НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

18.01.2013

 

ПРЕМІЯ ім.С.С. ПРОКОФ’ЄВА 2012



21 грудня 2012 року в Донецькій Облдержадміністрації відбулося вручення обласної премії в галузі музичного мистецтва ім. С.С. Прокоф’єва за 2012 рік. Серед лауреатів – молодий донецький композитор Євген Петриченко. Премію ім. С.С. Прокоф’єва йому присуджено за Симфонію №3 «Антитези» на вірші Ліни Костенко для сопрано, хору та симфонічного оркестру.

Євген ПЕТРИЧЕНКОПрем’єра твору відбулася восени 2011 року у програмі фестивалю «Київ-Музик-Фест» у Колонному залі ім. М. Лисенка Національної філармонії України в концерті під символічною назвою «Східноукраїнський симфонічний експрес», в якому Симфонія виконувалась разом з творами інших молодих донецьких композиторів. Концерт відбувся в рамках реалізації творчого проекту Євгена Петриченка «Молодь Донбасу – Сергію Прокоф'єву». Це виконання Симфонії пройшло з великим успіхом і продемонструвало майстерність, своєрідність та індивідуальність обдаруваня її автора та отримало схвальні відгуки фахівців та слухачів. Концерт було записано для подальшого видання компактдиску.

Презентацією цього диску через місяць став концерт у Донецьку, в якому взяли участь Академічний симфонічний оркестр ім. С.С. Прокоф'єва Донецької обласної філармонії, хор Донецької державної музичної академії ім. С.С. Прокоф’єва, солісти.
Симфонія також виконувалася у Житомирській та Запорьзькій обласних філармоніях.

Реалізація цього творчого проекту Євгена Петриченка стала можливою завдяки Гранту Донецької обласної ради, підтримки обласного Управління культури і співдружності двох творчих спілок Донеччини – Донецької композиторської організації та Донецького обласного відділення Всеукраїнської музичної Спілки.


Інф.НСКУ