі зали і концертні майданчики міста, гостинно прийнявши учасників фестивалю з Польщі, Австрії, Німеччини, Швеції, Японії, а також з різних міст»»»

09.05.2013

У Києві по вул.Пушкінській, 8, відкрито меморіальну дошку пам"яті видатного українського композитора-пісняра, талановитого поета, народного артиста України, Героя України Олександра Івановича БІЛАША. О.І.Білаш був засновником і першим Головою Київської організації»»»

08.05.2013

В Одесі з успіхом пройшов, як завжди - цікаво та різноманітно, - ХІХ Міжнародний фестиваль "Два дні - дві ночі нової музики". Прозвучали твори композиторів з 27 країн світу. Географія фестивалю цього року була розширена новими країнами-учасниками - Кореєю, Туреччиною та Бразилією. Музика України цього разу була представлена, як ніколи, широко:»»»

27.04.2013

КОМПОЗИТОРИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗАПРОШУЮТЬ… 16 квітня Запорізький обласний осередок Національної Спілки композиторів України запропонував слухачам свою першу програму – «КОМПОЗИТОРИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗАПРОШУЮТЬ…» Про цю подію напередодні йшлося на прес-конференції в облдержадміністрації, написано статті на шпальтах провідних газет міста. На зустріч з музикою запорізьких авторів були запрошені голови найбільш споріднених творчих спілок міста – поет Григорій Лютий від Національної»»»

26.04.2013

ВІДКРИТТЯ І ВРАЖЕННЯ ПенtаTONу-2013. У квітні в Миколаєві відбувся сьомий Міжнародний конкурс молодих композиторів ПенtаTON. Знаменно, що конкурс увійшов у склад членів Міжнародної асоціації «Нова музика», що дозволило цього року створити Міжнародний сумісний проект (network). В журі ПенtаTONу увійшли вперше зарубіжні представники – композитори Габріелла Бруннер (Швейцарія) і Одея Ніні (США), що стало можливим завдяки »»»

23.04.2013

АВТОРСЬКИЙ КОНЦЕРТ ВІКТОРА ТЕЛИЧКА. З великим успіхом у залі Закарпатської філармонії в рамках ІІ міжнародного фестивалю "Музика без кордонів" 16 квітня 2013 р. відбувся авторський концерт композитора, піаніста, педагога, заслуженого діяча мистецтв України, голови Закарпатської організації Національної»»»

19.04.2013

ПАМ"ЯТІ ВАЛЕНТИНА БІБІКА ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ. В 10 річницю від дня смерті видатного українського композитора Валентина Савича Бібіка у Харкові, на батьківщині композитора, де написано більшість творів з його багатої спадщини, відбулося відкриття меморіальної дошки на будинку по вул. Чайковського, 16, в якому з 1980 по 1994 рік жив митець. На відкритті дошки були присутні представники»»»

14.04.2013

«Дні Миколи Лисенка у Полтаві-2013» - вже традиційні у нашому місті музичні події. Кожна з них має своє неповторне творче обличчя, свою ауру, вміщує особливу родзинку або відкриває нові імена. Цього року було запропоновано п’ять творчих зустрічей. Перша з них – 22 березня, саме в день народження засновника української професійної композиторської школи – Миколи Лисенка. У полтавській дитячій музичній школі №1 імені Платона Майбороди, якій в цьому році виконується 75 років, відбувся »»»

08.04.2013

Завершилися "ДНІ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ МУЗИКИ В УКРАЇНІ", що проходили в Києві з 1 по 5 квітня. У двох концертах - камерному та симфонічному - була представлена широка панорама музичного мистецтва Азербайджану: від творів класиків ХХ ст. Фікрета АМІРОВА та Кара КАРАЄВА - до найновішіх опусів Франгіз АЛІЗАДЕ, Рауфа АЛІЄВА, Азера ДАДАШЕВА, »»»

27.03.2013

Відзначення 171-го дня народження Миколи Віталійовича Лисенка відбувалося 22 березня, можна сказати, у екстремальних умовах. Снігова хуртовина охопила весь Київ міцними обіймами, однак це не завадило найвідданішим шанувальникам українського класика з Національної Спілки композиторів України та Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського на чолі з Першим заступником Міністра культури України Т.Г.Коханом традиційно покласти квіти »»»