НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

НОВИНИ

22.06.2011



Українська музика в Чікаго


Наприкінці травня 2011 року у Чікаго у Українському Інституті сучасного мистецтва (UIMA) відбувся концерт до 40-ї річниці створення UIMA. У програмі, яка складалася з різноманітних за жанром та стилем творів, був виконаний один з останніх творів української композиторки Людмили Юріної «Пісні птаха Бенну» (2010) для флейти, кларнету, скрипки та віолончелі .

Людмила Юріна, яка зараз перебуває в Каліфорнії на стажуванні у славнозвісному Стенфордському Університеті за програмою американського Фонду Фулбрайта, була почесним гостем Українського Інституту.

Джейсон Рейновіч, Людмила Юріна після премСлухачи концерту гарячо прийняли виступ MAVerick Ensemble у складі - Ліза Гьоте-Макджін - флейта, Андреа Ді Оріо - кларнет, Дженніфер Лекі -скрипка, Джейсон Рейновіч (керівник ансамблю) — віолончель. Джейсон Рейнович є дійсним ентузіастом, який провадить безліч концертів щороку та бере участь у багатьох акціях, прі цьому ще встигаючи викладати.

Приємним штрихом до концерту було те, що музика ювілейного концерту звучала у стінах Інcтитуту, який щорічно пріймає наших співвітчизників  та експонує шедеври мистецтва — твори  Михайла Урбана, Євгена Прокопова, Володимира Макаренка, Лялі Кучми, Олександра Ханенка та інших.



Орися Кордоза- директор UIMA, Михайло Голіан, Люба Маркевич, Олена Прийма - всі співробітники Українського Інституту щиро привітали музикантів, що з великим ентузіазмом та віддачею готували концертну програму до ювілею інституту .


Залишається тільки побажати, щоб творчі контакти поміж українською діаспорою зміцнялися й далі, та щоб рідна країна нарешті гідно почала ставитися до своїх митців, які достойно представляють  Україну в світі.

                                                                                                     

                                                                                                          (Інф.НСКУ)