НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

02.04.2019

Інформація про засідання Правління НСКУ

25 березня 2019 року

 

            25 березня відбулося перше в цьому році засідання Правління НСКУ. На початку засідання за сумною традицією члени Правління вшанували пам’ять колег, які нещодавно відійшли у інші світи:  музикознавця  Івахненко Лідії Яківни ( померла 11 лютого 2019 року на 92-му році життя) та композитора, народного артиста України, академіка НАМУ, професора НМАУ Колодуба Левка Миколайовича (помер 23 лютого 2019 року на 89-му році життя).

Переходячи до порядку денного,  Голова НСКУ І.В.Щербаков та Відповідальний секретар НСКУ Т.С.Невінчана проінформували про поточні та заплановані в цьому році творчі заходи. Була зачитана інформація про основні заходи І кварталу 2019 року, в яких взяли безпосередню участь члени НСКУ. І.В.Щербаков проінформував також про незалежні від Спілки зміни у термінах проведення деяких заходів, зокрема фестивалю «Київські музичні прем’єри».

 Далі було розглянуто питання щодо розширення організаційної інфраструктури Спілки, а саме: звернення членів НСКУ О.П.Васюти, Ю.М.Грицун та А.І.Зименка, що проживають у місті Чернігові, з пропозицією про створення Чернігівського осередку Національної Спілки композиторів України як юридичної та організаційно-творчої структури, що діятиме у відповідності до Статуту НСКУ. Обгрунтовуючи свою пропозицію, чернігівчани наголосили на наступних аргументах: функціонування Чернігівського обласного осередку сприятиме згуртуванню творчого потенціалу та вирішенню актуальних питань музичної творчості, пов’язаних з педагогічними та музично-виконавськими аспектами, дозволить пожвавити роботу з молодими композиторами, сприятиме активному поширенню творчості чернігівських  та взагалі сучасних українських композиторів в середовищі різноманітних місцевих музичних колективів, глибше вивчити історію та традиції розвитку композиторської творчості  на Чернігівщині. Члени Правління НСКУ одностайно підтримали ідею створення Чернігівського осередку НСКУ та запропонували ініціаторам провести у Чернігові загальні збори членів осередку з обранням голови Чернігівського осередку НСКУ. Далі на основі Статуту НСКУ розробити Положення про Чернігівський осередок і після затвердження його на Правлінні НСКУ провести юридичну реєстрацію нової організації у місцевих юридичних органах.

Наступною і, практично, основною та  дуже складною темою засідання став комплекс питань, повязаних з Будинком творчості композиторів «Ворзель». Мова йшла як про загальну стратегію розвитку території БТК «Ворзель», так і про конкретні господарські та земельні питання. І.В.Щербаков розповів про зустріч з головою Ворзельської селищної ради Л.П.Федорук та про пропозиції селищної ради щодо деяких будівель БТК.  Свою думку і своє бачення  проблеми обгрунтував директор БТК «Ворзель» Є.В.Петриченко. Питання стратегії розвитку території БТК викликало гостру дискусію, в якій взяли участь практично всі з присутніх членів правління та ревізійної комісії. Врешті дійшли до рішення погодитись  в цілому з пропозиціями Ворзельської селищної ради, кінцевою метою яких є задоволення соціальних, культурно-мистецьких та освітньо-просвітницьких потреб ворзельської громади. Було наголошено також на повному юридичному контролі всіх процесів з боку фахівців, що надають юридичну підтримку НСКУ.   


Інф.НСКУ