НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

ЮРІНА ЛЮДМИЛА ЄГОРІВНА

Композитор

 

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія

 

Народилась 16 січня 1962 року в Узині, Київська область (Україна).

Закінчила Київське музичне училище ім. Р.М.Глієра за фахом "фортепіано" (1981), Київську державну консерваторію ім. П.І.Чайковського (нині Національна музична академія України) за фахом "композиція" (1990) та асистентуру-стажування (1998) у проф. Є.Ф.Станковича.

Відвідувала майстер-курси таких провідних музикантів сучасності, як П.-Г.Діттріх, І.Ардітті, Г.Цапф, Ґ.Штеблер, Ж.Дюран (Райнсберґ, Німеччина) та Г.Ляхенман і В.Рім (Дрезден, Німеччина).

У 1990-1992 роках завідувала музичною частиною театрів-студій "Коло" та "Арс" у Києві. З 1993 року є членом Оргкомітету та координатором проектів "Міжнародного Форуму молодих композиторів" (Київ, Україна).
У 1997 році була артистичним директором фестивалю сучасного українського мистецтва "Мета-Арт" (Київ, Україна). З 1995 року викладає на кафедрі композиції у Національній музичній академії України (композиція, оркестрування). У 1999 році була композитором-гостем флейтового майстер-курсу в Райнсберзькій музичній академії (Німеччина).

Отримувала стипендії для творчих перебувань: Шраян-стипендію (Шраян, Німеччина, 1998); перебування в Експериментальній електронній студії Південно-Східного Радіо Німеччини від Фундації Гайнріха Штробеля (Фрайбурґ, 1999); та стипендію Міністерства науки і мистецтв Баден-Вюртемберґу (Баден-Баден, Німеччина, 2001). У 1999 році її ім'я було внесено до довідника "Життя славетних" Американського біографічного інституту (Делавар, США).

Брала участь у багатьох українських та міжнародних фестивалях; її твори виконуються в Україні, Італії, Молдові, Монголії, Німеччині, Польщі, Фінляндії та ін. Активно співпрацює з відомими німецькими виконавцями, серед яких піаніст В.Баро, віолончеліст Ф.Гауверкі, ансамбль Timbre Actuel та ін.

Записи її музики випущено на компакт-диску "Два дні й дві ночі нової музики: Фестивалі 1998-2000" та записано на радіо "Deutsche Welle" (Німеччина), Канадським радіо та Українською Національною Телерадіокомпанією. Має друком низку творів у видавництвах "Музична Україна" та "Frederick Harris Publishing Music" (Канада).

Лауреат Премії ім.Б.М.Лятошинського (2008)


Членкиня Національної спілки композиторів України, Асоціації Нова Музика (Української секції Міжнародного товариства сучасної музики/ISCM) та асоціації Музика Феміна Мюнхен (Німеччина).

 

Преса, відгуки | Творчий доробок | Твори МР3 (фрагменти) | Видання | Дискографія 





Контакти:

ЮРІНА
Людмила Єгорівна

вул. Метрологічна, 8, кв.35
Київ-143
Україна

Тел.: +38 (044) 522-59-43

E-mail: ludmyur@public.icyb.kiev.ua;

            yurina4@hotmail.com


http://www.ludmilayurina.com