НАЦІОНАЛЬНА СПІЛКА КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ

Новини

16.04.2024

ОБ"ЄДНАННЯ КОЛЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ (ОКУ) "ОБЕРІГ" ЗАПРОШУЄ композиторів до співпраці з охорони авторських прав. »»»



03.04.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (березень 2024). Разом з усією нашою країною в складних умовах воєнного часу українські композитори невтомно продовжують свій шлях до перемоги. Шлях цей складний, сповнений важких втрат, про які ми завжди пам’ятаємо, але й не здаємося, завойовуючи все нові рубежі на мистецькому фронті. В березневі дні вся музична громадськість України згадувала  »»»



11.03.2024

ПРИВІТАННЯ КАРМЕЛЛІ ЦЕПКОЛЕНКО. Сердечно вітаємо нашу дорогу колегу, видатну українську композиторку, заслуженого діяча мистецтв України, професорку Кармеллу Цепколенко з визначною подією –  »»»



07.03.2024

Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, до Правління НСКУ постійно продовжують надходити заяви від композиторів та музикознавців з проханням прийняти до лав Національної Спілки композиторів України. Нас радує ентузіазм молодих фахівців, які  »»»



03.03.2024

УКРАЇНСЬКІ КОМПОЗИТОРИ НА КУЛЬТУРНОМУ ФРОНТІ (лютий 2024). Українська сучасна музика різних жанрів у важкий військовий час продовжує виконувати свою патріотичну місію, залучаючи до скарбів національного мистецтва все ширші верстви слухачів як в Україні, так і за її межами. Вона звучить у багатьох концертних програмах на рівні з світовою класикою, що лише підкреслює її художню досконалість.  »»»



Всі новини »

Н О В И Н И

06.06.2011

Однією з найбільших подій І Міжнародного фестивалю "Книжковий арсенал" стала презентація книжки "Дочекатися музики", яку випустило у світ відоме своїм інтелектуальним і культурологічним спрямуванням київське видавництво "ДУХ І ЛІТЕРА". Автором цієї книги є Валентин СИЛЬВЕСТРОВ - український композитор, музика якого ще пів-століття тому вийшла»»»

05.06.2011

В севастопольской музыкальной школе №5 30 мая 2011 г.состоялся третий ежегодный Концерт-фестиваль "Звуки музыки", организованный Крымской организацией НСКУ. Цель фестиваля - представить широкой публике произведения украинских и крымских композиторов для детей. Исполнителями были ученики музыкальных школ»»»

25.05.2011

Недільний травневий день для полтавців був ознаменований не тільки гомінким "парадом наречених". У камерній залі Полтавського педуніверситету ім. В.Короленка відбулася подія, знакова для музичної культури Полтави і, я впевнена, України. Авторський концерт композитора, члена Національної Спілки Композиторів України, Юлії Корженко презентував постать непересічного музиканта і щирої громадянки. Гасло концерту "Україна моя, солов'їна", і присвячення його 20-й річниці Незалежності України - якнайкраще віддзеркалило дух музично-поетичного дійства, щиру, підсвідомо глибоку любов до рідного краю. Концерт був представлений у рамках проекту Молодіжного Музичного »»»

23.05.2011

12 травня 2011 року у залі Харківської обласної філармонії відбувся ювілейний авторський концерт композитора Ірини Костромітіної. У програмі представлено вокальну музику широкого стильового та жанрового діапазону. Прозвучали романси, ліричні пісні, арії, пісні для дітей, блюзові, джазові композиції на тексти Ренати Мухи, Анатолія Житницького, Ніни Супруненко, Наталії Данильченко, Костянтина Гончара, Геннадія »»»

30.04.2011

“Viva Percussion!” - Таку назву можна дати 17-му міжнародному фестивалю “Два дні й дві ночі нової музики”, який кілька днів тому завершився в Одесі. І не тому, що не було іншої музики, а тому, що цей розділ фестивалю вийшов найфундаментальнішим і найяскравішим. Думаю, пояснюється це не тільки професійною спеціалізацією Президента фестивалю Бернгарда Вульфа – професора Фрайбургського музичного університету та арт-директора Фрайбургського ансамблю перкусії, а й тим, що від другої половини ХХ століття поступово і невпинно перкусійні композиції та професійні перкусійні колективи набувають все більшої питомої ваги у світовій сучасній музичній культурі. Чи могли уявити Едгар Варез та Джон Кейдж, фундатори самодостатньої професійної сольної перкусійної музики, що в ХХІ ст. в невідомій їм Україні, в славному місті Одесі знайдуть »»»

21.04.2011

Одеські композиторки Кармелла Цепколенко і Юлія Гомельська прийняли участь у щорічному Міжнародному Всесвітньому фестивалі Міжнародної спілки сучасної музики (International Society of Contemporary Music - ISCM), що в 2011 році відбувся у Загребі (Хорватія) з 10-15 квітня. ISCM - Міжнародне суспільство сучасної музики (www.iscm.org), засноване в 1922 у Зальцбурзі, складається з національних секцій більш ніж п'ятдесяти»»»

20.04.2011

Известный французский виолончелист и композитор Доминик де Вильенкур снова посетил Крым. 15 апреля 2011 года в Севастопольском центре культуры и искусств прошёл концерт виолончельной музыки под названием "Композиция 2011: Вечер премьер", в котором принимали участие Севастопольский оркестр (дирижёр - В. Ким, солисты - Доминик де Вильенкур, Ольга Веселина, Вадим Ларчиков). »»»

20.04.2011

У березні 2011 року у актовій залі Дрогобицького державного педагогічного університету ім.І.Франка відбувся концерт-презентація видання "Спогади про Станіслава Людкевича". Редактором-упорядником цього ошатного, гарного, з великою любов'ю виконаного видання, є вдова композитора Зеновія Штундер, кандидат мистецтвознавства, професор, Лауреат премії ім.М.Лисенка. На зустріч-презентацію завітали викладачі та студенти ДДПУ ім.І.Франка та музичного училища ім.Василя Барвінського, поцінувачі творчості митця, представники місцевої інтелігенції. Це справді непересічна подія у мистецькому житті нашого міста, адже вперше дрогобичани мали змогу»»»

12.04.2011

31 березня у Великій залі Харківського Національного Університету мистецтв ім. І.П.Котляревського відбувся авторський концерт заслуженого діяча мистецтв України композитора Людмили ШУКАЙЛО. Цікаво, що всі твори були виконані студентами та випускниками професора кафедри спеціального фортепіано Харківського Університету мистецтв Валентини Федорівни Шукайло - лауреатами »»»

06.04.2011

Одним із найяскравіших серед мистецьких подій, якими порадував полтавців останній тиждень березня, став фестиваль класичної і сучасної української музики, що приурочений до річниці народження класика української музики М.В.Лисенка. Концерти фестивалю стали відповідальним оглядом рівня музичної творчості на Полтавщині - батьківщині славетного композитора, масштабна і багатогранна постать якого вкотре привернула увагу і відкрилася новими гранями, примусила відчути значущість внеску музиканта в культуру України, перспективність його ідей. Фестиваль класичної і сучасної української музики проходив під гаслом "Дні Миколи Лисенка »»»