НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

РЕГІОНАЛЬНІ ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ОСЕРЕДКИ

ЛЬВІВ

Історія і сучасність / Композитори / Музикознавці

Львівська організація Національної Спілки композиторів України є спадкоємницею Союзу Українських Професійних Музик, що був створений у Львові зусиллями композиторів Василя Барвінського та Нестора Нижанківського навесні 1934 року.
На сьогоднішній день Спілка у своїх лавах об'єднує більше тридцяти професійних композиторів та музикознавців, серед яких є такі знані імена як композитори Мирослав Скорик, Юрій Ланюк, Віктор Камінський, доктори мистецтвознавства Стефанія Павлишин, Люба Кияновська, Олександр Козаренко, Юрій Ясіновський.

Головою правління Львівської організації НСКУ є композитор, Лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, народний артист України, професор Мирослав Скорик, відповідальним секретарем – Тарас Грудовий, консультантом – композитор, Лауреат премії ім. Л. Ревуцького Богдан Сегін.

Основними напрямками діяльності Спілки є пропагування українського музичного мистецтва, інтеграція української музичної культури у Европейський мистецький контекст, вивчення та популяризація сучасної музики, як української так і світової, наукові дослідження та публікації відповідних праць.

За останні п’ятнадцять років силами Спілки було організовано та проведено ряд мистецьких акцій, серед яких - музичні Фестивалі "Музика українського зарубіжжя" (1991), "Фестиваль Лисенка у Львові" (1992, 2002), "Діалоги з Ігорем Стравінським" (1993), Фестиваль музики Б. Лятошинського "Відображення" (1995), Мистецький Фестиваль "Тиждень Європи у Львові" (1998). Спілка є постійним співорганізатором Музичного Фестивалю ім. А. Кос-Анатольського, який проходить у м. Коломия. У 1995 році Спілка започаткувала і з того часу щорічно проводить Міжнародний Фестиваль Сучасної Музики "Контрасти", який став найбільшим музичним форумом в Україні та є учасником Европейської Конференції Промоторів Нової Музики (м. Амстердам, Голландія).

Щороку Спілка проводить авторські концерти та зустрічі з відомими українськими та зарубіжними композиторами, зокрема з Є. Станковичем, В. Сильвестровим, Л. Дичко, І. Щербаковим, О. Щетинським, Л. Грабовським, І. Соневицьким, А. Пяртом, З. Краузе, З. Буярським, Б. Шеффером, М. Мет’юзом, творчі вечори та вечори-концерти, приурочені до ювілейних дат (С. Людкевича, М. Колесси, В. Барвінського, І. Вимера).

Спілка постійно підтримує ініціативу молодих композиторів зі Львова. Результатом цього стали співорганізація у проведенні студентського музичного фестивалю “Музика Тисячоліття”, щорічні концерти музики студентів-композиторів в рамках Міжнародного Фестивалю Сучасної Музики “Контрасти”, прийняття до лав Спілки молодих перспективних композиторів. За останні три роки (з 2003 по 2006) Спілка посприяла в отриманні стипендії Міністра Культури Республіки Польща в рамках проекту “Gaude Polonia” сімом молодим львівським композиторам, а саме: Б. Фроляк (2004 р.), М. Олійник, Л. Сидоренко, М. Швед (2005 р.), О. Мануляк (2006 р.), Б. Сегін (2003 та 2006 рр.).

У 2006 році Спілка виступила співорганізатором Фестивалю Сучасної Музики “Оксамитна куртина - 2”, який став непересічною мистецькою подією як в Українському, так і у Польському музичному середовищі.

Контакти:

ЛЬВІВСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ НСКУ
вул. Чайковського, 7
79000, м. Львів-центр,
Україна

Тел. +38 (032(2) 72-58-47
E-mail: spilka@mail.lviv.ua