НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

08.04.2013




Завершилися "ДНІ АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОЇ МУЗИКИ В УКРАЇНІ", що проходили в Києві з 1 по 5 квітня. У двох концертах - камерному та симфонічному - була представлена широка панорама музичного мистецтва Азербайджану: від творів класиків ХХ ст. Фікрета АМІРОВА та Кара КАРАЄВА - до найновішіх опусів Франгіз АЛІЗАДЕ, Рауфа АЛІЄВА, Азера ДАДАШЕВА, Васіфа АЛЛАХВЕРДІЄВА та молодих авторів Алії МАМЕДОВОЇ, Фіруддіна АЛАХВЕРДІЄВА, Руфата ХАЛІЛОВА.

Прозвучало 17 творів азербайджанських композиторів та різноманітні мугамні композиції у виконанні молодих музикантів Чинари МУТАЛЛІБОВОЇ (канон), Аїди РАФІЄВОЇ (кяманча) та Сахіба ПАШАЗАДЕ (тар).

Концерти, в яких взяли участь Національний симфонічний оркестр України (диригент - Фахраддін КЕРІМОВ) та Національний Ансамбль солістів "Київська камерата" (диригент - Валерій МАТЮХІН), а також "Круглий стіл" на тему "Українсько-азербайджанські музичні зв"язки:сучасний вимір" викликали велику зацікавленість слухачів та отримали значний резонанс в засобах масової інформації та культурних колах України.

З першими відгуками на цю подію можна ознайомитись тут:

5.ua/newsline/182/0/102974/
umma.ua/ru/news/ukraine/2013/04/04/18915
bsanna-news.ukrinform.ua/newsitem.php
umma.ua/ru/news/ukraine/2013/04/02/18827
day.kiev.ua/ru/article/kultura/pod-znakom-mugama


В святкову атмосферу зустрічей азербайджанських та українськиї митців пропонуємо поринути у ФОТОРЕПОРТАЖІ  композитора Святослава КРУТИКОВА.