НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

01.06.2010

ТРІУМФ "КНЯГИНІ ОЛЬГИ". У Дніпропетровському театрі опери і балету сталася грандіозна подія: прем'єра балету "Княгиня Ольга" відомого українського композитора, живого класика, Героя України, народного артиста України, академіка Євгенія Станковича. Сам матеріал був написаний композитором 30 років тому, чого не скажеш, слухаючи цю музику. Вона - ніби сьогодні написана - свіжа, сучасна і несе в собі колосальний енергетичний заряд. Постановка балету була задумана завдяки головному балетмейстерові театру, заслуженому артисту України Олегу Новікову, який просто закоханий в музику Є.Станковича. Адже балет - мистецтво синтетичне, в ньому, як»»»

31.05.2010

Нові імена: ПенtaTON - 2010 Четвертий рік у Миколаєві проходить Міжнародний конкурс молодих композиторів ПенtaTON, що збирає учасників різних вікових груп (від 8 –ми до 25 років) з метою подальшого розвитку академічного напрямку в сучасному музичному мистецтві Цього року змагання відбулося під знаком співдружності музики з образотворчим мистецтвом та літературою, які об’єднав обласний відкритий фестиваль-конкурс «Святий Миколай збирає таланти», організований Управлінням культури Миколаївської облдержадміністрації за участю Управління з питань культури і охорони»»»

20.05.2010

МУЗИЧНІ НОВИНИ З РЕГІОНІВ. ДНІПРОПЕТРОВСЬК. 12 травня 2010 року у Великому залі Дніпропетровської консерваторії імені М. И. Глінки відбувся авторський концерт композитора і поета Володимира Скуратовського. Це вже сьомий авторський концерт маестро. В концерті»»»

10.05.2010

В Дніпропетровському Будинку органної та камерної музики 28 квітня відбувся авторський концерт української композиторки, заслуженого діяча мистецтв України Наталії Боєвої. Цей концерт відбувся у рамках Міжнародного фестивалю "Квітень»»»

30.04.2010

Незважаючи на серйозні природні (вулканічні), транспортні та фінансові катаклізми 23 - 25 квітня в Одесі все ж таки відбувся черговий, шістнадцятий, фестиваль "Два дні і дві ночі нової музики". Цього року він був більш скромний і компактний, однак достойний за мистецьким рівнем і незмінною прихильністю до нових ідей. Якщо характеризувати його максимально лапідарно, то нинішній фестиваль можна назвати "Тріумфом перкусії", оскільки»»»

29.04.2010

НОВИНИ З КРИМУ. У концертному залі Симферопольського музичного училища ім. П.І.Чайковського в рамках II Кримського фестивалю "Звуки музики" - "Кримські композитори дітям" - відбулася презентація збірки фортепіанних фортепіанних п'єс "Картини Бешу"»»»

17.04.2010

Відлунали останні акорди ХХ Міжнародного музичного фестивалю "МУЗИЧНІ ПРЕМ"ЄРИ СЕЗОНУ", що розгорнув перед любителями класичного мистецтва широку панораму сучасної музичної творчості та виконавства. Учасники фестивалю - композитори, музикознавці, культурні діячі з Азербайджану, Великобританії, Грузії, Литви, Москви (Росії), США та України - не тільки продемонстрували свої творчі надбання, але й провели в рамках семінару "Композиторські спілки в сучасному світі" грунтовне обговорення болючих проблем стану і ставлення до академічного мистецтва в реаліях сучасного світового культурного поля. »»»

24.03.2010

Традиційно 22 березня, у день народження М.В.Лисенка, відбулося вручення Премій, що носять ім"я класика української музики. Лауреатами Премії імені М.В.Лисенка 2010 року стали: відомий український композитор, харків"янин, заслужений діяч мистецтв України Ю.Б.АЛЖНЄВ, народний артист України, музикознавець і хормейстер, ректор Національної музичної академії України В.І.РОЖОК і знана львівська музикознавиця З.К.ШТУНДЕР»»»

17.03.2010

11 - 12 березня 2010 р. в Дніпропетровську пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція "Музичне мистецтво: динаміка розвитку", присвячена пам"яті відомого українського музикознавця, видатного педагога і громадського діяча Аріадни Костянтинівни ПОСТАВНОЇ (організатор - Дніпропетровська консерваторія ім.М.Глінки). У різноманітній за темами і жанровим спрямуванням конференції»»»

15.03.2010

У Києві пройшов Фестиваль музики композитора Володимира РУНЧАКА, організований Національною Всеукраїнською музичною спілкою за підтримки Національної музичної академії України ім.П.І.Чайковського, Благодійного фонду "Інвамуз", Фонду сприяння розвитку»»»