НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

04.07.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (червень 2024). Під шаленим, злочинним натиском ворога Україна стоїть насмерть. Кожний українець на своєму місці робить максимум можливого для перемоги. Постійно долучається до цієї боротьби українська композиторська спільнота, кожний митець працює на перемогу, відстоюючи волелюбність та національну ідентичність нашої багатоскладової музичної  »»»



06.06.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (травень 2024). Українські композитори і музиканти продовжують утримувати передові мистецькі позиції на фронті боротьби за вільний розвиток і торжество національної культури. Музика, що народжується в Україні, все переможніше крокує світом, викликаючи захват у зарубіжних слухачів. Звісно, перше  »»»



02.05.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (квітень 2024). З приходом весни культурне життя завжди активізується, але в нинішньому квітні, здається, так, як ніколи. Особливо це стосується виконання музики українських сучасних композиторів різних поколінь та творчих вподобань. В нашому огляді спробуємо висвітлити хоча б деякі музичні події, що відбулися на різних концертних майданчиках України і незважаючи на складні умови воєнного часу »»»



16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



Всі новини »

ПРЕС-РЕЛІЗ ХІ ФОРУМУ МУЗИКА МОЛОДИХ



Міністерство культури і туризму України

Національна Спілка композиторів України

ДП “Державна театрально-видовищна агенція”



ХІ

МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ

«МУЗИКА МОЛОДИХ»

15 – 19 травня 2009 року



З 15 по 19 травня 2009 року
в місті Києві буде проводитись
ХІ Міжнародний фестиваль-форум «Музика молодих».
Співзасновниками фестивалю є Міністерство культури і туризму України та Національна Спілка композиторів України.
 
 В рамках цьогорічного Форуму «Музика молодих» заплановано провести сім різнохарактерних концертів, на яких прозвучать твори більш ніж пятидесяти українських композиторів, а також молодих митців з Росії, Польщі, Білорусії, Азербайджану, Ізраїлю.

 Серед авторів музики, що звучатиме у ці дні, добре відомі завсідникам столичних фестивалів сучасної академічної музики імена: Олег Безбородько, Богдан Кривопуст, Любава Сидоренко, Олександр Шимко, Сергій Пілютіков, Данило Перцов, Золтан Алмаші, Тетяна Яшвілі та ін.
 
 Поряд з традиційними симфонічним, хоровим та камерними концертами у програмі Форуму йдуть вечір віолончельної музики «Шлях на схід» (віолончель – Золтан Алмаші) та проект «Етносучасність» (музичний перфоманс, в якому академічні музичні інструменти об’єднуються з низкою інструментів екзотичних).

В рамках Форуму Ансамбль Nostri Temporis проведе міжнародні композиторські змагання «Connecting Music» – кращу композиторську роботу шляхом голосування виберуть слухачі.

Захід під девізом «Полілог композиторів» збере за круглим столом учасників Форуму, де вони матимуть змогу поспілкуватися з видатним польським композитором Алєксандром Ласонєм та його ученицею композиторкою Юстиною Ковальською.

Однією з ключових задумок цьогорічного Форуму є виконання Симфонії №1 Л. М. Ревуцького – класика української музики. Цей твір, написаний майстром у віці 27 років, був його дипломною роботою – виконання симфонії приурочено до 120-річного ювілею з дня народження Ревуцького, який музична громадськість відмічає у 2009 році. 

На Форум запрошені відомі колективи:

Державний естрадно-симфонічний оркестр України, диригент – Микола Лисенко;
Ансамбль сучасної музики КО НСКУ «Рикошет», художній керівник – Сергій Пілютіков;
Ансамбль солістів «Благовіст»;
Ансамбль Nostri Temporis;
квартет «Post Sсriptum»;
Національний ансамбль солістів «Київська Камерата», диригент – Валерій Матюхін. 

Заходи Форуму проходитимуть у Великому та Малому залах НМАУ ім. П. І. Чайковського (вул. Городецького, 1-3/11) та Концертному залі Національної спілки композиторів України (вул. Пушкінська, 32). 
 


Прес-секретар одинадцятого Форуму «Музика молодих»

Катерина Войціцька

Моб.тел.: 80685972512;
e-mail: vojtsitska@mail.ru


ПРОГРАМИ КОНЦЕРТІВ ФОРУМУ "МУЗИКА МОЛОДИХ"

ФОТОПОГЛЯД композитора Сергія Пілютикова