НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

03.02.2020



НОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ НА МАНГЕТТЕНІ 

 
   З 28 лютого по 1 березня в Нью-Йорку відбудеться Український фестиваль сучасної музики ( Ukrainain contemporary music festival 2020) , в якому вітчизняне музичне мистецтво представлене творами композиторів  від пізнього радянського періоду до сьогодення.  
  Фестивальна програма включає не тільки концертні виконання , але і доповіді , дискусії, обговорення з музикознавцями, мистецтвознавцями, фокусуючись на філософії та музиці України періодів до-  та після Майдану.

   Всі три івенти відбуватимуться на різних локаціях ; мистецькими майданчиками для дискусій та концертів стануть Гантер-колледж ( Hunter Сollege, приймаюча сторона), Центр випускніків ( Graduate Center)  та Український Музей на Мангеттені.
   Першій день фестивалю відкриватиме  мистецька дискусія-круглий стіл  “50 років української культури: музика, література та мистецтво” за участю Др.Марка Андрейчика, Др.Олени Мартинюк, Оксани Нестеренко.

    29 лютого у  дискусійній частині  “Музика і революція в Україні” слово візьмуть  Др.Інесса Базаєв, відомий знавець творчості Валентина Сильвестрова Др.Пітер Шмельц і  нью-йоркська організаторка UCMF 2020 , професорка Гантер -коледжу Др. Лія Бетстоун.

   У третій день фестивалю у круглому столі братимуть участь українськи митці; разом з легендарним Леонідом Грабовським про сучасне мистецтво та музику розміркуватимуть композитори  Анна Корсун (нині доцент Музичної Консерваторії в Амстердамі, Нідерланди)  і Людмила Юріна.

  Кожен дискутивний блок чи круглий стіл супроводжуватимуться концертом з творів, що певним чином пов’язані  з темою попередньої дискусії.  Твори Миколи Рославця, Валентина Сильвестрова, Леоніда Грабовського, Євгена Станковича, Вірка Балея, Мирослава Скорика, Святослава Луньова, Сергія Зажитька, Володимира Рунчака , Кармели Цепколенко, Івана Небесного, Сергія Пілютикова, Івана Тараненка, Анни Корсун, Данііла Гетьмана, Максима Коломійця, Остапа Мануляка, Ігоря Щербакова, Ганна Гаврилець і Людмили Юріної прозвучать у виконанні Соломії Івахів, Павла Гінтова, Домініка Белаві, Клаудії Кнафо, Гліба Канасевича, Shelest Duo, Нью-Йоркського ансамблю нової музики, нащадка Рейнгольда Моріцевича  Глієра Дженніфер Глієр та інших.

    Лія Бетстоун і Людмила Юріна працювали разом з командою у складі Ванесси Егу, Дори Хомяк, Павла Гінтова, Соломії Івахів, Ірини Кіт, Оксани Нестеренко, Наталії Ошукані, Марії Сороки і Валерії Шепівдич.
 
  Фестиваль відбуватиметься за  підтримки Фонду “Разом”  (США), Українського Інституту в Америці,  Українського Інституту (Україна), Гантер-колледжу,  Columbia/Harriman Institute та ін.



Концертні програми фестивалю:

28 лютого

М.Скорик. “Три екстравагантні танці” для фортепіано в 4-ри руки
І.Щербаков. “Канцона” для 2 скрипок
В.Балей. “Journey after Loves” , вокальний цикл для баритону і фортепіано на тексти Б.Бойчука, переклад на англійську Д.Ігнатова
Є.Станкович. “Купальські пісні для мішаного хору
А.Гаврилець. “Червоне Сонце” на тексти Олександра Олеся  для мішаного хору

29 лютого

М.Рославець. «Медітація» дл віолончелі і фортепіано
В.Сильвестров. Три пісні  на тексти Т.Шевченка, Л.Українки, П.Тичини  з альбому «Пам'яти Василя Сліпака» для голосу і фортепіано
                             «Кітч-музика» для фортепіано
О.Мануляк. «Оракул» для духового квінтету
І.Тараненко. «Global Bells»  для фортепіано
Є.Станкович. «Фрески Майдану для скрипки і фортепіано
К.Цепколенко. «Цикл чорного місяця» для скрипки і фортепіано
С.Зажитько. «Семуелю Бекету» для контрабаса і німого читця
Л.Юріна. «Тіні та примари» для фортепіано 

1 березня

Л.Грабовський. Тріо для скрипки, контрабасу і фортепіано
А.Корсун. «Wehmut”  для 5 голосів і камерного ансамблю
С.Луньов. «Zehn St?cke” для камерного ансамблю
Л.Юріна. «Silicon Interferences” для камерного ансамблю
І.Небесний. «7 послань  дикої природи» для камерного ансамблю
С.Пілютиков. Квінтет для  камерного квінтету
М.Коломієць. “Vinyl Snails” для камерного ансамблю
В.Рунчак. «Відбитки пальців на струнах, клавішах та клапанах (спроба музичної експертизи)» для камерного ансамблю                   
Д.Гетьман. «Той, що йде, подужає шлях» для камерного ансамблю

 
Для більше детального ознайомлення  з фестивальною програмою можна перейти за посиланням  https://www.ucmfnyc.com


Людмила Юріна

Композитор, організатор, арт-директор UCMF NY 2020